|
|
#1 (permalink) |
|
|
Ben 17 yaşındayım ve okulumun arasında o kadar derin konuara daldımki bende şaşırdım. Normal işim okula gitmekmi yoksa bilgisayar mı diye. Benim bir projem var ve bu şu an için online bilgisayar vs. satan sitelerin önüne geçebilecek bir proje.Hem de dünyayı ilgilendiren bi proje.Belki bu projeyi hayata geçirseydim şimdi bu mesajı süper bir bilgisayardan yazıyor olacaktım.Ama nerdee. Neyse ben konuya gireyim.Bu proje online çini satışı olacaktı.Belki çiniyi kim alacak diyebilirsiniz ama çininin potensiyeli var.italyanlar adi adi şey yapıyo oysa bizim çini ve porselenlerimiz dünya çapında çok beğeniliyor. Ben başladım araştırmaya.Engeller teker teker çıkmaya başladı. 1-SSL almak gerekiyor 2-Bankayla anlaşma 3-Kredi kartıyla alışveriş için pahalı web programları 4 vs .vs Tabi 17 yaşındaki bi öğrenci için bunlar hayalden de öte. Ben aylarca bunun hayaliyle yaşadım.internetten çini satacak ve hem köşeyi dönecek hemde şu ana kadar yapılmammış bir şeyi yapacaktım.Ama olmadı. Belki ben Amerikalı biri olsaydım bunu yapardım.Ama niye bunu Türkiyede yapamıyorum arkadaşlar? Lütfen Söyleyin bana sorun bendemiii yoksa bizi kısıtlayanlar mı ? Ya niye gençlerin önü niye mutlaka bi yerde kapatılıyor? "Bence" Bill Gates Türk olsaydı %90 şimdiki konumunda olamazdı.hatta %99. Bana katılıyormusunuz ? Peki onun gençliği ile benim aramda ne fark var? Zaman ayırıp Okuduğunuz için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
internet sinirlari ortadan kaldirmiyor muydu ?
1) OLM.NET'ten ayda 9,95 USD'e 300 meg. hosting alip thawte'den de 70 USD'e gerekli SSL sertifikasini alabilirsin, fiyatta yaniliyor olabilirim, affola.
2) Garanti bankasi yillik 300 USD'e kredi karti islemlerini yapiyor ayni hizmet Akbank'ta da var, yasal olmadan bu hizmeti alamayabilirsin ama dunyada kredi kartindan provizyon almana yardimci olabilecek bircok servis var. 3) http://www.hotscripts.com, http://www.cgi-resources.com sitelerini gezdin mi ? pahahlli web programlarini birde orda ara. Arti Turkiyede 1000 $ olan bir web programi Amerikada daha mi ucuz ? Amerikada yasiyor olsaydin da yukaridaki isleri yapacaktin, Turkiyede de ayni islemleri yapman gerekiyor, bence biraz abartiyosun. Arti madem cini satip super zengin olmayi planliyosun biraz para harcaman gerekmez mi ? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi ? Baa gore biraz pratik zekali olalim, eger METU sana sirket degilsin diye com.tr domain vermiyorsa gidersin baska yerden alirsin, garanti kredi karti islemlerini yapmiyosa charge.com dan yaparsin. Ha 45 yasindasin ha 17 yapman gereken isler ayni. Sadece sahip oldugun butce ve deneyim farkli. Bu arada, Murphy'nin kuralları der ki; "Herkesin zengin olmak icin bir plani vardir". Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ufaktan ufaktan başla sen de..
http://www.paypal.com da e-mail atarmış gibi para transferi yapıldığı söyleniyor bir bak.. ben çok ilgilenmedim ama birçok açık arttırma sitesinde millet bu sistemle para yolluyor birbirine.. eBay de falan çok görüyorum umarım işine yarara |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Mel, Australia
|
dostum, sorun malesef sende... midere cikmadan pes demek yerine neler yapabilecegini arastir. ayrica sartlar internet'te herkes icin esittir, tabi gorene...
umarim yolun daha aydinlik olur.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Türkiye ile alakası yok
Bu işin türkiye ile alakası yok internet sınırları ortadan kaldırır ve ben buna sonuna kadar inanıyorum...
Kendini gerektiği kadar iyi bulduğun bir işte guru.com' a gidebilir yurtdışından iş alabilirsin (türkiye yetmiyorsa) veya diğer bir arkadaşın açıkladığı gibi bu projeyi çok yüksek olmayan bir miktara gerçekleştirebilirsin. Olmazsa kendine internetten ortaklar bulabilirsin bu tip çalışan ve projelerini hayata geçiren bir çok arkadaşım var. O da olmazsa projeni internette gene bir yatırımcı bularak ona açar ve para desteği bulabilirsin. Aksine buy sıralar Türkiyede internet patlaması var ve özellikle bu sektörde bir çok yatırımcı var. Ne diyeyim biraz araştır. Okumanın hiç önemi yok bütün işleri bilgisayarının başından kalkmadan yapabilirsin...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Online çini satışı yapan bir site var, onu bi incele ..!
Online çini satışı yapan bir site var onu bir gez istersen. Webmasteriyle bağlantı kurup bilgi alabilirsin. http://www.iznik.com
İyi çalışmalar. |
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Birşeyi insan isterse
Birşeyi bir insan isterse hiçbirşeyin önemi yoktur herşeyin bir çözümü vardır eger tek başına bu işe giremiyorum diyorsan o zaman kendine bir sponsor ayarlamaya bak bunları yapmak istiyorsan
Kendi yapmak istediklerinin yolunda birşeyler ögren En basitinden Programlama Kısmı ASP, PHP cgi Yapmak istediğin ne olursa olsun bunları kendin hallettiğin zaman projen için Tasarımcılara verilecek para sorunun ortadan kalktığını göreceksin ve buna benzer bir çok şeyi kendi başına halledebiliyorsan birde bakarsın ki işte herşeyi yapmışsın Saygılarımla Süleyman Demirkeser
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
ahh ahh
cok yanlis dusunuyorsun mu diyeyim sana yaziya boyle bir giris mi yapayim.. daha bir cok seyin farkinda degilsin.. yasin 17 yoo yoo sanma yasinla dalga gecmiycem ben de daha 20 yasindayim.. daha gencsin.. daha genciz.. hislerini anlayabiliyorum.. cunku bu hisleri bende dusundum.. burda ki bir cok insan bunun hayalini kurdu.. belki senin gibi cini satarak degilde baska baska yollar dusunurek bir takim seyler hayal ettiler. unutma.. imkanlar kisitli olabilir.. cebinde paran olmayabilir.. evinde bilgisayarin olmayabilir.. ama sukret.. lutfen sukret.. sana su an istanbulda en unlu sirketlerin web sitelerini yapan onlara kurumsal hizmet veren bir yerde web-designer olarak calistigimi soylesem bana inanir misin? ve bu zamana kadar benim evimde hic pc olmadi.. imkanim yoktu.. senin gibi yasamayan anlamaz diyip hayata kusmenin bir anlami yok.. su an sen yapamadiklarin icin pisman ve kizginsin.. engeller oldugunu dusunuyorsun onunde. ya birde 5 sene bir lise de okuyup dereceyle mezun olduktan sonra hic bir universite tarafindan kabul edilmedigini dusun.. ya annesiz babasiz bir yetistirme yurdunda kaldigini dusun.. evet herkes icin ayni sorun.. anlamak anlatmak zor.. hemde cok zor. umutlu ol yikilma.. bye bye. ( kimse beni anlamiyor diye de sitem etme herkes sana elinden geldigince yardimci oldu.. di mi,?)
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - TR
|
JarusaLem'i pek de sallamadın değil mi?
![]() Ama doğru söylüyor. Aha; Ben 17 yaşındayım, Istanbulda yaşamıyorum, cebimde 5 kuruş para yok. bilgisayarım hiç olmadı! 1996 yılından beri onun-bunun bilgisayarında tasarım programcılık yapıyorum. Şimdi siz çok rahatsınız aslında Sizin için herşey daha kolay bizim 5 senede geldiğimiz noktaya siz 1 yılda gelebilirsiniz. neden? Ben 96'da cgi ile çok uğraşmıştım ama öğrenememiştim Çünkü bırakın Türkçe Kaynağı, İngilizce kaynak bile yoktu !!!!!Ama Allaha çok şükür bugün C/C++ ta bilirim, tasarım'ın Allahınıda yaparım. Azim... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!