Zoque.Forum
»
js - Radio button checked değilse.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: js - Radio button checked değilse.
Arkadaşlar aynı kodlar ile ben de yazmış olduğum anket sisteminde JavaScript doğrulaması yapıyorum.
Ama işin kötü yani 80 tane soru ekliyorum ve 80 soru arasından 1 tanesini adam gözünden kaçırmışsa ona sadece gözünden kaçırdığı 1 soru olduğunu söylüyor. Acaba JavaScript ile 1. .4 . 7. SORULARI CEVAPLAMADINIZ şeklinde hata verdirebilmek ya da ajax ile o sorunun yanına kırmızı bir çarpı attırabilmek mümkünmüdür? Teşekkürler
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Cevabınız için teşekkürler. Ama JavaScript bilgim yok denecek kadar az . Sadece 1-2 soruyu kontrol edebilecek bir örnek kod olsa yeter bana bir for döngüsüyle istediğim kadar döndürürüm.
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
benim de bu şekilde vereceğim kod işe yaramaz. siz kullandığınız JavaScript fonksiyonu yazın ben ona göre ekleme yapayım.
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Kod:
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> function radioKontrol(){ var bio=document.myform; var sorular=0; var cevaplar=0; for (var i=0; i<bio.length; i++) { if( (bio[i].type=="radio") && (bio[i].name!=bio[i+1].name) ) { sorular++; var sorular01=bio[i].name; var sorular02=document.myform[sorular01]; for (var k=0; k<sorular02.length; k++) { if(sorular02[k].checked){cevaplar++;} } } } if(cevaplar<sorular) { alert("Eksik Yanıt Var !\n"+sorular+" Soru\n"+cevaplar+" Cevap"); return false;} else { return true; } } </script> PHP Code:
Yardımcı olursan çok makbule geçer teşekkür ederim
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
JavaScript kodunuzu aşağıdaki şekilde değiştirir,
Kod:
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> var s = []; radioKontrol = function(){ var str = ''; for(var i=1; i < s.length; i++) if (!s[i]) str += str.length >0 ? ', '+ i : i; if(str.length >0) { alert(str +' NUMARALI SORU'+ (str.length == 1 ? 'YU' : 'LARI') +' CEVAPLAMADINIZ.'); return false; } else { return true; } } ctrl = function(e) { s[e] = true; } </script> Kod:
<?PHP $i=0; $result3 = mysql_query("Select * from besli where katid=1 ORDER BY id") or die("5li anket tablosu seçilemiyor"); while($r = mysql_fetch_array($result3)) { $anket_id = $r['id']; $anket_soru = $r['soru']; $anket_tarih = $r['tarih']; $anket_aciklama = $r['aciklama']; $i++; $renk=($i%2); ?> <? # if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#000000"; }//anket görüntüsünü sağlamak için ?> <tr><script>s[<? echo $i;?>] = false;</script> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><? echo $i;?></td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><? echo $anket_soru;?> <? if($anket_aciklama!=""){ echo"<i><br>$anket_aciklama</i>"; } ?> </td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><div align="center"> <input type="radio" name="optSec_<? echo $anket_id;?>" id="optSec_<? echo $anket_id;?>" value="1" onclick="ctrl(<? echo $i;?>);"> </div></td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><div align="center"> <input type="radio" name="optSec_<? echo $anket_id;?>" id="optSec_<? echo $anket_id;?>" value="2" onclick="ctrl(<? echo $i;?>);"> </div></td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><div align="center"> <input type="radio" name="optSec_<? echo $anket_id;?>" id="optSec_<? echo $anket_id;?>" value="3" onclick="ctrl(<? echo $i;?>);"> </div></td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><div align="center"> <input type="radio" name="optSec_<? echo $anket_id;?>" id="optSec_<? echo $anket_id;?>" value="4" onclick="ctrl(<? echo $i;?>);"> </div></td> <td bgcolor="<? if($renk==1){ echo"#ffffff"; }else{ echo"#f0f0f0"; } ?>"><div align="center"> <input type="radio" name="optSec_<? echo $anket_id;?>" id="optSec_<? echo $anket_id;?>" value="5" onclick="ctrl(<? echo $i;?>);"> </div></td> </tr> <? } ?> tabii ki radiobutton'lar üzerinde giderek çözebilirsiniz, anca soru numarasını almanız biraz uzun olacak, soru numarasına id'ye vb. eklemeniz durumunda da split işlemleri vb. uğraşmak zorunda kalacaksınız. PHP kodlarını fazla değiştirmedim, ancak kontrol etmenizde fayda var, zira PHP bilgim kısıtlı.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
absconder
Çok teşekkür ederim ilgin için. Abi eli öpülecek adamsın valla ne diyeyim. Çok Çokkkk büyük bir zahmetten kurtardın beni. Allah yazdığın kodları altın etsin inşallah ![]() Tekrar teşekkürler.
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
estafurullah
sorununuzun çözülmesine sevindim. iyi çalışmalar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!