Zoque.Forum
»
js - Radio button checked değilse.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
js - Radio button checked değilse.
Arkadaşlar radio buton checked değilse yani boşsa mesaj çıkarmak istiyorum.
şimdi 1 den 80 e kadar sorum var. submit butona basınca radiobuton adları soru1 soru2 ... soru80 e kadar gidiyor. <form name="form1" method="post" action="ysq2.ASP" onsubmit="return(check())"> check fonksiyonunu kullanıyorum. Kod:
function check()
{
if(document.form1.soru1[0].value == ""){
//if(document.form1.soru1.value == ""){
//if(document.forms[0].soru1[0].value == ""){
alert("Lütfen Tüm Sorularý Yanýtlayýn.");
return false;
}
return true
}
vbs biliyorum ama js lazım bana. for i = 0 to 80 if soru .value = "" then mesaj.... end if next böyle bişe yapmam lazım 1 den 80 e kadar olan tüm radio butonların boşmu değilmi kontrolünü yapmam lazım. teşekürler.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çok özür dilerim daha önceden belirtmemişim.
radio butonları group olarak kullanıyorum atıyorum. soru1 'den 6 değer var <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="0"></td> <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="1"></td> <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="2"></td> <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="3"></td> <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="4"></td> <td><INPUT TYPE="radio" NAME="soru1" VALUE="5"></td> bu şekilde senin verdiğin kod 1 den fazla değer olunca çalışmıyor ama tek soru1 olsa çalışıyordu bunun için ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda çok acil olmasada yardıma ihtiyacım var. Teşekürler.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
Kod:
<HTML> <head> <title>Biolight - radio kontrol</title> <script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> function radioKontrol(){ var bio=document.myform; /* <form name="myform" ..... */ var sorular=0; var cevaplar=0; for (var i=0; i<bio.length; i++) { if( (bio[i].type=="radio") && (bio[i].name!=bio[i+1].name) ) { sorular++; var sorular01=bio[i].name; var sorular02=document.myform[sorular01]; for (var k=0; k<sorular02.length; k++) { if(sorular02[k].checked){cevaplar++;} } } } if(cevaplar<sorular) { alert("Dikkat !\n"+sorular+" Soru\n"+cevaplar+" Cevap"); return false;} else { alert("Tebrikler\n"+sorular+" Soru\n"+cevaplar+" Cevap"); return true;} } </script> </head> <body> <form name="myform" action="#" onsubmit="return radioKontrol();"> SORU 1 : <input type="radio" name="soru1" value="1" />soru1 1 <input type="radio" name="soru1" value="2" />soru1 2 <input type="radio" name="soru1" value="3" />soru1 3 <input type="radio" name="soru1" value="4" />soru1 4 <input type="radio" name="soru1" value="5" />soru1 5 <br /> SORU 2 : <input type="radio" name="soru2" value="1" />soru2 1 <input type="radio" name="soru2" value="2" />soru2 2 <input type="radio" name="soru2" value="3" />soru2 3 <br /> SORU 3 : <input type="radio" name="soru3" value="1" />soru3 1 <input type="radio" name="soru3" value="2" />soru3 2 <br /> SORU 4 : <input type="radio" name="soru4" value="1" />soru4 1 <input type="radio" name="soru4" value="2" />soru4 2 <br> <input type="submit" /> </form> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Re: js - Radio button checked değilse.
Aynı konudan açmak istemedim. Bu problemi ben de yaşıyorum ama burada anlatılanlardan bir çözüm çıkartamadım. Şöyle ki...
Kod:
if ((document.jobApplication.location.value == "")) {
alert("Required fields missing!");
}else{
bla bla...
Şey de olabilir.. value olarak 2 farklı değer varsa ve bu iki değerden biri gelmemişse de hata verebilir. O da olur yani. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!