|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
Dreamweaver Soru===
ya benim sorum şu olucaktı dw den kendime CSS oluşturuorum. Mesela 3 renkde table var biri siyah biri beyaz diğeri kırmızı ben beyazdaki linkin kırmızı siyah dekini beyaz beyazdakinide siyah yapmak istiyorum bu nasıl olucak bana ayrıntılı anlatırsanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
3 farklı style oluşturmalısın. Tablolar içindeki linklere bu oluşturduğun styleları uygulamalısın. Mesela siyah adında bir style oluşturdun ve bunun yazı rengi siyah sen bunu kırmızı tablo içindeki linke uyguladığında linkin siyah gözükecektir.Diğer linkler içinde kırmızı ve beyazı farklı renkteki tablolara uygularsın...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
şimdi bir tane style oluşturduk.
ya 1 tanesine link hover falan için beyaz renk verdim yeni style oluşturdum sonra 2. table a siyah olana kırmızı renk vericem yeni style dedim txt rengini siyah dedim linke yeni use CSS selector dedim linki tıkladım ordan ama zaten link adında var dio 2.yi kabul etmio sorun burda ben beyaz tablo için link rengini ayarladım ama 2.table için yapamıorum işte sorun orda icq=345123456 bana yardım edebilirsen gelde seni bulduğum 1 gün anlatırsın olmazsa şimdilik burdan devam olmazsa icq ya |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bir tane CSS içinde.. yapacaksın.. içinde classları farklı yapacaksın...
link verirken de a href link falan verdikten sonra bunu kapatmadan class="kirmizi" diyeceksin mesela...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
Örnek olarak
Aşağıdaki kodları DWde açıp inceleyebilirsin....
<HTML> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-1"> <style type="text/CSS"> <!-- .for_Red_Table { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #99FF99; text-decoration: none} .for_Black_Table { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #FFFF66; text-decoration: none } .Mor_tabloya_link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #0033FF; text-decoration: none } --> </style> </head> <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000"> <table width="680" border="0" cellspacing="0" cellpadding="10"> <tr> <td bgcolor="#FF0000"><font color="#FFFFFF">bu tür durumlarda <a href="zoque1" class="for_Red_Table">ZoqueForum </a>dan yardým almalýsýn</font></td> <td bgcolor="#000000"><font color="#FFFFFF">bu tür durumlarda <a href="zoque1" class="for_Black_Table">ZoqueForum </a>dan yardým almalýsýn</font></td> <td bgcolor="#CC66CC"><font color="#FFFFFF">bu tür durumlarda <a href="zoque1" class="Mor_tabloya_link">ZoqueForum </a>dan yardým almalýsýn</font></td> </tr> </table> </body> </HTML>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!