»
.com.tr işkencesi.. Odtü'nün keyfi tutumu.. Bıktım kardeşim:)
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Merhaba Dostlar.. ODTÜ ile ilişkileriniz nasıl? Benimki pek hoş değil. Çünkü tam karamizah haline geldi, toplasam kitap olur yaşadıklarımız. Önce arkadaşlardan duyduğum ilginç olaylardan bir iki tanesini yaayım sonra kendi başımdan geçenleri (ki haftada bir iki komedi durumu yaşanıyor) yazıp .com.tr almak isteyenlerin neler çektiklerini göstereyim. Hikaye 1: Arkadaşımız done.com.tr için firma adına başvuruda bulunur Odtünün cevabı: - başvurunuz reddedildi bu bir jenerik isim. - İyide kardeşim neden? nedirki done? - do notasının üçüncü çekimi donedir bir müzik kavramı -?^'+!é'!^xcv Hikaye 2: Başvurulan isim sandalci.com.tr Odtü: başvuru reddedildi - Neden? - sandalcılar camiasını ifade ediyor - o nekidir? neyse şimdilik yeter sonra yaşadıklarımdanda bahsederim
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
arkadaslar kendi sitelerimizin reklamini yapmak icin lütfen foruma mesaj göndermeyelim. tamam mi design-tr'li arkadasim
o yüzden mesajindan reklam kismini cikardim.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
ODTU nün bu is icin ayirdigi kadro keyfi hareket eden insanlardan olusuyor diye anladim ben dinlediklerimden sonra. ornegin: hurriyetim.com.tr kurallara aykiri.. ama veriliyor. yeni.com.tr kurallara aykiri ama verilmis. gibi. daha ornekleri cok.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
özelleştirmeli
merak ettiğim bu işin özelleştirmesi imkansız mı. icann, iana, wipo gibi bilimum siteleri inceledim ama pek işe yarar birşey bulamadım.
.com, .net,.org Netsol un tekelinden çıktı insanlar rahat bir nefes aldı hem fiyatları düştü hemde işlemler hızlandı. bir kaç patent şirketiyle bu konuları görüşüyorum. hukuki boyutlarını araştıracağız. acıdığım bu konuda yapılan bir araştırmaya göre yılda 500k - 1mil. $ odtünün bu tutumu yüzünden yurtdışına çıkıyormuş.. yazık! zoque: reklam yok artık ne biliyim yasak olduğunu sori )
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
ben bi konuşayım :))
yaw ben hergün mecbur ODTÜ'deyim, ayrıca, üyesi olduğum internet topluluğu da Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın binasında, arada uğruyorum. Ben bi gidip konuşuyum, niye böyle bi tutum içindeler, belki ikna edebilirim daha yumuşak davranmaları konusunda
. yaw şakaydı, kızmayın
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Ankara/Adana
|
Re: ben bi konuşayım :))
Alıntı:
umut... --- http://www.kiremit.gen.tr |
|