|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
arkaplanda aynı anda 2 resim
CSS ile (veya başka bi şekilde), bir tablonun arkaplanını 2 farklı resimden oluşan bir kombinasyondan oluşturmak istiyorum. Fikri olan var mı? klasik background: url(..) 'yi 2 kere uygulayınca en sonuncusunu gösteriyor
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Neden?
![]() Üstteki background transparan olacak, alttakiyle bi bütünlük mü oluşturacak? Yoksa mantığı nedir hehe. Şöyle yapabilirsin sanırım, en alttaki background'ı normal yoldan yapıp, üzerine bir layer açarak bu layer'a da 2. resmi background olarak atarsın. Ondan sonra bu layerı "z-index" ile bi katmana at (atıyorum 1 nolu katman). Ardından bu backgroundların üzerine koyacağın şeyleri de yine bi layer içine al, buna da başka bir z-index ver (atıyorum 2). Bu yolla çalışması lazım |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
ufak iki resmim ve yaklaşık 200 piksellik bir tablom var. Resimlerden bir en sağa, diğeri en sola gidecek.. yalnız bunlar için özel hücreler yaratamıyorum.. layerla olabilir doğru sölüyosun ama tek seferde halletmek istedim
mazoşistliğim tuttu ![]() saol, eğer istediğim gibi halledemezsem bu mantıkla yapıcam |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
ole bi soru sormusun ki meraktan catlardim heralde denemesem..
denedim oluyo.. ![]() HTML Code:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <HTML> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-1"> <style> .image { background-image : url(a.gif);} </style> </head> <body> <table width="300" height="200" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" background="b.gif"> <tr> <td class="image"></td> </tr> </table> </body> </HTML>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!