|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Arkadaslar bana tam olarak bir hacker ı anlatabilir misiniz? Yani ben de hack,crack,phreak konularına yabanci değilim ama,bi de sizden öğrenmek istiyorum.. Yani bazi yerlerde acaip bir kahramanmış gibi gösteriliyorlar.Onların da bir felsefesi var mı?Bilgiye direk ulaşım fln gibi şeyler...Yaptıkları doğru mu?(ve son olarak Turkiye'de de Kevin Mitnick gibi usta insanlar cıkabilr mi? - gercekten Kevin usta mı) merak...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
$imdi ben ilk internete girdiğimde böyle bir kavram yoktu anca bir birlerine nuke salıyanlar wardı
)Sonra sonra bu kavramlar çıktı.---------------- bende eskiden ilgilenirdim ama sonra ne yararı war dedim içimden ve webdesing yapıyorum kendi çabamda |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul,TR
|
Yanlış bilmiyorsam bu hack olayları taa bil.ların ev kadar olduğu zamanlara dayanıyor.Adamlar kendi bil.larındaki bazı bilgilere ulaşmak için çok uzun işlemler yapmaları gerekiyormuş.Tabii o zaman kişisel bilgisayarlar yok hepsi deneme amaçlı yapılanlar.Bakmışlar mühendisler bu iş bölöe olmuycak prg.lardaki açıkları yakalayıp oralardan istedikleri bilgiye ulaşmışlar.Bazen öyle oluyormuş ki bu açıkları kullanmak prg.ın kendisini kullanmaktan daha kolay ve hızlıymış.
Bildiim kadarıyla tarihçesi ve bşlangıcı böyle.. Ve sanırım 2 türlü hacker war.. Bilgiyi alıp başka zarar vermeden çekip giden.Diğeri de sistemi dağatan... Türkiye ye gelince böyle kişiler belki vardır belki yoktur bilemeyiz.Ama şunu söylelyebilrim ki türkie de IRC ye bağlananların çoğu büyük ihtimalle bi "team"e üyedirler...İçlerindeki hacker olma duygusunu başkalarına,mIRC scirptlerinde buldukları nukelerle saldırarak bastırmaya çalışırlar..-ki bunların hiçbirzman çalıştıı görülmemiştir- Bu herifler bi de site açarlar... cartcurtteam.8m.com die (genellikle hosting freeserversdandır)BUrda kendilerince milelte hacker olmayı öretirler...aslında onların da bi b*k bildii yoktur... Benim görüşüme göre türkiye de durum böyle... (Tabii ki türkiye'de hacker varsabenim haberim yok, olacağını da sanmam çünkü hiçbir gerçek hacker ben hackerım demez,nie desin,çünkü adam bi suçlu...) Sevgilerle... ------------------ sillybox <A HREF="http://www.sillybox.cjb.net" TARGET=_blank> http://sillybox.cjb.net</A> |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Ya evet hiç söyleme onları..Ozellikle Turkiye de bolca karsılasıyoruz onlarla...Ama benim sorduklarım öle lamer karakterli "team" insanlar diil.Bu işin aslını bilen ortaya cıkaran hani 70lerde Unix i yazan iki tip varya..Neyse peki bişey daha soriyim..Turkiyedeki Agis [Aggressor] grubu hakkinda neler düşünüyorsnuz??Siszce gelecek vaadediyorlar mı?
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: -
|
Aslında Hackerlik yabancı ülkelerde bir nevi meslektir ..Siteler güvenliklerinden emin olmak için (özellikle alış veriş siteleri) hackerlere baş vururlar ve onlara sistemlerimizi test edin derler.. onlarda her yolu denerler ve buldukları açıkları haber verirler..Oyle Nuke atmayla , trojanlarla Pclere girmekle hacker macker olunmaz .. Bunları yapıpta kendine hacker diyen bir çok gerizekalı kişi war ..
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul turkiye
|
Millet turkiyede benim adını duydugum cok ii bi hacker var.Yani bence hacker.Cunku adamın isi ne biliyomusunuz.Adama cok ii siteleri kırıyo ve hic dokunmadan cıkıyo daha sonra artislik yapıp web sayfasının sahibine email le accountunu yolluyo.Sitesinin kırılabilecek oldugunu soluyo.Bu yaptıgı isinen kolayı.Ayriyeten bazı bankalar adama parayla bilgisayarına girmseini istiyolar boylece guvenliklerini kontrol ediyolar.Adamın nicki Teo ydu zannedersem.İi bi univ de bil muhendisi.Bogazici veya odtü galiba..İste o adam bence hacker
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Evt Teo yu duymuştum...Ama analyzer hakli galiba...Bence bosverelim bu konuyu...Zaten daha cok web design ve internetle ilgili bir forumda böyle bir konu acmam sacmaydi..Herkesten ozur dilerim pardon....
Saygilar<!-- [Bu mesaj aftermath tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (02 Agustos 2000).]--> |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!