|
|
#1 (permalink) |
|
Ne zamana kadar eski browserlar?
web geliştiriciler ne zamana kadar eski browserlara destek vermeli ? Teknolojik gelişim, birazda geçmişin terkedilmesi değil midir? Birçok browser'ın ücretsiz olduğu günümüzde kullanıcıları alışkanlıklarından vageçirmek için ne kadar beklemeliyiz? Netscape'in eski versiyonları, IE5.5 öncesi sürümler ve flash 5 artık terkedilip yeni versiyonu yüklemek zorundasınız denilebilir mi?
Portfolyo | Güneşin Tam İçinde | DeviantArt Mihrace.Net ! | 3d Gözlük | Ebu'l-iz | Kimin Eli? | Reklam-im Mesaj ssonmez tarafından 04.12.2003 (10:55) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
@sahip, ehueuheuhe
@ssonmez, the counter gibi büyük istatistik sitelerinin halka açtığı istatistikleri inceleyebilirsin. Buna göre hangi browser ne kadar kullanılıyor, bir sıralama yapabilirsin. ie5.5 az da olsa halen kullanılıyor mesela onun için hala ona bi destek sunmalısın gibime geliyor. sonuç ne kadar kullanılıyorsa ona göre destekle. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Kastettiğim zevk meselesi değil. Örneğin CSS , iframe uyumsuzlukları, güzelim efekt filtreleri kullanamamak , yükleme süresini kısaltamamak, scriptleri ikişer kez yazmak. Hepimizin bildiği el frenleri.
Bunları daha ne kadar destekleyeceğiz.? w3 org un çıkıpta bunların işi bitti demesini mi bekleyeceğiz ?. Windows longhorn un çıkıp - atıyorum - Biz eski browserları çalıştırmıyoruz demesini mi? Yoksa ortak bir karar mı alınacak? Yani sizin çözümünüzü öğrenmek istiyorum. Yoksa elbette ki bütün -kızlar-/browserlar güzel
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Konu çok güzel bir konu aslında;
İlk olarak; Hiç bir zaman text browserlar bitmeyecek, Hiç bir zaman herkes bir browser kullanmayacak, Hiç bir zaman bu işte bir standart olamayacak diyorum. Sitelerde eski browserlara destek vermeyi kesemeyiz. Ama kriter şu site her browserda aynı görülmeli dersek bu hafiften salaklık olur. Kimsenin bunun için uğraşıcak vakti yok ve bu tip bir site yapmak istersek bir çok nimetten uzak durmamız gerekiyor. Ancak site her browserda okunacak ve kullanılşabilecek dersek işte bu çok mantıklı bir istek. Mesela form birt JS ile submit edilecekse gene de <form> tagınıun içerisine hidden bir submit butonu koymalıyız ki düşük browsea sahip bir kişide o formu submit edebilsin.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!