»
JS onchange() Tetikleyicisi ?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
JS onchange() Tetikleyicisi ?
JavaScript ile bir objeye verdiğim bir action' ı dışarıdan tetikleyebiliyorum. Mesela submit' i click() ile tetikleyebiliyorum ancak bir onchange() tetikleyecek bir şey bulamadım (onchange olan elementim "Select") İçeriğini değiştirdiğimde kendisi de onchange() i tetiklemiyor. çözümün (tabii ki varsa: ) ) IE desteklemesi yeterli.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
üstad, eğer yanlış anlamadıysam içeriği js ile değiştiriyorsun, bu esnada zaten bir event gerçekleşiyor, onchange işleminde yapılmasını istediğin şeyleri bir fonksiyonda toplayıp içeriği değiştirdiğin anda o fonksiyonu da tetiklersen istediğin olacaktır sanırım.
<select onchange="changeThis();"..... <input type="button" onclick="changeText();changeThis();".............. ....... eğer event kaynaklı işlem yaptırıyorsan da, event.srcElement yerine nesnenin kendisini fonksiyona post edersin. diğer yandan, select'in onchange event'i seçimin değişmesi yani satır değiştirmekle oluşan bir eventtir, textchange eventi değildir. hoş, bu event'in olduğunu da sanmıyorum. en azından bilmiyorum.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
[quote=absconder]üstad, eğer yanlış anlamadıysam içeriği js ile değiştiriyorsun, bu esnada zaten bir event gerçekleşiyor, onchange işleminde yapılmasını istediğin şeyleri bir fonksiyonda toplayıp içeriği değiştirdiğin anda o fonksiyonu da tetiklersen istediğin olacaktır sanırım.
[quote] Bunu tabii ki yapabilirim ancak yazdigimiz yazilimda ciddi bir object orinted yapi var JS libraryleri de bayagi bir ciddi oldu. Bu işi de bu şeklide yapmak istiyorum. Alıntı:
Bende seçimi değiştirmeyi kastediyorum nedense seçim değiştiğinde de onchange() tetiklenmiyor.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Evet işte bu yüzden bu konuyu açtım, belirttiğim gibi ve MSDN amcanın da belirttiği gibi tetiklemiyor. Tetikleyen bir komut bilen var mı diye soruyorum ?
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
MSDN de nihayet istediğimi yakaldım;
FireEvent() Şurada bir örnek sayfa oluşturdum; http://ferruh.mavituna.com/opensource/firestarter.htm
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kod:
<input id="t1" type="text" onchange="alert('change')" value="test">
<script>
var t1 = document.getElementById("t1")
t1.value="tost";
</script>
Onpropertychange diye bir event var.. Dediğin gibi programmatically fire oluyor, örnek: Kod:
<input id="t1" type="text" onpropertychange="alert('property change - ' + event.srcElement.tagName)" onchange="alert('change - ' + event.srcElement.tagName)" value="test">
<select id="s1" onpropertychange="alert('property change - ' + event.srcElement.tagName + ' ' + this.value)" onchange="alert('change - ' + event.srcElement.tagName)">
<option value="1">bir
<option value="2">iki
<option value="3">üç
</select>
<script>
var t1 = document.getElementById("t1")
var s1 = document.getElementById("s1")
t1.value="tost";
s1.selectedIndex = 1;
</script>
Kod:
<select id="s1" onpropertychange="if(event.propertyName == 'value'){alert('change')}">
<option value="1">bir
<option value="2">iki
<option value="3">üç
</select>
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
FireEvent() işimi gördü ancak onpropertychange te bayağı güzelmiş.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
yanlış anlama için özüğr dilerim.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Re: JS onchange() Tetikleyicisi ?
fireEvent disabled bir nesne için geçerli olmuyor, şöyle ki, bir textbox içerisindeki yazıyı başka bir textbox event'i ile değiştiriyorum. ancak değişimden sonra formatlamam gerekiyor, enable halde istediğim gerçekleşiyor, disabled ettiğimde value değişiyor ancak fireEvent tetiklenmiyor. ReadOnly ile aşılabiliyor bu durum.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!