|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
bi gariplik yok mu:www.basic.net-download.com
basliga sigmasi icin mantigi bozmyacak sekilde kisalttim aslinda orjinali : http://www.dark-basic-the-3d-game-ma...e-download.com nasil oluyorda böyle bir domain olabiliyor üstelik .net ten sonrasi olmadiginda cikmiyor
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
http://www.dark-basic-the-3d-game-ma...-download.com/
burada asıl alan adı: net-software-download.com, bu domainin sahibi bir alt domain açmış. o da şu: dark-basic-the-3d-game-maker. sonra buna da www alt domaini açmış. sistem şöyle. asıl domainler com, net, org, biz, info, gov, uk, de, ru, tr.... filan. icann (muhtemelen) bunları bir şekilde birilerine veriyor alın işletin diye. mesela tr domainini odtüye vermişler. com net org filan kendileri işletiyorlar. ben de gidip mesela dereli.net i alıyorum sonra bu benim oluyor. istediğim şekilde alt domain açabilirim. blurise.bogus.net www.blurise.bogus.net www.bogus.net gibi. ya da tr de olduğu gibi adam domain.tr yi satmaz, domain.com.tr satar, domainler . (nokta) karakteri ile alt domainlere ayrılırlar, ve her bir parçası a-z, 0-9 ve - (tire) karakterleri ile oluşturulurlar.. bu basitçe dns sisteminin bir kısmının yapısı. daha detaylı bilgi aratırsan çok da karmaşık değil.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: bi gariplik yok mu:www.basic.net-download.com
subdomain a sahibim sitemi biliyorum.olay
isimdeki net.com. sanki iki alan a sahipmis gibi farkli bir algilamadan kaynaklaniyor +linkte programi basit 3d oyunlari icin deneyebilirsiniz
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!