|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Uyelere atılan emaillerde attachment problemi
Simdi telefonum caldi ve bir arkadasim bir soru sordu cevabını bilemedigim icin danisayim hemen size dedim. Durum suymus sitesinin uyelerine bu zamana kadar text tabanli mail atıyormus ancak artık HTML maillere donmus. Attığı maillere outlookdan bakıldıgında bir sorun yok ve goruntuleniyormus ancak Hotmail, Yahoo gibi adreslere mail atıldıgında HTML icinde kullandigi imajlar bir URL'ye bagli olmalarına ragmen mailde attachment olarak gorunuyormus (Sayfadaki imajlar sorunsuz goruntuleniyormus ). Nasıl yapsa imajlar attachment olarak gorunmezlermis? Sanırım doğru aktardım
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Uyelere atılan emaillerde attachment problemi
İlginç bir durum
Tam emin değilim ama sanırım bu hotmailin spam filtrelerinden biri yüzünden oluyor sorunu çözmek için mail gönderilirken bellirli bir mail hesabı üzerinden gönderilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla gerçi tam olarak işe yarar mı bilmiyorum ama ASP için biraz açıklıyayayım ne demek istediğimi ; Diyelimki jmail kullanıyoruz jamil ile direk gönderdiğimizde giden mail ile jamil içine bellirlei bir hesap adı ve şifresi yazarak yoladığımız mail arasında spam olma bakımında bir fark var . Ayrıca şöyle bir durumda var daha başladımı bişlmiyorum ama hotmailin erotik içerikli resimleri alğılayıp filtre koyacağı söylenmişti durum nedir bilmiyorum . Umarım biraz fikir verebilmişimdir |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
benim gördügüm kadarı ile imagelar web de erişilebilir bir url de ise attachment olarak gozukmuyorlar.
bunun tersi imageları mail içine attach edildiği zaman attachment olarak gozukuyorlar. Yani ters bir durum yok. Cok yardımcı oldum degilmi . Arkadaşın muhtemelen imageları mail icine(yukluyor) attach ediyor. yada kullanıdıgı component mi diyim artık boyle yapıyor. Her iki durumda imagelar bir urlye baglıdır. Fakat attach edildiginde onlar mail serverada yuklenmiş oluyorlar yani urlde mail serverdaki adres vardır. Böylelikle webden silinse bile imagelara mailden erişilebilir. Attach etmemesi ve imageları web e koyup tam urli mailde gondermesi gerekir.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İmajın sayfa içinde görünmesi için bir de inline attachment olarak göndermeyi deneyebilirsiniz.. JMail bu özelliği destekliyor mu acaba....
Inline Attachmentlar belirli bir content identifier ile belirtilen ve email in içine (MIME vasıtasıyla) kodlanarak gömülen attachmentlardır.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!