|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/TR
|
Merhaba kısaca kablonet denilen olayda aynı ağda bulunan insanlar senin bilgisayarının hdd'sini kendi hdd'si gibi görüp, girip çıkabiliyolarmış bunu önlemek içinde sadece firewall yeterli değil neler yapılabileceği hakkında bilgisi olan varmı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: .
|
NIS - Norton internet Security
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara/Adana
|
NIS mesela; ben bir kural tanimlamadigim halde evdeki diger bilgisayarin erisimine izin veriyor..
Ben dosya ve yazici paylasimini full yapmis durumdayim fakat; keza oteki bilgisayar da oyle... Simdi kbalonet e gecince direk her seyi gorecekler mi yoksa; goremeyecekler mi? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/TR
|
Bilemiyorum
Mesela ben büyük bir ihtimalle bütün mahhalleyle bilgisayarımı ortak kullanıyorum.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
bence de bu işte bir hata var
kullananlar nerdesiniz şu kablo net olayını bir açıklayın yahu bizim için abdurrahman çelebi şu 56 k modemler nedir nasıl yenir içilir anlatın bi zahmet yahu...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
http://www.zoque.com/vbulletin/showt...=9007#post9007
burada açıklanmış zaten ![]() biz de sazan gibi atladık
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
- ayni sebeke icerisindeki kisiler birbirlerinin ip lerini find/computer bölümünde lookin in icerisinde gorebiliyorlar, sahit oldum. Hatta birbirlerini kablonet i arayip sikayet ettiklerini gorduk ip ler orada gozukunce bilgisayarima girdiler eywah seklinde dusunebiliyorlar.
- evde network kurulu ise ve kablonetiniz varsa (mininot: 2 bilgisayari baglamak icin 3 ethernet karti gerekecektir) muhtemelen bilgisayarlarinizi paylasima (share 'e) acmissinizdir. Hele hele ben gibi umursamayip sifre vermeksizin full access (read/write) verdiyseniz basi boslar diskinizden programlarinizi silebilir, cd drive inizdaki mp3 ler dinleyebilir hatta ve hatta c:\windows\desktop a bir txt yaratarak veya c:\windows\start menu\startup a txt yaratarak sizin hakkinizdaki veya mp3leriniz hakkindaki olumlu (!) düsüncelerini güzel küfürlerle süsleyip size aktarabilirler. Basima geldi ordan biliyorum ![]() bu durumdan korunmak icin su yapilmali: paylasim acilmali, ama c:\share dizini paylasilmali sadece ve sifre korumali olmali. full access mumkun oldugunca az verilmeli MS nin sagi solu belli olmaz vardir bi acik belki... - firewall olarak NIS 'in NETBIOS (yerel agin paylasim $eysi) da hicbir korumasi yok. kisaca ise yaramiyor. ZoneAlarm engelliyor bunu. Falan zonealarm acikken internet paylastirilamiyor bilgisayarlara. zone alarm kapatilinca paylasiyorlar ama guvenlik kalmiyor. iki firewall birlikte güzel oluyor. ben memnundum en azindan. - ayrica su da bilinmeli ki paylasima bir kisi bilgisayarini actiysa ip si bilindikden sonra ayni yerel agda olmasina gerek olmadan kablo net kullanmadan da baglanma yapilabilinir (dedi isi bilenler. ben denemedim, dogrulugu kesin degil) internet share konusunda diger eklemek istediklerim win2000 de bu olay tam bir i$kence win98 ile paylasmasi icin. winme de ise cok güzel yapilmis. wizard dan bir disket olusturuyorsunuz onu win98 olan diger bilgisayara takip ayarlari kendiliginden yapmasini saglayabiliyorsunuz. win98 kullananlar diger bir bilgisayara internet iletmek icin 3 uncu parti bir yazilim kullanmak zorundalar. win98 SE de durum boyle mi bilemiyorum. benim kullanip onayladigim yazilim All_Aboard. Rakipleri varmis görmedim, denemedim. http://download.cnet.com/downloads/0...7-1.td-3177186 http://www.internetshare.com tüm bunlar yaninda NIS kullandigim sure zarfinda bir JS.Virus u Norton göremedi ve bulasmasina izin verdi ama AntiViral Toolkit Platinium aninda haber verdi ve basariyla temizledi.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!