Zoque.Forum
»
internete bağlanamama
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
internete bağlanamama
Google Hotmail gibi bazı sitelere girebilirken birçok siteye giremiyorum bunun sebebi ne olabilir? mydoom virüsü vardı amaa temizledim ondan arta kalan birşeylerden dolayı olabilir mi? ilginç olanı www.yahoo.com'a giremezken mail.yahoo.com'a girebiliyor olmam. daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu
![]()
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: internete bağlanamama
spybot kullanıyormuyuz ? Spyware bulaşmış olabilir, hosts dosyaları hijack durumu söz konusu olabilir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bir ihtimal de Atlantis'in ADSL kullanıcısı olması ve DNS down durumu yaşıyor olması. Geçen gün bir arkadaşım çekiyordu aynı sıkıntıyı, bazı sitelere çok rahat girebiliyorken bazılarına giremiyordu ve bu durum sırasında download hızında herhangi bir sorun yoktu. Biraz düşündük taşındık en sonunda DNS numaralarımı sordu, numaralarını benimkilerle değiştirdi ve sorun çözüldü. Böyle bir deneme de yapılabilir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
soul spybot'u dün güncelledim, herhangi bir spy bulamadı. ama dediğim gibi mydoom virüsü vardı onun hosts dosyalarını değiştirdiğini biliyorum. ama format attım. norton antivirüs'ü de dün güncelleyip tarama yaptım herhangi bir virüs yok gözüküyor.
evet ADSL kullanıcısıyım ve DNS proxy kullanmıyordum o zaman da aynı problem vardı. şimdi modemimin dns konfigürasyon'unundan dns proxy server'ı preferred:212.156.4.1, alternative:212.156.7.20 olarak ayarladım hala aynı problemleri yaşıyorum. gri senin kullandığın dns ip'sini yollayabilirmisin bir de ipyi değiştirerek deneyeyim.
@Airties Kablosuz İletişim Mesaj Atlantis tarafından 10.02.2004 (06:15) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
DNS sorunu olup olmadığını en iyi IP ile aynı sitelere erişip anlayabilirsin.
Mesela http://216.109.118.72 adresine ve www.yahoo.com a bak eğer IP den hemen giriyor www.yahoo.com da bir sorun varsa muhtelen DNS mevzusu olabilir.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Sistem klasöründe "host" olarak arat.
.SAM dosyaları bulacaksın. Onu bir metin editörü ile aç, yahoo vs. ile ilgili satırlar varsa, silersin. Normalde sadece localost ile ilgili bir dizi olması lazım. Eğer dediğim gibi localhost'un dışında başka adresler varsa; 1- Kazaa'nın lite olmayan versionu kuruluysa bunlar klemiş olabilir. 2- Diğer spyware yazılımlar eklemiş olabilir. 3 - bilgisayarında bu son çıkan Doom bilmemene virüsü olabilir. Kolay gelsin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İşin ilginç yanı, benim kullandığım DNS numaraları da aynı şekilde 212.156.4.1 ve 212.156.2.70. Ancak ne bir sıkıntı çekmekteyim ne de bir zorluk, tıkır tıkır çalışmakta. Galiba en iyisi soul'un dediğini denemek ve daha bu sabah öğrendiğime göre Telekom bir takım yeni DNS'ler sürmüş hizmete. Öğrenmeye çalışıyorum, öğrenince buraya yazacağım.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
blackinwhite, Imhost.SAM diye bir dosya buldum, bu mudur
![]() evet, bahsettiğim dosya bu. Tüm içeriği bu ise, host doyasılarıyla ilgili bir sorun olduğunu zannetmiorum. Proxy'lerle aşmayı deneyebilirsin bu sorunu.
@Airties Kablosuz İletişim Mesaj Atlantis tarafından 12.02.2004 (05:24) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: eskişehir
|
windows klasörü içindeki hosts.sam ve lmhosts.sam dosyalarının bu konuyla ilgisi olabilirmi???yarın format atıcam aslında ama
konu virüslerle ilgili olduğu için bikaç şey daha sorucam müsadenizle.önerdiğiniz bir firewall programı varmı? p2p programlarıyla alınan audio veya video programlarıyla virüs vb. bulaşma ihtimali varmı? son olarak winzip kuramıyorum verilen hatayı Google da arattırdığımda çernobil virüsü olma ihtimalinden söz ediyordu konuları okuduğumda aklımda bişey takılı kaldı,format atıldığında çernobilden tamamen kurtulabilirmiyim?yoksa fiziksel memory içinde ayrı bir işlem gerekiyormu?çok fazla soru sordum sanırım ![]()
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Agnitum Firewall'ı öneriyorum.
Kesinlikle bir tane.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!