Zoque.Forum
»
Longhorn a kadar IE6 sp1 olduğu yerde kalacak
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Longhorn a kadar IE6 sp1 olduğu yerde kalacak
Bu da demektir ki ya Mozilla/Firefox/Opera falan fırsattan istifade edip CSS3, DOM3 gibi yeni standartlarla pazarı geri alacak yada büyük ihtimalle daha uzun bir süre tarayıcı farklılıkları ve hataları nedeniyle başımız ağrımaya devam edecek.
Haberi öğrendiğim yere bir bakın
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Longhorn a kadar IE6 sp1 olduğu yerde kalacak
Şimdi soracaksınız "CSS2, DOM2 ye tam destek veren tarayıcı mı var ki 3 istiyorsun" diye. İstemişken tam olsun dedim. Bu arada fırsat doğdu, aramızda kimler test amaçlı değil günlük kullanım da Firefox, MyIE2, Opera gibi alternatif tarayıcılar kullanıyor? Ben Firefox kullanıyorum ama bir çok eklenti ile.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
gecen sene Microsoft'a karsi acilip sonuclanmis bir patent davasi var. ntvmsnbc'de haber tam olarak yansitilmamissa da, konunun asli, plug-in teknolojisinin fikir bazinda patentlenmis olmasina dayaniyor. yeni ie sürümlerinin cikmamasinin asil sebebi buna dayaniyor. güvenlik aciklari haricinde yeni güncellemeler de göremeyecegiz. ms macintosh'lar icinde daha fazla yeni sürümlerin cikmayacagini aciklamisti.
bundan sonra yeni sürümleri kullanmak sadece yeni isletim sistemi alanlara sunulan bir secenek olacak ve bu yeni ie versiyon eski isletim sistemleriyle calismayacak. bir diger önemli nokta, bu patent davasindan dolayi, bir sonraki ie sürümü plug-in'siz bir sekilde gelebilecegi. kullanici olarak bizler, bunlari ayriyeten yüklememiz gerekebilir. ben browser olaraksa, ie tabanli olan avantbrowser'yi kullaniyorum.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
dava sonucu tüm dünya ülkeleri için geçerli olacak mı acaba
hafızam beni yanıltmıyorsa ms nin böyle bir açıktan yaralandığını hatırlıyorum sanki CSS çok özel kodlar kullanmadıkca hata oluşacağını sanmıyorum zaten CSS hata vermiyor dom içinse haklısınız gibi aramızda test amaçlı değil günlük kullanım da alternatif tarayıcılar kullanıyor sormuşsunuz. çok güzel bir nokta test mi alternatif mi? yinede sonuç ne olursa olsun çıkacak istatistik bir şekilde hatalı ve yanıltıcı olacaktır kanımca çünkü dediğiniz gibi aramızda (webtasarımıyla bir şekilde bağlantısı olan) olacak bir istatistik dedikleri gibi yalan,kuyruklu yalan,istatistik bu arada bildiğim kadarı ile CSS ms ait yani kızdırmamak lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
sağolasın. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() CSS Microsoft a ait değil, ama onlar öyle zannediyor olmalı ki çoğu şeyi w3c den daha iyi bildiklerini düşünüyorlar.
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
for the world wide web (Jason Cranford Teague) Kitapının türkçe çevirisi olan Alfa yayınlarının DHTML and CSS Çabuk Öğrenim Kılavuzu Kitapının Kısım I sayfa 8 den alıntı ... CSS'in Sahibi Kim? 12 Ocak 1999'da Microsoft Şirketi (www.microsoft.com) #5,860,073 numaralı Amerika patentini aldı. Style sheets for publishing system(s) adındaki bu patent, "stil sayfalarının elektronik bir yayın sisteminde kullanımı"nı kapsıyor.Bir yerden tanıdık geldimi? Patentte adları bulunan mucidler "fontlar ve sekmeler gibi biçimlendirme bilgilerinin bir araya getirilmesi" olarak tanımlanan stil sayfalarının uygulandığı,"metin veya grafik gibi araçların görüntü bölgesine akıtıldığı" bir sistem geliştirdiklerini iddia ediyorlar.Bu patent, W3C'nin CSS (Şekil 1-7) ve 1994'ten bu yana gelişmekte olan Genişletilebilir Stil Sayfası Dili (Extensible Stylesheet Language-XSL) için belirlediği spesifikasyonlarının üzerine geçti gibi görünüyor. ... şeklinde devam ediyor ilerleyen satırlarda yazar bu patentin geçerli olamayacağını anlatmakta sadece yazarın yazdıklarına bakarak gözlemci gözümle (hukukcu değil!) bakarsam bende yazarı haklı buluyorum. ama yazarın son satırları ilginç!? ... Şimdiye kadar, Microsoft'un bir web sitesinde CSS kullandığı için kimsenin başını ağrıttığını duymadım. Bir açık standarda sahip olmanın anlamı, tüm ilgilen tarafların katkıda bulunabilmesidir. Bu patentin CSS'in gelecekteki geliştirilme çabalarına gölge düşürmemesini umalım. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kendi bilgisayarımda şürekli olarak Mozilla Firebird kullanıyorum. Alıştıktan sonra IE den çok daha kullanışlı...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Firefox'u deniyorum şu sıralar ama bana o kadar ahım-şahım bir şey gibi gelmedi (next-generation browser iddiası var ya Mozilla'nın) ve bir o kadar da kullanışsız. Ayrıca plug-inler olmadan bir şeye benzemiyor. Scriptlerde sorun çıkarıyor (daha doğrusu scriptler çalışmıyor) vs.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!