Zoque.Forum
»
Rusça font sorunu
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Rusça font sorunu
Merhaba,
Öncesinde forumda arattım fakat tatmin edici bir sonuca ulaşamadım. Şöyle bir sorunum var. Müşterimiz sitesinin Rusça bölümlerini bize MS Word formatında gönderdi, cyliric bir font ile yazılmış fakat biz bunu kopyalamak istediğimizde latince fontlardaki karşılığını kopyalıyoruz. Bu metinleri UTF-8 veya ISO formatına nasıl çevirebiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: Rusça font sorunu
rusça için bildiğim tek yolu anlatayım (Dreamweaver de çalıştığınızı ve bilgisayarınızda ms frontpage yüklü olduğunu varsayıyorum)
1.) frontpage de tertemiz bir sayfa açılır. kod kısmına geçilip charset meta tagı windows-1254 den 1251 e çevrilir. 2) worddeki yazı kopyalanır 3) fp deki sayfaya yapıştırılır ve bu sayfa htm uzantılı olarak herhangi bi yere kaydedilir. 4) kaydedilen dosya dreamweaverde açılır ve dosyadaki gerekli rusça kısımlar kopyalanarak konması gereken sayfaya kopyalanır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
word deki belgeyi save as .htm olarak kaydedip sonra Dreamweaver ile açmayı denediniz mi?
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
yazdığım aslında fp için de çözüm. dw maddesine kadar olanları uygularsan rusça karakterler düzgün olarak çıkar..
çnkü fp nin rusça açısından bir sorunu yok dw nin var ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!