|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
submit edilen formun yeni sayfada açılması...
ben tam olarak yapmak istediğimi söyleyeyim aslında size. sayfama googleda araştırma yapılabilmesi için bir form yerleştirdim. fakat bu form submit edildiğinde aktif sayfa googlea yönleniyor. benim istediğim ise araştırmaların yeni bir sayfada gösterilmesi. bunu nasıl yapabilirim? mesela submit butonuna basılmadan bir form submit edilebilirmi? açılacak popupın onloaduna koysamda fonksiyonu, o fonksiyon submit etse formu falanda filanda.. olabilirmi öle bişi? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: submit edilen formun yeni sayfada açılması...
target="popupwindowname" olarak verirsen form o pencere içerisine submit edilecektir. tabiiki popupwindowname diye bir pencerenin olması yada oluşturulması gerekmektedir. tavsiyem submit button onclick özelliğine pencereyi açmak için JavaScript fonksiyonu eklenerek ve forma target verilerek sorunun üstesinden gelinebilir.
ikincisi, ille de bir formu submit etmek için submit düğmesi gerekli değildir. form içerisindeki <input type="button" onclick="this.form.target='popupwindowname';this.f orm.submit();" value="gönder"> kodu da formu popup pencereye submit etmeye yarayacaktır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
eğer basit bir şekilde yeni sayfada açmak istiyorsan yani pop-up gibi browserı özelleştirmek istemiyorsan (ne cümle oldu ama neyse anlayan anladı.)
form tagına target='_blank' eklemen yeterli olacaktır. Mesaj uzaytek tarafından 03.03.2004 (14:08) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
target="_blank" yazarsan illaki yeni bir sayfa da açılır. Ancak bu sayfayı customize edemezsin. Ve aynı şekilde sayfaya JavaScript ile erişimin kesilir. Bu genelde kullanılan bir yöntemdir ve popup blockerlar genelde bu tür açılışları engellemezler.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Kod:
<HTML> <head> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/HTML; charset=iso-8859-9"> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/HTML; charset=windows 1254"> <title>Sayfam</title> </head> <body> <form method="POST" action="JavaScript:wopen('form.ASP',535,500)"> <input type="text" name="T1" size="20"></p> <input type="submit" value="Gönder" name="B1"> <input type="reset" value="Sıfırla" name="B2"></p> </form> <script language="JavaScript"> <!-- function wopen(adres,w,h,r){ yukseklik = 10; genislik =200; if (!r) r = "yenip"; yeni = window.open( adres , r ,'location=no,scrollbars=yes,width='+ w+ ',height=' + h + ',top='+ yukseklik +',left='+ genislik); } // --> </script> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
Bu konuda yanıt bulacağımı umarak mesajı buraya attım. Yardımlarınızı bekliyorum.
PHP Code:
Böyle bir form çalışmam var. Bununla bir bilgi yarışmasına cevap gönderiyorum. Problemim şu cevablardan herhangi birine tıklandığında submit işlemleri disabled olsun ve cevabı belirtilen dosyaya göndersin. Gönderme süresünde yeniden bu buttonlara tıklanmasına bu şekilde engel olmak istiyorum Bilenlere malum olan bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
şöyle birşey fikir verebilir
HTML Code:
<script LANGUAGE="JavaScript"> function Disab (val) { if(val=="1") { form1.Submit.disabled=true form1.Button.disabled=true form1.Cancel.disabled=true form1.Anything.disabled=true } if(val=="2") { form1.Submit.disabled=true form1.Button.disabled=true form1.Cancel.disabled=true form1.Anything.disabled=true } if(val=="3") { form1.Submit.disabled=true form1.Button.disabled=true form1.Cancel.disabled=true form1.Anything.disabled=true } if(val=="4") { form1.Submit.disabled=true form1.Button.disabled=true form1.Cancel.disabled=true form1.Anything.disabled=true } } </script> <form name="form1" method="post" action="" enctype="text/plain"> <input type="submit" name="Submit" value="Submit" onClick="Disab (1)"> <input type="submit" name="Button" value="Button" onClick="Disab (2)"> <input type="submit" name="Cancel" value="Cancel" onClick="Disab (3)"> <input type="submit" name="Anything" value="Anything" onClick="Disab (4)"> </form> |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
Yardımların için teşekkürler. Üzerinde biraz çalışayım çözemezsem burada belirtirim. Ayrıca seni buralarda bulacağımı hiç ummuyordum
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!