Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Niye kendi IP'imden sayfalar gözükmüyor?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.03.2004   #1 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir
Niye kendi IP'imden sayfalar gözükmüyor?

Merhabalar!

Yarına kadar acil olarak halletmem bir işim var.
Her türlü gereksinimim tamam, fakat Ip'de sorunum var.

Bilirsiniz, Internette projelerinizi gösterirken bazen Ftp'ye yüklemeyip Ip vererek gösterirsiniz.
Benim projemin ise kendi makinemden gözükmesi gerekiyor. (Radyo)

Şimdi Ip vererek göstermeye çalışıyorum. Ulaşamadığı için "Kapalı" hatasını veriyor.

* Ip adresim doğru.
* Local adresi verdiğimde çalışıyor.

Sorunumun çözümünü nasıl sağlayabilirim ?
eqZo şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.03.2004   #2 (permalink)

blurise's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Niye kendi IP'imden sayfalar gözükmüyor?

Konfigürasyon yazsaydın keşke, ve hata mesajını...

Varsayalım windows 2000 yada XP kullanıyorsun. IIS5 yada 6 var. Default web serverda çalışıyorsun.

Default web server özelliklerinden WebSite > web site Identification > IPAddress kısmında ya <all unassigned> yada dış IPnin gözükmesi gerekiyor.

Başka bir sorun da olabilir hata mesajını yazarsan yardımcı olacağım.
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.03.2004   #3 (permalink)
mow

Yer: İzmir

firewall ını kapatmayı unutma, yada port 80 i aç sadece.
mow şu an çevrimdışı  
Old 05.03.2004   #4 (permalink)

eqZo's Avatar

Teşekkürler blurise ve mukus.

İlk önce söylemeliyimki FireWall kullanmıyorum.
Konfigrasyonum;

Windows XP
IIS 5.1

Sorunum dediğim gibi benim makinemde olduğu için problem bende. Radyoya gittim ve orda yaptığım deneme olumlu sonuç verdi. Yani sorunsuz yayın yapabiliyorum.

Forumda arama yaptırdım aynı problemle karşılaşan birkaç arkadaş daha var. Fakat konular sonuçlanmamış.
Radyo ile benim bilgisayarımdaki bahsettiğiniz bölümleri kıyaslayacağım. Gördüğüm farklar olursa muhakkak yazarım.

Teşekkürler
eqZo şu an çevrimdışı  
Old 06.03.2004   #5 (permalink)

eqZo's Avatar

Tekrar Merhabalar!

Dün radyo yayınları ile ilgilenen bir sitenin bölümünde şu yazıları okudum;

Alıntı:
Eğer Firewall yada Proxy server aracılığı ile internete bağlanıyorsanız, TCP 1755 portunun açık olması gerekiyor. Genellikle Firewall ya da Proxy server kullanımı işyerlerine özgü olduğundan bu işlemi bağlı bununduğunuz iş yerinin bilgi işlem servisinden açtırabilirsiniz.
bu TCP 1755 adlı portun açık olup olmadığını ve ayarlarını nasıl yapabilirim.

Mesaj eqZo tarafından 07.03.2004 (13:09) yeniden düzenlendi.
eqZo şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2004   #6 (permalink)
mow

çalışmanın radyo olduğunu önceden görmemiştim, demekki daha dikkatli okumam gerekli

Yol:
my network places » view network connections » (bağlantına sağ tıklayıp) properties » advanced » (alt sağda) settings » (yine altta ama solda) add

bölümlerine girdikten sonra;
1. kutuya: Radyom
2. kutuya: 127.0.0.1
3. ve 4. kutuya: 1755
ve ayrıca TCP seçili olacak şekilde ayarla.

Yanlız neden portu sen açmak zorunda kalasın anlayamadım, senmi onları dinlemek istiyorsun yoksa onlarmı seni bunuda anlayamadım, verdiğin kaynakta bahsedilen portu neden radyo dinlemek için açmak zorunda olduğumuzuda anlayamadım, kullandığın şey herneyse onun kendisi açması lazım değilmi?

Mesaj mow tarafından 07.03.2004 (02:28) yeniden düzenlendi.
mow şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2004   #7 (permalink)

eqZo's Avatar

Teşekkür ederim mukus,

Dediklerini şimdi deneyeceğim,
eqZo şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2004   #8 (permalink)

eqZo's Avatar

Sorunumu tekrarlayım;

- Arkadaşlar arası projeleri gösterirken, bazen FTP'ye koymayıpta Ip adresi vererek Local'den gösteririz.
Ben Adres çubuğuna (217.131.195.135/klasör_adi) şeklinde yazdığımda bunu sadece ben görebiliyorum. Başkaları göremiyor demiştim.

Çözümün ne kadar eksisi bilmiyorum fakat şu şekilde diğer kullanıcılar (217.131.195.135/klasör_adi) bu şekilde projelerinizi görebiliyor.

Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Kullandığınız bağlantının (özelliklerine) girin > Gelişmiş > "internet bağlantısı güvenlik duvarı" çekini kaldırın.

internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı hakkında yeterli bilgi bilgisayarınızda (netcfg.chm) nin dosyasında duruyor.
eqZo şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2004   #9 (permalink)
mow

Alıntı:
eqZo tarafından gönderilen mesaj:
Sorunumu tekrarlayım;

- Arkadaşlar arası projeleri gösterirken, bazen FTP'ye koymayıpta Ip adresi vererek Local'den gösteririz.
Ben Adres çubuğuna (217.131.195.135/klasör_adi) şeklinde yazdığımda bunu sadece ben görebiliyorum. Başkaları göremiyor demiştim.

Çözümün ne kadar eksisi bilmiyorum fakat şu şekilde diğer kullanıcılar (217.131.195.135/klasör_adi) bu şekilde projelerinizi görebiliyor.

Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Kullandığınız bağlantının (özelliklerine) girin > Gelişmiş > "internet bağlantısı güvenlik duvarı" çekini kaldırın.

internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı hakkında yeterli bilgi bilgisayarınızda (netcfg.chm) nin dosyasında duruyor.
xp nin entegre firewallı keşke kontrol etseydin daha önceden.
mow şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gozukmuyor , sayfalar , ipimden , kendi , niye

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:03.