»
Form kullanmadan form değişkeni göndermek
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Form kullanmadan form değişkeni göndermek
Alıntı:
Benim yapmak istediğim şey şuydu: ASP ile bir site tasarlamaya çalışıyorum. Bilgileri sayfalara böldüm. Sayfanın altında bu sayfaları belli kriterlere göre tekrar sayfalattırıyorum. Örneğin normalde tarihe göre sıralanıyor. Kullanıcı sayfayı başlığa göre sıratmak istediğinde eğer ikinci sayfada ise yeni sıralamanın birinci sayfasına gidiyor. Yeni sıralamanın da ikinci sayfasına direk gitmesi için kullanıcının, sayfa=2 gibi bir değişkeni yeni sayfada kullanmak istediğim ve bu değişkenin de form değişkeni olmasını istedim. Burada bu değişkeni hidden input ile yapabilirdim ama bir de birinci, ikinci veya diğer sayfalar arasında geçiş yaparken bu kez de sıralama ölçütünü hidden input olarak forma eklemem gerekiyor. Daha kolay kısayolu var mı diye merak etmiştim sadece. İlgilenen herkes için tekrar teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
peki, eğer yeni sıralama link şeklindeyse -ki button olması durumunda zaten request.form a dahil etmek daha kolay olur- querystring'den neden kaçınıyorsun? bulunduğumuz sayfa
testpage.ASP?orderby=konu&sayfa=3 böyle bir sıralama olsun diyelim, <a href="testpage.ASP?orderby=id&sayfa=<%=request.que rystring("sayfa")%>">id ye göre sırala</a> şeklinde link verdiğini düşünelim, buna tıklansın, testpage.ASP içerisinde de kodları zaten kendisine gelen sayfa değişkenli sayfaya gidecektir.
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|