|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
js ile başka bir sayfayı güncelleme.
Merhaba arkadaşlar.. Sorunumu şöyle anlatacağım. *Kullandığım ana sayfa'dan bi işlem yaparken popup açtırıyorum. *5sn. sonra ana sayfayı güncellemek istiyorum ana sayfa güncellendikten sonrada sayfayı kapatacağım. ana sayfayı nasıl güncelleyebilirim asıl öğrenmek isteidğim bu diğerlerini yapabilirim. teşekürler. yani js'de asıl kullanılan ana sayfayı nasıl tanıtıyoruz onu bilmiyorum doğrusu document.form.formelemanı.value ile o sayfadaki form elamanının değerini alıyoruz, peki başka bi sayfayı nasıl güncelleriz. windowname.refresh gibi bişemi acaba ?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: js ile başka bir sayfayı güncelleme.
eğer popup'ı açan sayfa ise opener.reload(); olarak erişebilirsin. popup'tan anasayfadaki form elemanlarına opener.document.form_name.form_item olarak erişebilirsin.
eğer manuel açılmış bir pencere ise erişmen mümkün değil (ctrl + n yada yeni bir Explorer sayfasını elle açmışsan) eğer frame yapı mevcutsa, frame_adi.document.form_name.form_item şeklinde erişebilirsin. bununla beraber; Kod:
<script> var DOMtype = ''; if (document.getElementById){ DOMtype = "std"; } else if (document.all) { DOMtype = "ie4"; } else if (document.layers) { DOMtype = "ns4"; } var jsObject; function fetch_object(idname){ if (typeof(jsObject) == "undefined") { switch (DOMtype) { case "std": { jsObject = opener.document.getElementById(idname); } break; case "ie4": { jsObject = opener.document.all[idname];} break; case "ns4": { jsObject = opener.document.layers[idname]; } break; } } return jsObject; } </script>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!