|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
select box içinde arama / gibi birşey
Bir intranet projesi için yardıma ihtiyacım var, şöyleki; 1 adet text box, 1 adet select box, ve bu select box un içinde binlerce müşteri ismi elimizde mevcut text box içine yazılan harfleri JavaScript yardımı ile select box tan aratıcaz mesela text kutusuna "Ah" yazıldığında, select box ta "Ah" ile başlayan isimler karşımıza gelecek. Aslında alternatif yöntemleride var, sundum ancak, istenen tam olarak budur dendi. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: select box içinde arama / gibi birşey
Merhaba,
sanırım şu link te javascript : select ve input sizin istediğinize çok yakın bir cevap var. Kolay Gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
biolightın verdigine ek olarak soyle bir sey var bende. aslında bu orjinal kaynağın kırpılmışı linkten orjinale bakabilirsin.
HTML Code:
<HTML> <head> <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- The JavaScript Source!! [url]http://JavaScript.internet.com[/url] --> function SortD(box) { var temp_opts = new Array(); var temp = new Object(); for(var i=0; i<box.options.length; i++) { temp_opts[i] = box.options[i]; } for(var x=0; x<temp_opts.length-1; x++) { for(var y=(x+1); y<temp_opts.length; y++) { if(temp_opts[x].text > temp_opts[y].text) { temp = temp_opts[x].text; temp_opts[x].text = temp_opts[y].text; temp_opts[y].text = temp; } } } for(var i=0; i<box.options.length; i++) { box.options[i].value = temp_opts[i].value; box.options[i].text = temp_opts[i].text; } } function hizli(box) { SortD(box) sel_box=document.list.elements["pw_domain_src"] len=sel_box.length search_txt=document.list.ara.value.toLowerCase() if (search_txt != "") { for (f=0;f<len;f++) { option_text=sel_box.options[f].text.toLowerCase() if (option_text.indexOf(search_txt,0) == 0) { x=option_text.indexOf(search_txt,0) sel_box.options[f].selected=true break; } } } } // End --> </script> </head> <body> <table border='1' bordercolor='lightgrey' cellpadding='4' cellspacing='0' width='550'> <tr> <td> <form name='list'> <b>LISTE</b><br><br> <font color='red'>Hizli Arama : </font> <input type='text' name='ara' size='15' maxlength='15' class='textbox' onKeyUp='hizli(document.list.pw_domain_src)'> <br> <select name='pw_domain_src' size='10' style='width:200px;' class='select'> <option value='11'>11</option> <option value='ab'>ab</option> <option value='abc'>a</option> <option value='abc'>abc</option> <option value='abcd'>abcd</option> <option value='d'>d</option> </select> </td> </tr> </table> </body> </HTML> Mesaj uzaytek tarafından 12.07.2004 (17:22) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
gene ben
bunu görünce çok sevinmiştim aman oldu başımın eti kurtuldu diye, ben çalışmayı bitirdim, sıra denemeye gelince hüsran tabiki normalde 15.000 kadar kayıt var ama ben 600 tane ile bir deneme yapayım dedim, "a" ya bastım tataa yaklaşık 20 saniye sürdü a harfi ile başlayan ilk kaydı bulması bu hantallığı atlatmanın, yada bu işi yapmanın alternatif bir yöntemi olabilirmiki?
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
en güzeli sanırım db ye gidip uyan kayıtları almak ve sayfayı tekrar yüklemek 15.000 kayıt baya fazla. bir de diğer scriptleri dene istersen benim son verdiğim sıralamada yapıyor onun içinde yavaş çalışabilir.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
js nin kaldırabileceği bir özellik değil bu.. bir programlama dili ile yazılmış olan winamp da bile 10 bin parça varken jump menuyu kullanmakta aksaklıklar oluyor. js ise sadece bir script dili.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arama yapıldığında select-box ı baştan yükleyen bir java script yazabilirsin. Layer'ın innerHTML özelliğini kullanırsın, görünmez bir iframe'e de select-box'ın içeriğini başka bir sayfadan yüklersin.
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
sanırım rahat 3-4 dk alır. ilginç bişey geldi aklıma; bu autocomplete olayı varya text box lar için, ben şimdi bir şekilde oraya yazdırabilirsem iş olabilir, ama onun yeri nerededir, veriyi nereye yazdırmam gerek yada bu şey binary midir değilmidir onu bilmiyorum. Intranet projesi olduğundan hepsi Explorer kullanıyor, sürüm aynı belki bu yolla kıvırabilirim olabilirmiki? |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!