»
scroll bar dahil olarak sayfanın uzunluğunu öğrenmek (Opera'da)
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
scroll bar dahil olarak sayfanın uzunluğunu öğrenmek (Opera'da)
Merhaba; başlıkta da açıkça belirttiğim gibi bunu öğrenmek istiyorum. scrollHeight ie ve Firefox da işimi gayet güzel görüyor ama opera da undefined bir fonksiyon. zira clientheight de opera da scrollbar dahil bir çözüm sunmuyor. Oldukça araştırdım ancak internette bulamadım, bunu yapmaktaki amacım içerik dinamik olarak değişen bir sitede bir resmi en alta koymak (bottom:0; gibi çözümler iş görmüyor çünkü onlar scroll barı dahil etmiyor) ie ve Firefox da kullandığım kod Kod:
document.getElementById('copy').style.top=document.body.scrollHeight
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: scroll bar dahil olarak sayfanın uzunluğunu öğrenmek (Opera'da)
Merhaba,
Ben kodların Opera da ki karşılığını bilmiyorum ama alternatif olabilmesi açısından şu geldi aklıma Scroll un genişliği sabit değerdir sanırım (Ekran çözünürlüğü ne göre) bunu tarayıcınızla test edip bulabilirsiniz bottom baz alınarak yaptıgınız JavaScript e + Scroll genişliği ekleyerek belki bir çözüm elde edebilirsiniz yani 640 da scroll genişliği bu, 800 de bu, 1024 de bu ... gibi bir değer atayım kullanıcının çözürnürlüğüne göre bu + değeri eklersiniz. Kolay Gelsin. Not: Firefox da scrollHeight ın nasıl olupta çalıştığını ben hala anlamış değilim ! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: scroll bar dahil olarak sayfanın uzunluğunu öğrenmek (Opera'da)
Merhaba;
Yanıt için teşekkürler ama sanırım yanlış anlaşıldım. Sayfada veri tabanından veri çekiyorum ve bu veriler bazen çok uzun bazen ise kısa olabiliyor, scroll bar dahil uzunluk derken kasettiğim, sayfanın uzunluğu(ki bunu almak kolay)+eğer scroll barı sonuna dek kaydırırsak oluşacak uzunluk, bunu bulunca otomatik olarak resmi en alta kolabiliyorum. Yukarıda da dediğim gibi ie ve Firefox da kod güzel güzel çalışıyor, ancak bunun opera alternatifi sanırım yok. Sayfa tamamen layerlardan oluştuğu için başka bir çözüm de yok, aslında o sorunu saymazsam tüm tarayıcılar+liunx altında eski sürüm mozilla da dahi aynı görünüyor. Sanırım bu gidişle bir js yazıp eğer opera ise o resmi invisible yapacağım. Yine de bir öneri varsa beklerim Teşekkürler Not: Yazım hatası oluştuysa kusura bakmayın zira sistem çöktüğü ve xp cd'si bozulduğu için konppix ile yazıyorum bu mesajı |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
operada , ogrenmek , uzunlugunu , sayfanin , dahil , bar , scroll |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!