|
|
#1 (permalink) |
|
|
Offline Browser lar nasıl önlenir ?
Merhaba Yaptığımız bir sitenin çeşitli programlar tarafından komple indirilmesini nasıl engelleyebiliriz ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? Aramızda engellemeyi başarmış biri varmı ? mesela http://msn.doganli.com da tüm linkleri bir JavaScript fonksiyonu ile yaptım hani hiç <a href=....... kullanmadım ama genede fayda etmedi çatır çutur alıyor ne yapabilirim ? Not : içeriğin alınmasında çok canımı yakan bant genişliği sırf bu yüzden içeriğin büyük kısmını upload etmedim siteye herkese şimdiden teşekkürler |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Offline Browser lar nasıl önlenir ?
Otomatik idirmeye karşı bazı sayfalarda rasgele resim oluşturup devam edebilmek için bu resmi girin tarzı kontroller kullanabilirsin.
Ancak sonuçta özel şekilde buna inat eden birisi olursa gene yarı otomatik şekilde bunu yaoabilir. Bir hatırlatma, Linklerde JS kullanmak kullanılabilirik adına tam bir felakettir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
bende hiç istemden yaptım ama bir çözüm arayışındayım
zaten işe yaramadığı için normale döneceğim en kısa zamanda işte rastgele resim olayı hem kullanıcıyı sinir eden bir şey hemde söylediğin gibi kesin bir çözüm değil ama bu mesajı yazarken aklı şu geldi kullanıcı ip sini alsam tüm linklerin sonuna link&ip=1.1.1.1 gibi eklesem sonrada sonra başka bir safaya geçince bu ip için oluşturduğum değeri 1 arttırsam ve 30 olunca sayfaya girşi engellesem veya anasayfa ya göndersem acaba işe yararmı yoksa çok mu saçma olur gerçi buda aşılabilir ama en azından normal kulllanıcı rahatsız olmadan dolaşmaya devam eder. selamlar |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Linkleri flash yapsan ?
Şöyle ki bir flash dosyası yap. İçinde dinamik bir text olsun. Adı kelime olsun HTML içinde link.SWF?kelime=bizkimiz.ASP şeklinde kullan. bizkimiz.ASP link sayfası diyelim. flash içinde de on click te kelimenin değeri neyse o URL ye yolla gitsin sayfa. Çoğu offline browser flash linkleri takip edemiyordu. Ama son çıkanlara bakamadım
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bunun her şekilde kesin bir çözümü olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilrim. Onu yacapacam dedikten sonra her şekilde yapılır. Mesela IP çözümünde proxy kullanırım vs.
Sonuçta senin ytapman gereken JS, flash + dediğim cinsten otomatikleri kekleyebilecek şeyler üretebilmek. 30 sayfayı session ile saydırabilirsin ek olarak linkte taşımaya gerek yok. O sayede de gayet güzel bir kontrol oluri, ancak tabii ki bu şekilde de son kullanıcılarda 30 sayfadanb fazla dolaşamaycakları pek bir zararlı.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
tuzak kurabilirsin. bir yerlerde okumuştum ama şimdi bulamam nerde oldugunu şöyle yapıyodu.
normal kullanıcının görüpte tıklayamayacağı bir link olur. bu link o kullanıcı tarafından istendiğinde otomatik indiren bir prog kullanıyor demektir ve bloklanmayı haketmiştir. basit ama işe yarar sanırım. birde robot.txt dosyası ile bunların en azından nazik olanları engellenebilir sanırım ama her zaman oldugu gibi emin değilim
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Browser tarafından gönderilen UserString içinde genellikle offline Explorer filan yazmalı onları direk browse edebilirsin..
ayrıca 30 link olayında da son bir sk içinde sadece 4 sayfaya yada 7 dk içinde 30 sayfaya bakabilirsin şeklinde bir kod da işe yarayabilir.. Ama şunu unutmaki bunların hiçbiri aşılamayacak şeyler değil. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Tüm arakadaşlara teşekkürler
hepimizin söylediği gibi aşılmayacak bişey yok ama sanırım en iyi çözüm sessionla bir kontrol hazırlayıp belli bir sayfadan sonra erişimi engellmek birde gizli link fikri çok hoşuma gitti ikisinden birini kullanacağım herkese tekrar teşekkürler |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!