Zoque.Forum
»
Table Problemi...?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Yalova
|
Table Problemi...?
Arkadaşlar su Dreamweaver serilerinin hiç brinde kolayca table duzenliyemiyorum.ne zaman yapmaya kalksam pencere içindeki table lar aynı hizada olmuyorlar..bu simetri olayını duzeltmenin yöntemini söylermisinz...
birde bu forumdaki gibi yuksek cozunurluk oldgu zaman bile sitenin table içinde sabit olarak ortada kalmasi nasil oluyor.onu nasil yapabilirim.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Table Problemi...?
Dreamweaver bazı kodların içine harflerin spacingleri için gerekli olan yükseklikleri vs. ekliyor mesela width=6 yazdığınız zaman o 6 değil belki 14px bile olabiliyor. bunun için en güzel çözüm bu boşlukların yerine 1pxlik bir transparan imaj yerleştirmek.
yüklemesi çok fazla sürmeyeceğinden pek bir sorun oluşturmaz. başka bir yöntem tanımıyorum ama mesela siteyi yaptıktan sonra edit plus gibi bir program ile açıp gereksiz kodları düzenleyebilirsin eğer haikmsen konuya.
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Horlanda
|
Alıntı:
Biri bana (populer olarak)Dreamweaver ve benzeri WYS programlarin kimi ne kadar kisitladigini, acik bir dille, orneklerle bezeyerek anlatabilir mi?
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
* kaynağı görmeden, çıktısını görüyorsun, bu çıktıyı bir program parse ediyor, parse eden program kaynakta görebileceğin hataları gözardı ederek çıktı verebilir, sonuçta yaptığın şey hatalı olur. * WYS programlarını kullanırken, o programın önerdiği tag lara bağımlı kalırsın az yada çok sonuçta orada ne varsa onu kullanabilirsin. * Frontpage i ele alırsak; istemediğin, orada olmaması gereken taglar koyar, yada 10 - 15 satırla temiz temiz yapabileceğin biri işi 523534 satırla yapar. Her tagın özelliklerini tam anlamıyla kullanamazsın. sonuçta önplan ne kadar basitse, arkaplan bir o kadar karmaşık oluyor, bilgisayar için bu geçerli. Ne demiş kompütyus "bir programlama dili ne kadar 2 lik sisteme yakınsa o kadar zor ve sade olur" ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
@enemy
degisik yerlerde ve burada bunun tartışmasını gördük gayet gereksiz bence. amacın nedir? anahtar nokta söylediğin "kimi ne kadar kısıtladığı". beni kısıtlamıyor vakit kazandırıyor ama ben işlerimi program olmadanda yapabilecek seviyede biliyorum. çoğu zaman dinamik HTML parçaları yazmıyorsam kodlarımı Dreamweaver ile düzenliyorum. benden çok daha hızlı yapıyor. bilmese idim ne olurdu? bi kere salt htmlde yapamayacak hiç bir şeyi yok bu programın. kişi sadece programı iyi düzeyde biliyorsa istediğini gene yapar. kod büyük olur şişer falandır filandır tamamen uydurma. adam gibi kullandığın zaman kod kabul edilebilir bir düzeyde güzel(valid) oluyor. ne zaman tıkanır yardıma ihtiyacı olur? ekstrem bir durumda var olan fonksiyonlar yapmak istediği şeyi tam olarak gerçekleştirmediği, gerekli olan js/extension bulamadığı zaman. sonuç tasarımcı adam tasarım yaparken kısıtlanmaz. dinamik atraksiyonlarda eğer illaki js kullanması gerekiyorsa istediği şeyi yapamayabilir. yeteri kadar saçmaladım mı? ![]() saygılar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!