Zoque.Forum
»
Webtasarim
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Webtasarim
Alıntı:
1024 x 768 800 x 600 1280 x 1024 1152 x 864 1600 x 1200 1280 x 960 1400 x 1050 640 x 480 1152 x 870 1280 x 768 960 x 720 1152 x 768 1600 x 900 1280 x 854 1280 x 800 1280 x 720 848 x 480 1440 x 900 1024 x 600 600 x 1024 720 x 576 2048 x 768 1024 x 640 1024 x 748 832 x 624 En çok ziyaret edilen çözünürlüğe göre sayfa düzeni hazırlanır (en azından ticari siteler için ) Buda bu memlekette 800x600 veya 1024x768 filandır. Yukarıda yazdığım tüm çözünürlüklere sayfa yapmak akıl kârı değil, hemde 5 dil destekli. logo konusuna gelince; çoğunlukla tercih edilen yöntem sol üst köşedir. Bunu söylemelerinin sebebi sanırım hep böylesini görmüş olmaları. Sanırım benim yaptığım bir kaç işte logo abuk sabuk yerde duruyordu. Not: Ben bilir kişi değilim. Bu tür konuları araştırmayan kötü biriyim. Sanırım daha güzel cevaplar gelecek.
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
bende bu kisaca (sacmalik) ama genel bazi cözünürlüklerde olabilcegini anlattim. en cok kullanilanlar. mesela 600x800 1024x768 vs. vs,. ---> (Onlarda Bu Yukaridaki Sizin verdiklerinizden 5 tane sectiler en azindan.) <-- gibi ama bunlarin da uygulamasinin 2 ay önce cok beyenilen bir tasarim vede hersey. normal parasi ödenmis bir tasarima sonrada ek is oldugunu vede bir ücretinin oldugunu. söyledigimde (yok bunlar standart vede icinde olmasi gerektigini) söylediler. Komedi filimi gibi olan görüsme den cikanlar bunlar. Devamina gülüyorum vede yazamiyorum. Not: Bu ve bunun gibi yaklasik 10 sayfalik sacmaligi yazan kisi i. güzel sanatlar mevzunu. vede webtasarimdan cok iyi anladigini söyleyen vede yukaridaki aciklamayi yaptigimda pc, linux, Mac, vs, vs Explorer, mozilla netscap, uyumluluklarini.ilk görüsmede anlattigimda. (ya bunlar cok teknik detay sizin baya bu konularda sohbet edip birseyler ögrenmem diyen kisi.) |
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Alıntı:
logo ve görsel yerleşim, yapıda renk seçimi konusu ise insan psikolojisine kadar dayanıyor. Seyahat sitelerinde mavi tonları ağırlıklı olarak kullananlar/kullanmış olanlar genelde turnayı gözünden vurur, dolaşması kolay, ferahlatıcı bir his yarattığı için. Bilinen ve beğenilen moda siteleri minimal olur, çünkü burada ön planda olan ürünün kendisi ve ürünü yansıtan mankenin cazibesidir, ki bu da ürünü daha iyi ön plana çıkarır. logo ve içerik yerleşiminin düzeniyse genelde insan gözünün okuma sırasına göre oluşturulur. Logolar genelde sol üstte çünkü insan gözünün siteyi açtığında çoğunlukla ilk göreceği kısım orasıdır, keza arapça hariç bir çok dil soldan sağa okunur; bu da göz taramasının başlayacağı yerin önem kazanmasına sebep olur. Bu durumda insan gözünün ilk olarak girdiği sitenin kimliğiyle karşılaşmış olması kadar doğru bir tercih yok sanırım. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
2- Güzel sanatlar mezunu kişiye ikinci maddede ben katılıyorum, doğru bir talepte bulunmuş. Amacını bir önceki mesajda anlattım. |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Alınmayın lütfen, dürüstçe ve açıkça söylüyorum ama burada maalesef müşterinin hiçbir hatası yok, tamamen sizin müşteri yönetiminizdeki stratejinin çakılmasından kaynaklanıyor bence.
Keza aynı şeyi ben de yaşadım özellikle mustafa sandal website projesi ve sonrasında. Alınan her kuruş burundan geldi, çünkü belirlenmiş çizgiler hiçbir zaman olmadı, iki taraf da sözleşme maddelerine bağlı kalmadı, samimiyete dayalı bir iş ilişkisi oldu; dolayısıyle müşteri her dilediğini yaptırdı, biz de dilediğimiz gibi geciktirdik bu istekleri. İmza atıldıysa buna bağlı kalmak ve gerektiği yerde müşteriye "dur" diyebilmek önemli. Eğer siz anlaşmanızı "5 dil" dahilinde yaptıysanız böyle bir mecburiyetiniz var demektir zaten. 5 farklı çözünürlükte hazırlamak diye bir şey de olamaz elbette, ama sözleşmenizde bu da varsa gene yapacak bir şey yok. Ha bu sözleşmede yoksa "dünya üzerinde, veya bu galakside 5 farklı çözünürlüğe sahip örnek göster yaparız" demenizi öneririm ![]() |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Dürüs vede islami yaklasimlarindan dolayi bizede inanmak kaldi. ayrica 5 dil yapilacagi belli idi. ama !! bir senelik bir anlasma vede bir sene icinde 4 site genel kisa site tanitimi olarak. vede 10 tane paket tasarimi vardi isin icinde. ayrica bu isler olsun olmasin para düzenli ödenecek. vede diger hersey extra idi diller ilerleyen aylarda zaman oldukca yapilacakdi. su an itibari ile verilen para bu 1 senelik anlasmanin bir ayligina esitdir. vede site cok bastirma ile 2 haftada cikartilmisdir. verdigimiz en hizli süre 4 hafta olmasina ragmen. durum bu sekilde olunca yorumlarini sabirsizlikla bekliyorum. Mesaj LaZBoY tarafından 08.07.2004 (08:53) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
ben en iyi "geçmiş olsun" demek istiyorum bu durumda
, hukuken hiçbir yaptırım sözkonusu değil. Bu durumda müşterinize "kusura bakma böyle anlaşmadık" tavrını koymak en mantıklısı, ama kaybedilemeyecek bir müşteriyse işi resmiyete dökmeden o kişiye konuyu anlatmanın yolu yok bana kalırsa.Siz ödevinizi yapmışsınız, sıra onlarda aslında. Eğer yukarıda sözlü anlaştığınız konularda bir çakışma yoksa bunu kağıda dökmeyi önerin, ve bir deadline koyup onu teslim edin, olmaz mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Kaynak Rech für grafiker und Webdesigner. Ausgabe 2004 adli kitapda yasal yollari ile mevcut. durum onu gösteriyorki bu yollar dogrultusundan devam etmekden baska care yok "kusura bakma böyle anlaşmadık" tavrini koyduk. bakalim ilerleyen günlerde gelismelerden haberdar ederim. her emegi vede fikri gecenlere tesekürler. |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!