Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Webtasarim

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.07.2004   #11 (permalink)
ZORBA

ZORBA's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Webtasarim

Alıntı:
Sayfa Kesinlikle tüm cözünürlükleri Desteklemesi lazimmis.
Tüm derken ??? Belli bir sayısı var mı acaba? Basit bir örnek vereyim benim kişisel blog siteme giren kişilerin kullandığı çözünürlükler:
1024 x 768
800 x 600
1280 x 1024
1152 x 864
1600 x 1200
1280 x 960
1400 x 1050
640 x 480
1152 x 870
1280 x 768
960 x 720
1152 x 768
1600 x 900
1280 x 854
1280 x 800
1280 x 720
848 x 480
1440 x 900
1024 x 600
600 x 1024
720 x 576
2048 x 768
1024 x 640
1024 x 748
832 x 624

En çok ziyaret edilen çözünürlüğe göre sayfa düzeni hazırlanır (en azından ticari siteler için ) Buda bu memlekette 800x600 veya 1024x768 filandır. Yukarıda yazdığım tüm çözünürlüklere sayfa yapmak akıl kârı değil, hemde 5 dil destekli.

logo konusuna gelince; çoğunlukla tercih edilen yöntem sol üst köşedir. Bunu söylemelerinin sebebi sanırım hep böylesini görmüş olmaları. Sanırım benim yaptığım bir kaç işte logo abuk sabuk yerde duruyordu.

Not: Ben bilir kişi değilim. Bu tür konuları araştırmayan kötü biriyim.
Sanırım daha güzel cevaplar gelecek.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.07.2004   #12 (permalink)
LaZBoY

Alıntı:
DeathPool tarafından gönderilen mesaj:
Tüm derken ??? Belli bir sayısı var mı acaba?.
Belli Sayi söyle cikiyor. ayni sekilde anlattim. vede cok farkli sistemlerin oldugunu pc, linux, Mac, vs, vs, vede ayrica bir cok browser oldugunu benim aklima gelip saydigim herhalde. 10 tane kadar. bunlarin hepsine uyum saglamasi gerekiyormus. cikan sayiyi tahmin edebiliyorsunuz.

bende bu kisaca (sacmalik) ama genel bazi cözünürlüklerde olabilcegini anlattim. en cok kullanilanlar. mesela
600x800
1024x768 vs. vs,. --->
(Onlarda Bu Yukaridaki Sizin verdiklerinizden 5 tane sectiler en azindan.)

<-- gibi ama bunlarin da uygulamasinin 2 ay önce cok beyenilen bir tasarim vede hersey. normal parasi ödenmis bir tasarima sonrada ek is oldugunu vede bir ücretinin oldugunu. söyledigimde
(yok bunlar standart vede icinde olmasi gerektigini) söylediler. Komedi filimi gibi olan görüsme den cikanlar bunlar.
Devamina gülüyorum vede yazamiyorum.

Not: Bu ve bunun gibi yaklasik 10 sayfalik sacmaligi yazan kisi i. güzel sanatlar mevzunu. vede webtasarimdan cok iyi anladigini söyleyen vede yukaridaki aciklamayi yaptigimda pc, linux, Mac, vs, vs Explorer, mozilla netscap, uyumluluklarini.ilk görüsmede anlattigimda. (ya bunlar cok teknik detay sizin baya bu konularda sohbet edip birseyler ögrenmem diyen kisi.)

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.07.2004   #13 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey

Alıntı:
DeathPool tarafından gönderilen mesaj:
logo konusuna gelince; çoğunlukla tercih edilen yöntem sol üst köşedir. Bunu söylemelerinin sebebi sanırım hep böylesini görmüş olmaları. Sanırım benim yaptığım bir kaç işte logo abuk sabuk yerde duruyordu.
Çözünürlük standartı 800*600 'den 1024*768'e çıktı. malum artık 14" lerin hepsi ya çöpte ya da bankaların kasaba şubelerine toptan satılmış durumda. Bunun üstündeki ve altındaki çözünürlükler için de flexible bir ebat oluşturmak mantıklı bence. Benim ağırlıkla önerdiğim site genişlik oranı min 760 max 780 px.

logo ve görsel yerleşim, yapıda renk seçimi konusu ise insan psikolojisine kadar dayanıyor. Seyahat sitelerinde mavi tonları ağırlıklı olarak kullananlar/kullanmış olanlar genelde turnayı gözünden vurur, dolaşması kolay, ferahlatıcı bir his yarattığı için. Bilinen ve beğenilen moda siteleri minimal olur, çünkü burada ön planda olan ürünün kendisi ve ürünü yansıtan mankenin cazibesidir, ki bu da ürünü daha iyi ön plana çıkarır.

logo ve içerik yerleşiminin düzeniyse genelde insan gözünün okuma sırasına göre oluşturulur. Logolar genelde sol üstte çünkü insan gözünün siteyi açtığında çoğunlukla ilk göreceği kısım orasıdır, keza arapça hariç bir çok dil soldan sağa okunur; bu da göz taramasının başlayacağı yerin önem kazanmasına sebep olur. Bu durumda insan gözünün ilk olarak girdiği sitenin kimliğiyle karşılaşmış olması kadar doğru bir tercih yok sanırım.

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2004   #14 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Alıntı:
LaZBoY tarafından gönderilen mesaj:
durum su asamada bilmeden öyle bir idda varki Mesela:
1- Sayfa Kesinlikle tüm cözünürlükleri Desteklemesi lazimmis.
2-Webtasarimda logo Kesinlikle solda olurmus biz (Sag üst Köseye) Koymusuz
Digerlerini saymak bile istemiyorum. Gülmekden Kirilirsiniz. veya okumakdan vazgecersiniz.
1- Sayfayı liquid yapın. Tüm çözünürlüklerde stretch etsin.

2- Güzel sanatlar mezunu kişiye ikinci maddede ben katılıyorum, doğru bir talepte bulunmuş. Amacını bir önceki mesajda anlattım.

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2004   #15 (permalink)
LaZBoY

Alıntı:
ScottJr tarafından gönderilen mesaj:
1- Sayfayı liquid yapın. Tüm çözünürlüklerde stretch etsin.

2- Güzel sanatlar mezunu kişiye ikinci maddede ben katılıyorum, doğru bir talepte bulunmuş. Amacını bir önceki mesajda anlattım.
tasarim biteli 2 ay olmasina parasi alinmasina vede firmadaki bir cok calisan vede yönetici tarafindan. bir cok kez onay almasina vede tasarim her sürecinde. isverenin isteekleri dogrultusunda, veya fikrine bas vurularak yapilan bir tasarimda. vede is bittikden teslimat yapildikdan 2 ay sonra gelen. güzelsanatlarcinin dediklerine mi katiliyorsunuz. tabiiki genel alisila gelmis yol budur. ama sitede farklilik olsun digerlerinden farkli olsun. dizayn görünüm. gibi basliyan bir iste. her sey olumlu biten bir iste 2 ay sonrasi yaptigi getirdigi kiritik ne kadar kabullenebilinir. veya siz olsaniz tek site fiyatini dahi almadiginiz isin. üstüne 5 cözünürlük + 6 dil site bir site fiyati olmayan rakkama yaptirilmasina ? ne kadar hak verebiliyorsunuz. isin birde bu yönünden bakmak lazim.

Old 08.07.2004   #16 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Alınmayın lütfen, dürüstçe ve açıkça söylüyorum ama burada maalesef müşterinin hiçbir hatası yok, tamamen sizin müşteri yönetiminizdeki stratejinin çakılmasından kaynaklanıyor bence.

Keza aynı şeyi ben de yaşadım özellikle mustafa sandal website projesi ve sonrasında. Alınan her kuruş burundan geldi, çünkü belirlenmiş çizgiler hiçbir zaman olmadı, iki taraf da sözleşme maddelerine bağlı kalmadı, samimiyete dayalı bir iş ilişkisi oldu; dolayısıyle müşteri her dilediğini yaptırdı, biz de dilediğimiz gibi geciktirdik bu istekleri.

İmza atıldıysa buna bağlı kalmak ve gerektiği yerde müşteriye "dur" diyebilmek önemli. Eğer siz anlaşmanızı "5 dil" dahilinde yaptıysanız böyle bir mecburiyetiniz var demektir zaten. 5 farklı çözünürlükte hazırlamak diye bir şey de olamaz elbette, ama sözleşmenizde bu da varsa gene yapacak bir şey yok. Ha bu sözleşmede yoksa "dünya üzerinde, veya bu galakside 5 farklı çözünürlüğe sahip örnek göster yaparız" demenizi öneririm

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2004   #17 (permalink)
LaZBoY

Alıntı:
Alınmayın lütfen, dürüstçe ve açıkça söylüyorum ama burada maalesef müşterinin hiçbir hatası yok, tamamen sizin müşteri yönetiminizdeki stratejinin çakılmasından kaynaklanıyor bence.

Keza aynı şeyi ben de yaşadım özellikle mustafa sandal website projesi ve sonrasında. Alınan her kuruş burundan geldi, çünkü belirlenmiş çizgiler hiçbir zaman olmadı, iki taraf da sözleşme maddelerine bağlı kalmadı, samimiyete dayalı bir iş ilişkisi oldu; dolayısıyle müşteri her dilediğini yaptırdı, biz de dilediğimiz gibi geciktirdik bu istekleri.

İmza atıldıysa buna bağlı kalmak ve gerektiği yerde müşteriye "dur" diyebilmek önemli. Eğer siz anlaşmanızı "5 dil" dahilinde yaptıysanız böyle bir mecburiyetiniz var demektir zaten. 5 farklı çözünürlükte hazırlamak diye bir şey de olamaz elbette, ama sözleşmenizde bu da varsa gene yapacak bir şey yok. Ha bu sözleşmede yoksa "dünya üzerinde, veya bu galakside 5 farklı çözünürlüğe sahip örnek göster yaparız" demenizi öneririm
Ayni sizin örnekteki gibi Sözlesmeyi bir cok dayatmamiza ragmen bizim sözümüz senetdir. gibi laflarla gecistirdiler. imazali bir anlasma yok.

Dürüs vede islami yaklasimlarindan dolayi bizede inanmak kaldi. ayrica 5 dil yapilacagi belli idi. ama !! bir senelik bir anlasma vede bir sene icinde 4 site genel kisa site tanitimi olarak. vede 10 tane paket tasarimi vardi isin icinde. ayrica bu isler olsun olmasin para düzenli ödenecek. vede diger hersey extra idi diller ilerleyen aylarda zaman oldukca yapilacakdi. su an itibari ile verilen para bu 1 senelik anlasmanin bir ayligina esitdir. vede site cok bastirma ile 2 haftada cikartilmisdir. verdigimiz en hizli süre 4 hafta olmasina ragmen. durum bu sekilde olunca yorumlarini sabirsizlikla bekliyorum.

Mesaj LaZBoY tarafından 08.07.2004 (08:53) yeniden düzenlendi..

Old 08.07.2004   #18 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

ben en iyi "geçmiş olsun" demek istiyorum bu durumda , hukuken hiçbir yaptırım sözkonusu değil. Bu durumda müşterinize "kusura bakma böyle anlaşmadık" tavrını koymak en mantıklısı, ama kaybedilemeyecek bir müşteriyse işi resmiyete dökmeden o kişiye konuyu anlatmanın yolu yok bana kalırsa.

Siz ödevinizi yapmışsınız, sıra onlarda aslında. Eğer yukarıda sözlü anlaştığınız konularda bir çakışma yoksa bunu kağıda dökmeyi önerin, ve bir deadline koyup onu teslim edin, olmaz mı?

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2004   #19 (permalink)
LaZBoY

Alıntı:
ben en iyi "geçmiş olsun" demek istiyorum bu durumda , hukuken hiçbir yaptırım sözkonusu değil. Bu durumda müşterinize "kusura bakma böyle anlaşmadık" tavrını koymak en mantıklısı, ama kaybedilemeyecek bir müşteriyse işi resmiyete dökmeden o kişiye konuyu anlatmanın yolu yok bana kalırsa.

Siz ödevinizi yapmışsınız, sıra onlarda aslında. Eğer yukarıda sözlü anlaştığınız konularda bir çakışma yoksa bunu kağıda dökmeyi önerin, ve bir deadline koyup onu teslim edin, olmaz mı?
Sagalun hukuken bu olaylar avrupa ülkesinde gectigi icin. sözlü anlasma bile gecerli sayiliyor.
Kaynak Rech für grafiker und Webdesigner. Ausgabe 2004 adli kitapda yasal yollari ile mevcut. durum onu gösteriyorki bu yollar dogrultusundan devam etmekden baska care yok "kusura bakma böyle anlaşmadık" tavrini koyduk. bakalim ilerleyen günlerde gelismelerden haberdar ederim. her emegi vede fikri gecenlere tesekürler.

Old 02.04.2007   #20 (permalink)
tyucel1977

Yer: istanbul

teşekkürler dostum güzel kaynaklar
tyucel1977 şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
webtasarim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5