|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Anarres
|
Re: Adsl'de ki yavaşlama
Arkadaşlar, sabahleyin benimde ADSL baglantım kesilmişti...telekomdaki bir "teyze" bazı bölgelerde çalışma olduğunu, bundan dolayı hatlarda kesilme ve yavaşlama olabileceğini söyledi...lütfen modem ayarlarınızı değiştirmeyin diye de uyarmayı ihmal etmedi
|
|
|
#22 (permalink) |
|
|
Bu çalışma var lafı zaten en büyük yalanları.
444'lü rezalet Teknik Servis numaralarını bence hiç boşyere aramayın. Çünkü oradaki aklı evvel ekip, hayatında modem görmemiş, 10 dakika eğitim alıp 118 gibi servislerden kaydırılmış tipler. Bakın dialoglarımdan en sonuncusu (daha da aramam) : (ben) - ADSL bağlantım olduğu halde, modemin link ışığı yandığı halde (elindeki ezber kalıpları yokediyorum), tekrar reset attığım halde, otomatik ip aldırdığım halde internet bağlantım yok. - ???? eee kapatıp açtınız mı? (ben) - (onu da söylemeyi unutmuş olmanın hayıflanması ile) evet hem modemi, hem bilgisayarı kapatıp açtım. - link ışığı yanıyorsa olması lazım. (ben ) - lazım da yok sonuçta. - bölgenizde bir çalışma da yok. olması lazım. kabloları kontrol ettiniz mi? (ben) - kablolar aynı duruyor. bir anda gitti işte. hiçbir şey değiştirmedim üstelik. - olması lazım.. (ben) - iyi de yok. sonuçta bana ne çare üreteceksiniz? (kızmaya başlıyorum) - vıdı vıdı vıdı (aynı kalıplar tekrar) (ben) - anlaşıldı ben ADSL arızaya numara bırakayım da teknik insanlarla konuşayım. 100küsür milyon para veriyorum (daha ilk fatura da gelmedi) ve şu teknik desteğe bakın. Sonra olayı çözdük. Bir arkadaşım, bazen bağlı olduğu halde DNSleri tam alamadığını ve bunun 1-2 saat sonra düzelebildiğini söyledi. Yani bağlı görünüyorsunuz ama sorun sizde değil telekomda oluyor. Kısaca kalıp yalanlara kalıp cümlelere dayanabiliyorsanız ADSL destek hattı 7/24 hazır bekliyor olacaktır sizi
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
soulburn sana verilen dns lerin farklı olmasının nedeni senin bağlantının ADSL olmasından kaynaklanıyor olmasıdır. kablonet'in dns ayarları 212.156.4.6 / 212.156.4.7 . ADSL de ise bu ayarlar biraz daha farklı. Ama sonucta nasıl fark ettiriyor bilemiyecem
Bu arada firsatı olmuşken sormak istiyorum. Bağlantisi Kablonet olan arkadaşlar, ip ve dns ayarlarını otomatikte tutunca, bu yukardaki değerlerin dışında 3. bir deger cıkıyor mu ? (cok daha farklı bir ip adresi mesela) |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ADSL'ye geçeli 1,5 ay oldu hala fatura göndermediler, göndermesinler de zaten kabloyu iptal ettirdiğime bin pişman oldum.
Dün gece 444 lü destek hattını arama gafletinde bulundum. Hangi dili konuştuğunu tam anlayamadığım bir hanım teyze benim bölgemde sorun olmadığını ümraniyede ufak bir çalışma olduğunu söyledi. Modemi vs. yi kontrol etmemi istedi. Neyse sonra dsl-destek mailine derdimi anlatayim dedim belki okuyarak daha iyi anlarlar diye ama mail geri döndü böle bir hesap yok diye. ![]() Sonra sabahın kör şafağında teknik servisden tel. geldi. Hanım teyze yanlışlıkla benim durumu onlara haber vermiş herhalde. Tel. de üç farklı kişiyle konuştum. Aman allahım onların türkçesi hanım teyzeden de kötüydü. Gidip proğram, sidi, empeüç satsalar daha iyi. Neyse 4. tekrarın sonunda tel. numaramı yazmayı başardı eleman ve sorunun bugün çözüleceğini söledi Gülücem gülemiyorum adama köPage Rankingüyü geçene kadar ayıya dayı deme olayı Sonuç olarak saat beş buçuk ve değişen birşey yok.Modemin konsolunda.. Errored Seconds: down->4 up->4 CRC Errors: down->13 up->10 yazıyor herneyse.
|
|
|
#26 (permalink) |
|
port sorunumu aşıp, tekrar internette at koşturabileceğimi sanırken,
download hızımda acaip bir düşüş oldu, 5-6 kbps ile zor bağlanıyorum, Google'i bile açamıyorum, gerçi görevliye "Google'i bile açamıyorum, speedteste nasıl gireyim?" dediysem de dinletemedim, ve 30-35 dakika boyunca ben speedtest anasayfasına ulaşmaya çalıştım(tabii aynı zamanda telefonda konusuyorduk, nefes alıp verişlerimizden orada olduğumuz anlaşılıyordu), en sonunda adam insafa geldi de "bari santralini bi arayim, dönerim ben sana" dediyse de saatler geçmesine rağmen halen hiçbir şey yok
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Şuan 23:06 Emule 21.5 Kb la download ediyor. Söylediklerinizin çoğunu uzunu süreden beri yaşamadım. Ara sıra hızda alçalmalar olmuyor değil ama bir Google veya web sitesini açamıyacak kadar değil. Modem sürücülerinizi güncel tutmanızı öneririm. Birde arada sırada başıma geliyordu. Özellikle yeni bir port açılımında protokollerde değişiklik yapıyorlar yada tekrardan yüklüyorlar. Bundan dolayı sizin pppoe çalışmaya biliyor. Böyle durumlarda direkt bir teknik elemanla konuşmak gerekiyor. Onlar bakıp düzelte biliyor.
Allah nazardan saklasın şu an ben gayet memnunum.
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Normal'de eMule'de 50-52 arası download yaparken hızım 30 lara düştü, benim derdi o
![]() Neyse bugün teknik servisden bidaha aradılar. Derdimi anlatabildim sanırım ki hattınızı test edelim mi saydıralım mı öle bişey dedi görevli. Pazartesi akşama kadar bana geri dönüşleri olucakmış hadi hayırlısı. Buarada DNS'ler değişmiş. Otomatik kullanmayanlar için: 212.156.4.10 212.156.4.14
|
Zoque'a hoşgeldiniz!