|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
dropdown menüde çözünürlük sorunu.
Şimdi şöyle bir sorun var.. Siteme banner'in altına aşağıya açılan bir menü koydum.. herşey çok güzel.. bir çok script araştırdım. içinden en güzel olarak bunu beğendim.. tek bir sorunu var. Aşağıda gördüğünüz kodlarda. X,Y koordinatları ile menünün yerini ayarlıyorsunuz.. fakat ayarlasanızda. sadece sizin ayar yaptığınız çözünürlükte normal çalışıyor. diğer çözünürlüklerde farklı farklı yerlerde çıkıyor.. Alıntı:
fakat ben neden böyle bir hata verdiğini öğrenemk istiorum. bilimsel bir açıklama yapabilecek olan varmı ? her çözünürlüğün X,Y koordinatları aynı değilmidir? teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: dropdown menüde çözünürlük sorunu.
ypSlideOutMenu'nün neye göre hizalama yaptığını söylersen daha bilimsel olabiliriz. ancak, parantez içinde verilen down'ların hizalamayı aşağıdan şu kadar pixel yukarı koy bu menüyü diyerek yaptığını varsayarak ortaya şöyle bir tez atabilirim: 800x600'e göre aşağıdan 100px yukarıya(!) konulacak bir obje o çözünürlüğe göre yukarıdan 500px aşağıda olacaktır. ancak 1024x768'e göre aynı obje yukarıdan 668px aşağıda olacaktır.
çözüm tezi olarak da down'ları top yapabilirsin (menünün çalışma mantığını bilmediğim için yanlış bir çözüm olabilir bu) genel için de; bu tür hata nerede? mesajları atarken çözüme çabuk ulaşabilmek için gerekli tüm verileri buraya koyarsanız iyi olacaktır. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | ||||
|
Yer: istanbul
|
menu.js 'nin içeriği aşağıdaki gibidir.
Alıntı:
default.HTML ise şu şekilde ; Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
down 'larn hizalama ile ilgisi yok arkadaşım. Dediğin gibi down'ları top yaptım. sadece menunun açılma şekli değişti.yukardan aşağı doğru açıldı.. halen x,y mantksızlığı var. |
||||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Yalova
|
ustat sendeki sorun bendede vardi ... smartmenus kullanıyordum...bendede X Y kordinat muhabbeti yuzunden istediğim yerden cıkmıyordu. o olayı su kod ile duzelttim
Kod:
// SAMPLE FUNCTION USED FOR RELATIVE POSITIONING
function s_getStart(a){
var bodyStyleMarginTop=0;// specify manually to kill a bug in Opera 5/6
var o=document.images["getStart"];if(!o)return a=="x"?-630:0;
if(s_nS4)return a=="x"?o.x:o.y;
var oP,oC,ieW;oP=o.offsetParent;oC=a=="x"?o.offsetLeft:o.offsetTop;
ieW=s_iE&&!s_mC?1:0;
while(oP){if(ieW&&oP.tagName&&oP.tagName.toLowerCase()=="table"&&oP.border&&oP.border>0)oC++;oC+=a=="x"?oP.offsetLeft:oP.offsetTop;oP=oP.offsetParent};
if(s_kN31p&&!s_kN32p){return a=="x"?(document.body.style&&document.body.style.marginLeft?parseInt(document.body.style.marginLeft)+oC:document.body.marginWidth?parseInt(document.body.marginWidth)+oC:document.body.leftMargin?parseInt(document.body.leftMargin)+oC:oC+10):(document.body.style&&document.body.style.marginTop?parseInt(document.body.style.marginTop)+oC:document.body.marginHeight?parseInt(document.body.marginHeight)+oC:document.body.topMargin?parseInt(document.body.topMargin)+oC:oC+10)};
return s_oP7m?a=="x"?oC:oC+bodyStyleMarginTop:s_iE5M?a=="x"?oC+parseInt(document.body.currentStyle.marginLeft):oC+parseInt(document.body.currentStyle.marginTop):oC};
/*
All browsers have problems with finding the real position of an
element on the page in certain cases. I have tried to go round some
browser bugs with the above function- that's why it's so long & complex.
*/
// SAMPLE FUNCTION USED FOR RELATIVE POSITIONING
Top : s_getStart("y") Left : s_getStart("x") yazmalısın... eğer yine istediğin gibi olmazsa s_getStart("x")+15 veya s_getStart("x")-15 gibi duzeltmeler yapabilirisn.. umarım yardımcı olmusumdur |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!