|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: TR İstanbul
|
dropdownlist kontrolu
selamlar; bir form sayfasında dropdownlist kontrolu yaptırmak istiyorum ama olmuyor. form sayfasındaki textboxlara kontrol sağlayabiliyorum ama drop/downlistlere sağlayamıyorum şöyle bir kontrol var. function FormCheck(Check) { if (Check.name.value=="") { alert("Adınızı ve Soyadınızı Yazınız!") Check.name.focus(); return false; } |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: dropdownlist kontrolu
aynı mantıkla olmaz tabi
. farklı bir element sonuçta. seninkine benzer mantıkla şöyle olabilirHTML Code:
<HTML> <body> <script language="JavaScript"> <!-- function FormDropCheck(Check) { if (Check.dropdown.options.selectedIndex==0) { alert("lütfen bir þey seçin!") Check.dropdown.focus(); return false; } } //--> </script> <form name='Check' onSubmit="return FormDropCheck(Check)"> <select name="dropdown"> <option value='--'>--</option> <option value='xxx'>xxx</option> </select> <input type="submit"> </form> </body> </HTML> . neyse bunu dert etme .
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: TR İstanbul
|
güzel bu kontrolu sağlıyorda sayfada sadece bir tane dropdownlist yok ki 20 tane var yaklaşık bu kontrolle birinciyi boş bıraksak bile birşey demiyor sadece en sondakinin kontrolünü gerçekleştiriyor
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
degisik şekillerde yapılabilir bu. benim verdigim kod örnek olması içindi. aşağıdaki kod quick & dirty oldu.
incelemen için yoksa yazdığım hiç bir kod ihtiyacına tam uymayacaktır zaten. ![]() HTML Code:
<HTML> <body> <script language="JavaScript"> <!-- function FormDropCheck(Check) { all_length=Check.elements.length; for (i=0;i<all_length ;i++ ) { if (Check.elements[i].name=="dropdown[]") { if (Check.elements[i].options.selectedIndex==0) { alert("lütfen "+ i +" için bir sey seçin!"); Check.elements[i].focus(); return false; } } } } //--> </script> <form name='Check' onSubmit="return FormDropCheck(Check)"> <script language="JavaScript"> <!-- for (i=0;i<20 ;i++ ) { document.writeln(i+"<select name=\"dropdown[]\"><option value='--'>--</option><option value='xxx'>xxx</option></select><br>"); } //--> </script> <input type="submit"> </form> </body> </HTML> 20 tane masallah ![]() ek olarak googleda "form validator" aratarak yerli yabancı bir çok kaynağa ulaşabilirsiniz. mesela. http://www.godoro.com/Divisions/Ehil...atorProje.html Mesaj uzaytek tarafından 29.07.2004 (08:52) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!