|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
excel den html e bilgi aktarma
Excel dosyasında hazırlanmış tabloları, HTML e aktarmak istiyorum. Farklı kaydet dediğim zamanda XML olarak kaydediyor. XML istemiyorum. Nasıl yapabilirim ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: excel den html e bilgi aktarma
versiyon farkından olabilir ama bende direk
Save as web... diye seçenek var ve HTML olarak kaydediyor ancak kodlaması çok kötü dw ile temizlemeni tavsiyte ederim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Sanırım yetersiz bilgi verdim. HTML olarak kayıt ediyorum. Fakat seninde dediğin gibi o kodları temizlemek vakit alacak. Başka bir çözüm bulmam gerekiyor...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
buyuk ihtimalle tablosal bir formattadır veriler.
.csv olarak kaydet. sonra Dreamweaver ile tabular data ile al derim. hızlı, temiz ve basit bir yoldur. kendi icadım sanıyordum ama başkalarıda kullanıyormuş zaten ![]() http://www.dw.gen.tr/?module=article...&articleID=158 Mesaj uzaytek tarafından 11.08.2004 (13:58) yeniden düzenlendi. Açıklama: link eklendi |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Excel dosyayı direk olarak bu adresten HTML yapıp karşılaştır istersen.
http://www.paggard.com/projects/xls.reader/ Bir de excel'den HTML olarak kaydedilmiş sayfaların kodlarını hafifleten programlar var, ama isim hatırlamıyorum malesef. Eksik bilgi oldu bu da. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Merhaba Dreamweaver Mx 2004 kullanıyorsan excel dosyalarını direk olarak import edebilirsin. File>Import>Excel Document... bağını kullanarak istediğini elde edebilirsin. Benim denemelerimde kodlama olarak oldukça sade ve başarılı. Bir dene derim.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Aslında DW da bu işi yapmak alışınca bayağı bi basit oluyor.
Şahsen ben öyle yapıyorum. Excel i HTML çevrin. Dw daki gelişmiş Find Replace yöntemi ile fazlalıkları silin Excel ile oluşturduğunuz dosyanın boyutu en az 4 kat düşecektir. işin güzel yanı size tertemiz bir kod kalcaktır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!