|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
radio buton
arkadaşlar selam; ben forumda yeniyim (uzunca bi süre aktivasyon bekledim ama en sonunda oldu ). şimcik size bi soru sormak istiyorum. bir formda (post ile ASP 'ye gönderilecek) aşağıdaki gibi bir bölümüm var ;girilecek bilginin türü; telefon numarası () fax numarası () e-mail adresi () ulaşım - posta adresi () girilecek bilgi; textbox [telefon numarası, fax numarası ve email girişi için] textarea [sadece adres girişi için] şimdi ilk bölümde telefon numarası (), fax no() yada email () tıklandığında, yan tarafta sadece textbox aktif olsun ve bilgi buraya girilsin istiyorum. aynı şekile posta adresi () tıklandığında ise textbox iptal olacak ve textarea kullanıma açılacak. bunu nasıl yapabilirim? bulduğum bikaç JavaScript kodlarını denedim ama açıkacası yapamadım yardımlarınızı bekliyorum... bu arada telefon numarasının yanındaki () işareti radio buton * bu arada yukarıda yazdığım "girilecek bilginin türü" ve "girilecek bilgi" bölümleri table 'de bulunan açıklayıcı başlıklar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: radio buton
boyle bir sey isini gormeli saniyorum..
Kod:
<input type="radio" onclick="Refine('T1', 'T2');" name="G" id="R1" checked="true"><label for="R1">Telefon Numarası</label><br />
<input type="radio" onclick="Refine('T1', 'T2');" name="G" id="R2"><label for="R2">Faks Numarası</label><br />
<input type="radio" onclick="Refine('T1', 'T2');" name="G" id="R3"><label for="R3">E-mail Adresi</label><br />
<input type="text" name="T1" id="T1"><br />
<input type="radio" onclick="Refine('T2', 'T1');" name="G" id="R4"><label for="R4">Ulaşım - Posta Adresi</label><br />
<textarea name="T2" id="T2" disabled="disabled"></textarea><br />
<script>function Refine(S1,S2){document.getElementById(S1).disabled=!
(document.getElementById(S2).disabled=true)}</script>
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!