Zoque.Forum
»
Table da köşesi oval çerçeve yapmak!
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Table da köşesi oval çerçeve yapmak!
Merhaba,
Ben hep table larla kare veya dikdörtgen şeklinde menüler yapıyorum. Fakat daha estetik görünmesi için table köşelerini keskin olarak değil de biraz ovalleştirmek istiyorum. Bunu bana adım adım anlatabilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Re: Table da köşesi oval çerçeve yapmak!
Merhaba. Bunu yapman için ilk önce cellpadding ve cellspacing değerlerini sıfır yapman gerekiyor HTML sayfasında. Daha sonra tek yapman gereken şey; photoshopta slice tool ile çizdiğin oval kenarlı dörtgeni dilimlere ayırıp sonra "save for web" ile HTML olarak kaydetmen olacaktır.
Kolay gelsin! not: Dikkatimi çekti. Bu tür şeyler (açtığım 3 konu dahil) internette araştırılıp bulunacak şeyler. Hiçbir arama yapmamışsın gibime geliyor. Örneğin; background renginin değişmesi ile ilgili konu daha önce forum.zoque' de geçmişti. Ayrıca internetteki siteleri kaynak kodlarına bakıp neyin nasıl yapıldığını anlamaya çalışırsan iyi olur. Ps tutorial sitelerinde bu tip kısa örneklerin .psd dosyaları dahi mevcut.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!