Zoque.Forum
»
msn spaces, microsoft'tan blog hizmeti.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
msn spaces, microsoft'tan blog hizmeti.
Microsoft ve Google'ın kapışmalarına şahit oluyoruz son dönemde. Biri bir yenilik çıkarıyor hemen ardından diğerinde beta aşamasında olduğunu görüyoruz. Sonra diğeri atağa geçiyor, o da ne 3 gün sonra diğerinde de aynı özellik var. Biz bunlarla çenemizi yora duralım alın size MSN'den bir yenilik daha:
http://spaces.msn.com/ Bu linke tıklayarak Passport accountunuzu kullanmak suretiyle 2 dk'dan kısa sürede kendi blogunuzu oluşturabilirsiniz. kaynak: http://www.evrenayan.net/ Mesaj syn tarafından 08.12.2004 (08:13) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: msn spaces, microsoft'tan blog hizmeti.
kutlaycım,
bahset tabii ki herkeze emeğinden ama bu blog keyword'ü geçen her yerde, bir fiil bulunman ve döngüsel bir şekilde insanlara "blog", "RSS" hede hödö şeklinde gereksiz bir çığırtkanlık halinde olmandan ben şahsen ve kendi açıma (hiç bir kurum ve kuruluş adına bulaşmadan) rahatısız oluyorum. 90bintane link arasında insanların "kurumsal" site adlarını kendine göre yuvarlaman, bilinmemesi gereken ya da saklı user infolarımızı public'e dökmen vs. hakkında da bir şeyler açıklamanı bekliyorum ben kendi adıma. yoksa link'i Google'da veriyor. Türkçe RSS ve blog Destek Merkezi ne yaptı bu güne kadar çok merak ediyorum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Kartal, İstanbul
|
1.>>saklı user info'larımız - demişsin: saklamamışsınız ki ben listeleyebiliyorum, ilgili araç üzerinde bu bilgileri gizli yapma seçenekleri mevcut.
2.>>"kurumsal" site adlarını kendine göre yuvarlaman - demişsin: Bir kelime < title > elementinin içerisinde diye o kelimenin o blog'un ismi olduğu anlamına gelmez ki, her kullanıcı bu terimleri bilinçli olarak girmiyor. Ben Türkçe'leştirme yapmasam, belki siteye girenler yabancı kaynakları listelediğimi sanabilirlerdi - ayrıca bu Türkçe'leştirme işlemleri "blog Kültürü"ne uygun. 3.>>yoksa link'i Google'da veriyor - demişsin: Öyleyse, Açık Dizin, Vikipedi, My Yahoo, Syndic8, Bloglines, Feedster gibi servislerin de mi gereksiz işler yaptığını söyleyeceksin. 4.>>Türkçe RSS ve blog Destek Merkezi ne yaptı bu güne kadar çok merak ediyorum - demişsin: küçümser tavrına teessüf ediyorum, Merak etmiyorsan diyeceğim bir şey yok, sözünün içindeki gibi merak ediyorsan, gir biraz incele, biraz dene. Sol menüde, Önerdiğimiz butonları yerleştiren siteler, Bize kalıcı bağlantı veren siteler, Bizi haber yapan siteler bölümleri de var. Acaba onlar neden bize bağlantı veriyorlar bir düşün istersen. 5.>>blog, RSS hede hödö şeklinde gereksiz bir çığırtkanlık - demişsin: Olacak o kadar, sen hiç bir şey tanıtmıyor musun? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
xxx adresindeki, Türkçe RSS ve blog Destek Merkezi'ne davet ediyorum..." diye baslayan bir bir reklam mesajidir. forumda katilimcilardan beklenenler, gerek bölüm aciklamalarinda gerekse kullanici sözlesmesinde acik ve net bir sekilde belirtilmektedir. foruma uzun süreli bir katilim düsünülüyorsa okunmasinda da fayda var. http://forum.zoque.net/kullanici-sozlesmesi/ adresinden baslanabilir.
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Kartal, İstanbul
|
Tamam abicim,
Ben bu Zoque forumun nasıl bir yer olduğunu anlamaya başladım. İnsanların bol bol sorular sorup, Sorularının cevaplarını bulamayacakları bir yer olması isteniyor. Herkesin mesajının altında 2 veya 3 tane kişisel sitesinin adresi bulunuyor. Ben konuyla ilgili olarak Türkçe'deki tek toplu kaynağın adresini verince spam oluyor. Benim yazdığım mesaja itiraz eden admin, >>konu ilgili sadece link verilemekle kalmayaip, bir de ufak bir aciklama eklense, cok daha hos olurdu. - diyor. Oysa açıklaması, silmiş olduğu mesajın içinde yer alıyor... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!