»
İlginc bir bilgi.. Arapca sitelerde kaydirma cubugu solda
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara/Adana
|
İlginc bir bilgi.. Aslinda web tasarimina mi; yoksa small talk'a mi gider emin degilim... Eger arapca siteler tasarlayacaksaniz ve dogal olarak da sienizin tum tsarim kaidelerine uymasini istiyorsaniz; kaydirma cubugunun solda olmasi gerekiyor.. Biz yazilarimiz soldan saga, onlar ise sagdan sola okuyorlar ve dogal olarak akydirma cubugu da solda olmali.. Bunu birkac tasarimda gordum ve nedenini sordugumda bu cevabi almistim... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Sayfanızın kodlarının en üstüne, yani,
<HTML dir="RTL" lang="AR"> <HTML> <head> </head> <body> </body> </HTML> şekilde yaparsanız <HTML dir="RTL" lang="AR"> kodu scroll bar'ın sol'a konulmasını sağlar.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
ilginç bir tecrübe
ben bu kaydırma çubuğunun sağda olması için bir başka tag olduğunu hatırlıyorum bir HTML dersinde denk gelmiştim ama hatırlayamadım saygılarımla
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
last ottoman'a
merak ediyorum acaba neden dalga geçer gibi Hotmail.ar var dediğini insanların dili ne kadar alaya alınabilecek bir kavramdır ki bunu malzeme yapmışsın...
fox
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!