Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » alıcı ile satıcının buluştuğu siteler

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.01.2005   #1 (permalink)

Yer: İSTANBUL
alıcı ile satıcının buluştuğu siteler

Alıcı ve satıcının buluştuğu siteler var.site sahibi bu satıştan komisyon alıp çekiliyor.Şimdi bi site yapalım konu çok....Örneğin model uçak diyelim...Bunu satan ve alan buluşsun....Satış gerçekleştiğinde site sahibi komisyonunu alsın çekilsin.Bu site için çok ileri düzeyde bir programcılık mı gerekiyor?????
Hadi tezgahı kurduk diyelim....Dukkani actik......
Şimdide vergi mükellefi olmadan bu işi nasıl kotarırız.
Yani bir şirket açmadan.
Saygılarımla
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.01.2005   #2 (permalink)
mow

Yer: İzmir
Re: alıcı ile satıcının buluştuğu siteler

bence ana düşünce için ileri düzey programlama bilgisi gerekli değil, şirket kurmadan ancak vergi kaçırarak olabilir
mow şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.01.2005   #3 (permalink)

holydreamer's Avatar

Yer: İstanbul/Balıkesir

Alıntı:
sanalhoca tarafından gönderilen mesaj:
...Şimdide vergi mükellefi olmadan bu işi nasıl kotarırız...
Bu pek mümkün gibi durmuyor.
holydreamer şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2005   #4 (permalink)

a.bingor's Avatar

Yer: İstanbul

Alıcı ve satıcıyı bir site aracılığı ile buluşturduk
peki...
ürünü nasıl el değiştirecek ?

Aralarında anlaşıp buluşup alıverişlerini yapacaklar...
komisyon almak imkansız...

Komisyon alabilmek için para alışverişinin site üzerinden olması gerekiyor...
Şahsi bir hesaba sanırım kimse para yollamaz,
bu durumda banka ve pos sistemi girer.

sonuç? şirket!

yani mümkün değil...
a.bingor şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2005   #5 (permalink)

heady's Avatar

Gelirin vergilendirilmeden elde edilmesini konuşmak zaten kanun dışı bir sohbet olur. İsterseniz şirketinizi Grenada'da kurmuş olun, parayı Türkiye'ye getirdiğiniz anda zaten vergiye tabi olacaktır. "Vergilendirilmeden nasıl para kazanırız" konusunda herhangi bir fikir beyan etme bana göre forumun itibarını zedeleyebilir; hatta işleyişini tehlikeye sokabilir...

Alıcıyla satıcıyı buluşturmak mümkün ama üzerinde iyice düşünülmesi ve etüd edilmesi gereken bir ticaret türü. Alıcı ve satıcının, karşı karşıya geldiklerinde aracıya komisyon vermeden alışverişi halletme yoluna gitme eğilimleri çok normaldir. Dolayısıyla bu ihtimali saf dışı bırakacak bir yol bulmak önemli. Bulunur da... ancak bunu organize etmek gerekir. Sadece site kurmakla halledilebileceğini düşünmüyorum. Bu da bir e-ticarettir ve e-ticaret yapıyorsanız şirket kurmalısınız.
Old 11.01.2005   #6 (permalink)

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Yani bir şirket açmadan.
Vergi kaçırmanın yolunu sormak olmuş bu malesef.
Tamam vergiler yüksek ama unutmamak lazım ki vergiler olmadığında ortada devlet diye birşey de olmaz. Ama çalıyorlar ama çırpıyorlar diye de bundan kaçınılamaz. 2 yanlış bir doğru etmez.

Sonuçta böyle bir işe girecekseniz gerekli yatırımı yapacak, şirketinizi kuracak, olasılıkları hesap edecek, yarın öbür gün işler iyi gitmediğinde stratejinizi şimdiden hazırlayacak ve işe atılacaksınız bunun başka bir yolu yok.

C2C sitelere gelince bence oldukça zahmetli bir alan. Dünyadaki en büyük başarı belki bu alanda (ebay.com) ama bu biraz da kültürle ilgili birşey. Bizde bunu iyi başarabilmiş bir tek gittigidiyor.com'u biliyorum bir de Doğan grubunun "ona da el atalım" açgözlülüğü ile kendi medya gücünü de kullanarak başlattığı "pazaryerim.com"

Bence B2C siteler uzun vadede çok daha kazançlı olacktır. Bankalar ve şirketlerin ilgisi, tüketicilerin internet ortamında krerdi kartı kullanımına olan güvenlerinin artışı ile birlikte bu tip siteler aratacaktır. Ben özellikle belirli bir alana özelleşmiş B2C sitelerde gelecek görüyorum. hepsiburada.com gibi estore.com.tr gibi herşeyi satanlar sattıkları ürünlerin hizmet ayağında tüketicinin beklediklerini de kolay kolay veremezler. Sadece cep telefonu satan bir site, sadece notebook satan bir site, sadece XXXXX satan bir site... Bence mantıklı olan bu.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 20.01.2005   #7 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

alibaba.com yapiyordu bunu zamaninda. sonra, gold uyelik falan cikardi kendi icerisinde. degisik imkanlar sundu falan. zor zaten b2b, c2c islerle ugrasan bir sitede bunu yapmaya calismak. ya ucuza alip, ortalam piyasa fiyatiyla satacaksin. yada, markalari uye edip, kullanicidan bir ucret talep edeceksin.

punisher999'a katiliyorum.

b2c en mantiklisi. alternatif bir yol dusunulemedigi muddetce tabi.
ancak, ebay gibi bir sitenin turkiye'de olusturulmaya calisilmasi zor. onuda punisher999 soylemis, kulturle ilgili birsey.
soylemistim yine. biz turkuz. elleyip oksamadan, dokunup tartmadan almaya aliskin degiliz, pek sevmiyoruzda.
Old 20.01.2005   #8 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1

"Vergilendirilmeden nasıl para kazanırız"

bu nasıl bir mantık? haydi ben para kazanayım, kimseye de birşey vermeyeyim mantığı. ki vergilendirmeden uzak durmak, gerçek anlamda kurumsallaşamamak demektir. böyle bir internet sayfasına kim ne kadar güvenebilir.

örnekleri incelemek lazım. gittigidiyor.com pazaryerim.com ebay.com gibi.

bence artık birşey yapılacaksa genel anlamda yapılmamalıdır. bunun birçok örneği var. onun yerine bahsi geçen gibi sadece maket vb. için yapılmalıdır. bunun için de profesyonel bir çalışma, ekip ve iş bölümü gerekmektedir.

açıkçası

Yani bir şirket açmadan.

gibi bir zihniyetle bu iş çok zor hocam(!).
Old 20.01.2005   #9 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

maliye bakanı u-NAKIT -HAN oldugu sürece vergı vermeden kazanmak zor hemde cok zor
Old 20.01.2005   #10 (permalink)

Yer: ankara

bence o kadar kötü niyetli bir soru değil,
sanal işlere yatırım yapmak hala çok güç.
bence bu sorunu normal şartlar altında fiziksel ticaretle uğraşan biriyle ortak çalışmak ve vergi, fatura vs. gibi yasal işleri bu şekilde başlatmak. eğer sitenin potansiyeli istenilen düzeye ulaşırsa belki şirketleşme düşünülebilir.
gencbeyin şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

siteler , bulustugu , saticinin , alici

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:12.