|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
iframe takılma sorunsalı
merhabalar... www.ekofair.com adlı sitede anasayfa'da sayfanın en altına inip. oradaki linklerden birine tıklarsanız (örn:Fuar Raporu) tıkladığınızda, sayfa açılıyor ama scroolbar cubuğu (dikey) daha deminki sayfada bıraktığımız gibi duruyor (yani aşşağıda)... --aslında anlatamadım "bir şarkıda vardı hatta :anlatamam görmen lazım: aynen o şekilde bi durum"-- ![]() nasıl düzeltebilirim bu hatayı...şimdiden yardımlarınız için teşekkürler .onur
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: iframe takılma sorunsalı
Kindarcım ;
Olayı şu şekilde çözebilirsin ; Fuar Raporu sayfasının başına bir Named Anchor HTML Code:
<a name="link">
HTML Code:
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=sayfa.htm#link">
İyi çalışmalar ( Deli deli kulakları küpeli )
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
@neo_neuro & @Oshua'cığım öncelikle yardımlarınız için tesekkur ederim , ayriyetten yazdıklarınızı uyguladıkdan soyle bir olay ile karsılasıyorum,
iframe mantığı kullandığım için, alt sayfalara o kodu eklediğim zaman , o sayfanın linkine tıklandığında , acılan sayfanın ( index.HTML nin içinde acılıyor ) en üstüne cıkıyor tamam buraya kadar, ama index.HTML nin bu sefer üst kısmı cıkmıyor (iframe, index.HTML de sayfanın ortasına tekabül ediyor ) Saygılar sunuyor..Teşekkürü bi Borc biliyorum ![]() .onur
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
ilk yapman gereken şey iframelerin genişliği (width) ile çağırdığın sayfaların içindeki en dış tablonun genişliğini karşılaştırman. zaten fuar raporu sayfasının en dışındaki tablonun genişliği 700 iframenin genişliği ise 500 . En altta scrollbar çıkması normal.
Sana tavsiyem iframe yada frame yerine ASP biliyorsan trim kullanarak sayfaları ayarlaman. İframe yada frameyi kullandığımda bi sorun mutlaka yaşardım. ( Düzeltirdim o ayrı bi mesele )
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!