Zoque.Forum
»
html dosyası & system bar
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
html dosyası & system bar
merak ettiğim bir konu var, js kullanarak bir HTML dosyasını system bar da icon olarak gösterebilir miyiz?
yanlış anlaşılmasın diye izah edeyim, kendi bilgisayarımdaki bir HTML dosyasını system bar da göstermek istiyorum, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? teşekkürler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: html dosyası & system bar
Uygulamaları system traye yerleştirebilien yazılımlar var bende hocus pocus a bu tip bir opsiyon koyacaktım bu şekilde bir yazılım desteği ile yapılabilir ancak daha pratik bir yöntem olduğunu sanmıyorum. Download.com da falan tray manager gibi isimler ile geçiyorlar sanırım. Her ne kadar bu şeyin gerçek adı "notify icon" olsa da.
Yazmak içinde en basit mantık şu; Exe windowlardan title' ı "X" olanın handle' ını alır, onu SW_HIDE eder, sonrada kendi tray o uygulamanın iconun bir kopyasını yerleştirir ve tıklama ile de SW_HIDE/SW_SHOW u switch eder.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
ustad işin özü şu ki, eğer yapılabliiyorsa benim bunu işin içinde exe olmadan yapmam lazım
![]() mevzu oldukça uzun ama en kısa hali ile şöyle izah edebliirim sanırım, şimdi farzetki , indirgeç in dağıtımını yapıyoruz, bu dağıtımı zipleyerek değilde, bir setup dosyası halinde dağıtıp, index dosyasını setup yapan program vasıtası ile registry de RUN bölümüne ekleyip startup çalışmasını sağlıyoruz diyelim, buraya kadar normal ama istediğimiz açılacak index.HTML dosyasının system tray uygulaması olarak çalışması, taskbar da yer işgal etmemesi yapılacak iş de zaten hemen hemen indirgeç ile aynı mantıkla çalışıyor, en kaba taslak anlatımla, bir ecza deposunun sayfasının anlık verilerinin XML olarak kontrol edip eğer bir yenilik varsa yine indirgeç teki gibi bir pop-up ile haber vermek vb.net ile basit bir şekilde yapılabileceğinin farkındayım, HTML ile ne kadar şansımızı zorlayabiliyoruz bir denemek istedim, olmazsa yine vb.net ile yapıcam ![]() şimdi hal böyleyken sence var mıdır bu işin oluru?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Böyle birşeyin bende peşindeyim. HTA ile yaptığım ufak bir sipariş sistemini. yine @soul'un yardımıyla install haline getirdik
. Şu system tray işi de olursa muhteşem olur.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
install olayında bir problem yok, iş sadece system tray de çalıştırabilmekte, bugün bayaa bir araştırma yaptım ama en ufak bir örnek yada koda rastlayamadım, yapılabilirliği varsa güzel olacakmış gibi bir his var içimde
![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ya şöyle ki şu an bir proje için C' de tray manager yazıyorum yani özel bir uygulama için aslında bunu direk bu HTA lara da entegre ederiz. Gene exe li bir çözüm olsa da bellekte çok az yer kaplayacağını söyleyebilirim.
Installer ile de startup' a reg/folder vs. gibi bir yöntem ile yerleştiridiğinde sorununuzu çözebilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!