Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » internet explorer 7 test/beta sürümü

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.02.2005   #1 (permalink)
syn

syn's Avatar

Yer: istanbul
internet explorer 7 test/beta sürümü

Reversal: Next IE divorced from new Windows

haberde dediğine göre Microsoft, longhorn'la beraber çıkarmayı düşündüğü ie7 sürümünü bu yaz xp-sp2 üzerinde beta veya test sürümü olarak başlatacakmış.

"A beta, or test, version of internet Explorer 7 will debut this summer."

"The new browser version will work on machines running on Windows XP Service Pack 2"

sebebi konusunda longhorn'un çıkış tarihinin gecikmesi ve Firefox'un bariz bir şekilde yükselişi söz konusu ama Firefox bu kadar hızlı yayılmasaydı sanırım longhorn'un gecikmesi dolayısıyla böyle bir karar almazdılar. Gates'in dediğine göre bu erkene almanın sebebi güvenlik, ama bu Firefox'u engelleme çalışmalarını gizlemek için micro$oft' un bahanesi de olabilir, sonuçta madem sırf güvenlik dolayısıyla böyle bir karar alcaktı, neden daha önce yapılmadıki?

"Browsing is definitely a point of vulnerability," Gates said.

"Is Microsoft reacting to growing concerns about browser security, or does Firefox have it on the run?"

"I think it's a response to both the delay of Longhorn and the challenge of Firefox," said NPD Group analyst Ross Rubin

"I can't think of a better validation of the success of Firefox," said Decrem. "The success of Firefox is forcing Microsoft to improve IE. The only surprise is that it took them this long to make that announcement."

7 ile gelecek özellikler ve final sürümün nezaman yayınlancağı hakkında kesin birşey söylemiyor haberde

"Apart from promising a test version by summer, Microsoft remained coy about its plans for releasing the final standalone IE 7.

"Yes, we have a date in mind," Hachamovitch wrote in the IE blog. "I'll talk about the date after we get feedback from customers and partners. We're going to release a beta and listen, then refresh the beta and listen some more. We'll ship when the product is ready."
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.02.2005   #2 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
merakla bekliyoruz bakalım ne gibi yenilikler getirecek.

yalnız Firefox'u sizce de biraz fazla abartmıyor muyuz? yani sevindirici gelişmeler, program da işini oldukça iyi yapıyor ama ya gerisi.. zaten piyasada ki pek çok browserda bu özellikler standart. medya balonu fazla şişirirse patlayabilir. oysa kararında bırakmak, Firefox'un sadece çok iyi alternatif bir browser olduğuyla yetinmek çok daha akıllıca olacaktır kanımca.

i. Explorer 7 hakkında; longhorn'un gecikmesi ve kullanıcıların i. Explorer'dan daha fazlasını beklemeleri bu süreci hızlandırmış olabilir. tabii her zaman ki güvenlik hedesi de söz konusu.. bu arada opsiyonel olarak i. Explorer'a tab özelliği eklenirse çok isabetli olacağına inanıyorum
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.02.2005   #3 (permalink)

Angelus's Avatar

Yer: İstanbul
Re: internet explorer 7 test/beta sürümü

Ya şimdi şu yukarıdaki haberi okudumda... Önce 95, sonra 98, 98se, 2000,xp şimdi yeni çıkacak Microsoft işletim sistemi ve ie7 beta flan... Microsoft daha adam akıllı, güvenliği sağlam bir ürün çıkardığını görmedim. Xp şööle olacak bööle olacak dediler ve 2 tane servis paketi ile sayısız güvenlik yaması çıktı. ie 7 betanın bilgisayarımızın üstüne "beni çökert" yazmaktan daha farklı birşey olacağını düşünmüyorum açıkçası . Sağlamlarının bu kadar açığı varken, betasının kimbilir ne biçim güvenlik açıkları vardır.

Yazılım ürünleri hele hele büyük yazılımların üretilmesi aslında çok böyle standartlara bağlı birşey değil. Tekstil gibi çok butik bir iş olmayabilir. Ama en azından yaptıkları üzerinde doğru dürüst güvenlik testleri bile yaptıklarını sanmıyorum. Beta flan hikaye. Microsoft iç çamaşırı yapan bir firma olsa ...düşünün yani... Aldığınız çamaşırın üstünde kullanma ve yıkama talimatı çok az bilgi içeriyor. Yada bu bilgileri öğrenmek için onların internet sitesine girmeniz gerekiyor. Birde sürprizlere hazır değilsiniz. Çamaşırınızı ön yıkamada çamaşır suyu ile temizlerseniz , hiç beklemediğiniz bir anda çamaşırınızda kocaman bir delik açılabilir yani... Microsoftta bu olaydan sonra size kocaman bir parça bez yollar ve siz bunu yamarsınız. O da tutarsa ...

Belkide Mac kullanmak daha mantıklı. Ben Mac kullanan arkadaşlarımın kitlenme, virüs yada çökmelerle karşılaştıklarını görmedim. Açıkçası pcden mace geçmeyi şu sıralar çok ciddi bir biçimde düşünüyorum.

Direk olarak microsoftu suçladığımı zannetmeyin. Bu sistemlere virüs bulaşmasında, çökmesinde açıklarının bulunmasında kafayı yemiş bilgisayar kompetanlarının, hackerlerin, virus coderların da çok emeği var. Ama microsoftta bir kez adam gibi bişi çıkarsın be kardeşim.
Old 25.02.2005   #4 (permalink)

manhem's Avatar

@Angelus, içimi kanattın benim şimdi. Oldumu şimdi ya?

Ahh ben 4 sene kullanıp, bir kere bile update etmediğim Mac'imi özledim.
manhem şu an çevrimdışı  
Old 25.02.2005   #5 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

adım uğursa azıcık bu işten anlıyorsam ie7 ' nin de kesin, mutlaka %100 yama(ları) çıkacaktır

cidden çok merak ediyorum hangi Microsoft ürününde açık yok?

yamalı bohça ie diye yazı yazmıştım foruma bundan önce

umarım yanılırım yanılt beni Microsoft
Old 25.02.2005   #6 (permalink)

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Aslında bir program açık olmamasını beklemek aslında mantıksızlık olur sonuçta her program bir hata vardır. Tabiki bu Microsoft ürünleri olunca bu hataların tespiti çok daha çabuk oluyor ve çok sayıda hata tespit edilebiliyor. Sonuçta kullanıcı sayısı ile alakalı bir konu bu. Büyük bir çoğunluğun Windows işletim sistemi kullanmasından ötürü insanlar virüs vb. zararlıları daha çok Windows vb. Microsoft ürünlerine yönelik yazıyorlar çünkü bu şekilde daha çok kişiye ulaşabiliyorlar. Mac için aynı konu söz konusu değil çünkü Maclerin pazar payı genele baktığımızda Pc karşısında daha küçük kalıyor. Tabi kullanıcı profillerinede bakmak lazım.
Geçenlerde yapılan bir güvenlik araştırmasında Servis paketi ve güncelleştirmeleryüklü bir Windos işletim sistemi kullanan bir bilgisayarın Linux ve Mac'ten daha güvenilir olduğunu okumuştum. Sonuçta Pc de Linux veya Maclerde Macos'tada güvenlik açıkları mevcut fakat bunları tespiti Windowstaki kadar çabuk olamayabiliyor sonuçta bu açıkları kullanmak isteyen kötü amaçlı kişilerin çoğunun hedefi büyük kitlere ulaşmak buda windows ile daha kolay. Şimdi bunları yazınca kimse Microsoft'ta felan çalıştığımı sanmasın alakam bile yoktur Ama yiğidi öldür hakkını yeme derler. Mac kullanmıyorum ama Pc'de Windows + Linux kullanıyorum. Windows'tan vazgeçmek şuan için olası gözükmüyor.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 25.02.2005   #7 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
@UnreaL'ın dediği gibi açıksız program beklemek zaten olağan bir durum değil. tüm sistemlerde açıklara rastlanıyor, ama Microsoft ürünlerinde bu işi yapmayı hobi edinmiş azımsanmayacak bir kitle var bu açıklar hızla yayılıyor ve yaygınlığından da ötürü oldukça sıkıntı yaratıyor.

Mac kullanıp özen göstermezseniz onda da sorunlar boy gösterecektir. ben xp'mden oldukça memnunum.. eğer sp ve kritik güncellemeleri çektiyseniz güncel bir firewall ve antivirus programının da yardımıyla oldukça stabil bir sisteme kavuşuyorsunuz. aradan yıl geçiyor ama format gerektirmiyor, hele ki win98 gibi bir facianın ardından

browser konusunda da yine; her bulduğun adult/warez linki tıklamazsan, sayfalarda çıkan her uyarı mesajını okumadan onaylamazsan birşey olmuyor. en azından bende olmuyor ehe
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 25.02.2005   #8 (permalink)

Angelus's Avatar

Alıntı:
UnreaL tarafından gönderilen mesaj:
Aslında bir program açık olmamasını beklemek aslında mantıksızlık olur sonuçta her program bir hata vardır.
Peki bana Mac, os2warp yada solaris üzerinde "başka insanların bilgisayarınızın kontrolünü ele geçiresini sağlayacak çok önemli güvenlik açığı " gördünüz mü ?

Geçtim onları... Bana Windows ME da bulunan çok ciddi bir açığı gösterebilirmisiniz ? Tamam ME farklı bir işletim sistemiydi . Tamamen müzik ve oyun için üretilmişti ama çok önemli bir güvenlik açığı yoktu.Olanlarda sadece IE yada media player ile ilgili ufak tefek şeylerdi.

Mesaj Angelus tarafından 25.02.2005 (16:31) yeniden düzenlendi..
Angelus şu an çevrimdışı  
Old 25.02.2005   #9 (permalink)

ephe's Avatar

Yer: Ankara

Bildiğim kadarıyla me 9x çekirdeklerini kullanıyordu değil mi? 2k sistemler için üretilmiş olan driver vs gibi işlemlere de apiler dll ler aracılığıyla destek veriyordu. Çekirdek 9x diye biliyorum ben. Eğer burayı yanlış hatırlamıyor isem,
Me 64 bit olarak düzenlenemez, çekirdek mimarisi gelişmiş ve hızlı değil. Bu yüzden hızlı sistemlerde performans kayıpları çıkacaktır. Diğer konu olarak me deki güvenlik açığı olaylarına dönersek, net bir şekilde hatırlamıyorum ama nedense aklımın bir yerlerinde meden vazgeçme sebebim olarak açıklanan güvenlik açıklarına en geç yama yapılan sistem olmasıydı.

Birde şu varki, Microsoft un ürünlerini sağlam bir şekilde testlere tabii tuttuğunu bende zannetmiyorum. Şu ana kadar çıkartılan işletim sistemleri içerisinde en güvenli olanın hangisi olabileceği fikri bile canlanmıyor beynimde. Neden??? Çünkü ms ürettiği hiç bir yazılımı pazar kaybından kaybedebilmek pahasına deneyebilmek ve test edebilmek için geciktirmiyor. Sür piyasaya gitsin sonra sp çıkartırız ya da yamarız mantığı güdüyor.

@UnreaL arkadaşın, en fazla kullanılan sistem olması sebebiyle bu kadar açık olması gayet normal demesini anlıyorum ama öyle açıklarda varki sanki kasten yapılmışta ya da boşver dursun denmiş gibi.
Birde olaya ms cephesinden bakarsak, sırf Firefox u durdurabilmek adına ie7 yi öylece compile edip sürecekler piyasaya eminim bundan. ve yine sadece bu hamleleri bile bir çok kullanıcıyı çekmeye yetecek.

Yakın bir zamanda linux e öyle bir geçecem ki bir daha ms ürünü olan hiç bir yazılım kullanmıcam o olcak.
ephe şu an çevrimdışı  
Old 26.02.2005   #10 (permalink)

Equilibrium's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 12

Bunlara ek olarak ilginç bir gelişme daha var Microsoft'ta. Microsoft sitesini ziyaret ettiyseniz bu aralar görmüşsünüzdür, bazı progrmaları ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Ama bir şartla o da işletim sisteminizin Genuine olması. Aslında bunda bir gariplik yok. Yani siz bir yazılım firması olsanız ve ürünlerinizin işportada satıldığını görseniz, emeğinizi korumak için bir takım yollara başvurursunuz, bu doğal. İlginç olan şey Microsoft'un desteğini eski işletim sistemlerinden çekmesi. Bu haliyle artık Microsoft'un kuralları ile oynamanız gerekiyor. Örneğin IE 7 kullanabilmek için SP2 kurulumunun şart olması gibi. Bu biraz Half-Life 2'ye benziyor,i gidebileceğiniz tek bir yol var o da yazılımcıların size çizmiş olduğu. Sınırsız bir alemde sınırları yaşamak bu olsa gerek...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

surumu , testbeta , explorer , internet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci