|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Dreamveawer 'da ; - Türkçe karakter sorununu nasil aşıyorsunuz ? - Enter 'a bastığınızda çift satır atlıyor, bunu nasıl tek'e indiriyorsunuz ? - satırı iki yana yaslamak için genel bir kod varmıdır ? (en başta bir script veya ona benzer bişi yazarak) - En başta (ilk satırda) bir boşluk var bunu nasıl kadırıyorsunuz ? - Teşekkürler...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
cevaplar:
1. sorunun cevabı şöyle:<meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-9">
2. sorun ise çok daha basit. Çift aralık olmasını istemediğin satırın sonuna bir line break koy. Objects-common-linebreak Diğer sorularınla ilgili bir problem yaşamadığım için bilemiyorum. Kolay gelsin. Bu arada dream4 mü kullanıyorsun?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
O kadar basit değil alpob, Daha once geçmişti, şurada:
http://www.zoque.com/vbulletin/showt...?threadid=1630
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bazıları halloldu ? ama bazıları nasıl olaki ?
Bilmeyenler için not ;
- Dreamvewerda türkçe karakter sorununu ; Edit/Preferences/Fonts-Encoding bölümünden ayarları türkçeleştirerek hallediyorsunuz. - Entera basıldığında çift satır atlama sorununu ; Shift+Enter ' e basarak hallediyorsunuz. - Boşluk verememe sorununu; Ctrl+Shift+Space 'e basarak hallediyorsunuz. ---------- Gelelim iki probleme bunları nasıl yapıyoz ki de öyle oluyo... # Sayfanın en üstünde bir satır var bunu nasıl iptal ediyoruz. Yani sıfırlama olayı... # Satırı iki yana yaslama gibi bir komut varmı ki dreamveawerda. Tabiki bu komut : <p align = "justify"> gibi bir şey değil. Diyelimki 50 adet paragrafınız var. Hepsine bu komutu yazmak yerine en başa yazılan bir scriptle işi kökünden halletmek gibi bir şey işte....
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Haklısınız
Ben browserdaki görünüm problemlerini çözmek istediğinizi zannetmiştim. Haklısınız dreamweaverin HTML editi gerçekten problemler yaratıyor. Bunun için de daha karmaşık ayarlar gerekiyor. Bu arada bilmeyenler için bla bla diye başlayan mesajı biraz üstüme alındım. Amacım ukalalık yapmak değildi yardımcı olmaya çalışmıştım. Biraz sert tepkiler doğuveriyo bu forumlarda. Herhalde cevaplanacak çok soru olduğundan. Yoksa eminim canım kötü niyetli değilsiniz.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
bu linke tiklayarak forumda daha önce DW ile gönderilmis mesajlara ulasabilirsiniz. madem kimse yapmak istemiyor
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
- Çok özür dilerim senin alınmanda pek sanmıyorum ya hatta kırılmanda rolüm olduğu için alpob;
Ben sana istinaden yazmamıştım onu. Bu konuda bilgi arayanlar var ise yardımcı olsun diye yazmıştım. Hatta senin yazmış olduğun bilgileri kendimce kayda değer gördüm ve not defterime bile yazdım. - Blackinwhite yine bu konu başlığının içerisinde bir mesajında uyardığında ; Forumun arama köşesinde Dreamweaver diye bir tarama yapmıştım zaten zoque. Aşağı yukarı tüm mesajları inceledim. Ama alttaki yukarıdaki iki soru ya cevap niteliğinde bir mesaja rastgelmemiştim. ve yine bu konu altında mesaj atmak ısrarlık değil, inanki sadece merak... Tşk.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!