|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
tek kullanıcıya birden fazla IP adresi kullanan?
Yurtdışında bazı servis sağlayıcıların tek kullanıcıya birden fazla IP adresi verebildiklerini duydum. örneğin ağda 30 bilgisayar var bunların 192.168.10.1-102.168.10.10 arasında LAN IP alanların 82.215.96.177 IP adresinden çıkış yapmaları diğer LAN IPlere sahip bilgisayarların 82.215.94.112 gerçek IP adresinden çıkış yapmaları gibi bir olay oluyormuş,ancak Turk Telekom bir kullanıcıya birden fazla gerçek IP adresi vermiyor. daha önce hiç kullananınız oldu mu bu şekilde? ne gibi bir avantajı olur böyle kullanımın? -ha bu arada tabi ki verdiğim örnekte hangi LAN IP'lerin hangi gerçek IP'lerle eşleşeceğini kullanıcı belirliyor-
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: tek kullanıcıya birden fazla IP adresi kullanan?
1 Telekom ADSL kullanicilarina belli bir ucret karsiliginda gercek IP leri (!) birden fazla verebiliyor.
2 Evde 192.168.x.x turu IP lere NAT yoluyla dagitim yapiyorsun.. 3 Gercek IP ler olursa bir router yoluyla bu isi kotarirsin ama bir cok ADSL modem de bu tip bir konfigurasyon mumkun degil. 4 Ev kullanimi yada basit ofis kullanimi icin dusunuyorsan avantajindan cok dezavantaji olacaktir. Firewall vs. ile ustesinden gelinir elbet. Avantaj olarak da P2P programlarinda performans artisi olabilir
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
evet TT'nin birden fazla gerçek ip vermeye başladığını yeni öğrendim. fiyat olarak da 2-3milyon gibi birşeymiş. p2p'de hız artışı da olmuyormuş
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Brobdingnag
|
bazı siteler ip sınırlaması getiriyor kullanıcılarını (ve bunların bir çoğu ücretli oluyor) network içerisinde birden fazla kişi bu tarz sitelere üye olduğunda sorun yaşanmakta.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!