»
web & browser
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
web & browser
selam arkadaşlar... bir sorunla karşı karşıyayım! Avant' ın ve Explorer' ın çalıştırdığı .js menüyü Firefox çalıştırmıyor... bu sorun u nasıl halledebiliriz? bir de bir web sayfasının diğer browserlarla uyumlu olabilmesi için ne yapmak ve nelere dikkat etmek gerekir? teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: web & browser
ben 2 ana browser ile test ediyorum yaptığım siteyi... ie ve ff, ff bir nevi nescape sayılır, opera paralı bilmiyorum onun için nasıl görünüyor, üstüne bir de Mac de nasıl göründüğünü tespit edebilirsen harika olacaktır.
sitemizi en son olarak xhtml standartlarına uygun olarak yapmalıyız, bir çok değeri CSS dosyası ile yapmalıyız ki standartlarla başımız derde girmesin . burada dikkat edilmesi gereken CSS 1 CSS 2 kulanımı . siteyi yap http://www.w3.org/ sitesine git, sol menu de 2 tane validator var biri CSS validator, diğeri de HTML validator. ikisine çalıştır ve yaptığın yanlışları gör ve düzelt. bu ikisini bitirdiğinde , siten hem ie de hem de ff de aynı görünecektir. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
evet tarattım ve bir çok hata gösterdi
![]() şimdi ne yapmalıyım peki... adres bu sizde bakın -> http://www.biatorme.com/tr/default.asp
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Geçenlerde MOZIE'yi bulduğumda başka bir site de IE5'i buldum. Firefox, IE6 ve IE5'e uygun kodluyorum. Firefox Netscape ile aynı diyelim. IE kendi içerisinde belli değil, 5 ve 6 demek zorundayız. Opera ise acayip politikalar güdüyor.
Ben bütün tarayıcılar içerisinde en iyisi olarak Mozilla Firefox'u görüyorum. Hem 56K ile indirmesi 10 dakika, hem standartları hep takip ediyor hem de kullanmak son derece basit. Hatta şu an kendi sitemi yeniliyorum ve kararsız kaldım, diyorum ki IE5-6'da herşey gözüksün, tüm atraksiyonlar olsun fakat kodlarım panayır gibi olsun ya da CSS2'nin nimetlerini tam kullanayım kodlarımda tertemiz olsun. Ve sanırım standartlar konusunda ki görüşlerim doğrultusunda siteyi sadece standartlara bağlı yapacağım, bu bağlamda da Mozilla Firefox'u önereceğim. Siteme girince ilgili bir uyarı(-neden Firefox kullanmalısınız?-) ve Firefox'a link bulunacak.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
mmm, öncelikle biraz daha HTML bilgini artırman gerekecek, bununda en iyi yolu site yapa yapa olacaktır.
yapmak istediklerini bir sıraya koy, ve basamak basamak gitmen iyi olur. arama motorlarında HTML yaz ve çıkan yazıları incele. istersen bir HTML kitabı da alabilirsin ancak bence gerek yok , herşeyi internette de bulabilirsin |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!