»
Domain yönlendirme
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Lütfen yardım !
Hepinize merhaba! Ben acemi bir tasarımcıyım. Sitem için domain name aldım ama birde hosting için para ödemek istemiyorum. Domaini aldığım şirket sahip olduğum bedava alana domain name'mimi yönlendiremiyeceklerini ancak host edebileceklerini söylediler. Bu tüm domain kayıt şirketlerinde böylemidir bilemiyorum. Ancak yönlendirme işini ücretsiz yapan siteler varmış. Bu konuda bilginiz var mı? En iyisi hangisidir? (Not: Sonradan eski mesajlarınıza baktım. mydomain.com'dan başka bir seçenek göremedim, işlemin nasıl yapıldığı hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?) Birde bir domain name sahipseniz bunu ücretsiz host eden siteler var, bunlar içinde reklamsız ve süratli olan var mı? Eğer yoksa benim sitem geocities'de; onlar yıllık 10 dolara 15 megabytelık alan veriyor. Acaba bu civarda fiyata daha çok alan veren ve daha hızlı hosting siteleri hangisidir. Yoksa geocities iyi bir seçim mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
domaini hangi firmadan aldin? kimi domain satan firmalar sana DSN yönlendirmesi kimileri de frame yönlendirmesi sunuyorlar (mesela cjb.net'te oldugu gibi). benim bildigim kadari ile bedava DSN yönlendirmesi yapan mydomain.com var (birkac tane daha var, ama isimlerini su an hatirlamiyorum).
mydomain.com servisini kullanabilmen icin kayit olup kullanmak istedigini domaini bildiriyorsun (domain transfer linki ile) ondan sonra domain aldigin yere mydomain'e ait DSN'leri bildiriyorsun (Yani domain mydomain.com serverlarina yönlendiriliyor) ondan sonra kontrol panelden domainin hangi adreslere yönlenecegini ayarlayabiliyorsun. hosting olayina gelince senelik 10$ iyi. bildigim kadari ile geocities'in hizli serverlari var. sana bunun karsiliginda verilen secenekler ne?cgi, ASP, pop3... bedava hosting icin http://www.brinkster.com(30 MBs of web Space, ASP Support, MS Access DB Support, web Based File Mgr...) ve http://www.f2s.com/free/free%20home.htm (20 Mbytes of web space, Frontpage 2000 support,Advanced PHP4 scripting, Perl cgi scripting, Webalizer website statistics, website Search Engine, Database Servers...)adreslerine bak ya da forum icinde hosting kelimesini arat.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Teşekkürler zoque. Karışıklık yarattıysam özür dilerim. Kayıdı yerli bir firmaya yaptırdım (kredi kartım yok, başkasınınkinide kullanmak istemedim, o yüzden). Umarım ciddi çalışan bir firmadır.
Ben Zoque'dan maalesef ki yeni haberdar oldum. Tek kelimeyle "klas" bir ortam. Türkiye'de ki yozlaşmış internet okyanusundaki nadir adacıklardan biri olarak gözüküyor. İçtenlikle tebrik ederim. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!