|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Ust Frame / Alt Frame icindekilerin hizalanmasi.
Iki frame'den olusan bir sayfa var. Ust frame'de 300*240 pixel bir flash var. Alt frame'de <center> ile ortalanmis bir table var. Ust frame ve alt frame 'de center kullanarak ortalama yapiyorum . Ancak icerik arttigi zaman alt frame'deki icerik sigmamaya basliyor ve scrollbar cikiyor. bu durumda hizalama sorun oluyor. Alt frame sol tarafa kayiyor bu nedenle. sorun bu cozum onerilerinizi yada frame alternatiflerini bekliyorum . Yardimlariniz icin tesekkur ederrim . |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Re: Ust Frame / Alt Frame icindekilerin hizalanmasi.
Çıkıan scroll sağ-sol olan x ekseninde ise bunu ya style tanımlayarak tablonun içeriğindeki textleri text-align:justify şeklinde hizalamalısın, ya da tablo değerlerinde genişlik olarak eğer sorun olmayacaksa px değeri ile sınırlamalısın. Ayrıca mümkün olduğunda cümle sonlarında konulan noktalardan sonra space ile bir karakterlik (en az) boşluk bırakmalısın. Yine aynı şekilde resimlerden sonra da boşluk bırakmalısın.
Yukarıdaki öneriler genelde scroll ya da hizalama sonucu ortaya çıkan düzensizliklerin giderilmesinde kullanılabilir. Eğer işe yaramazsa bana MSN`den ya da mail ile ulaşabilirsin. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!