|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
BOŞLUK OLAYI!
selam, uzun süredir dikkat ettiğim bir konu var, daha önce yeniceri arkadaşımız da değinmiş, özellikle icq'dan yollanan dosyaların txt, jpg, mp3, wav gibi uzantısı olmasına karşın, gelen dosya kutucuğunda dosya isminin sadece ilk kısmı mesela "deneme.txt" gözüktüğünden ve yeni (gerçi o kadar yeni değil ama neyse) dosya isimlendirmesinde birden fazla "." karakterine izin verildiğinden sonrasında gelen boşlukları ve .exe ya da .com uzantısını göremediğimizden dosya gelir gelmez açılması halinde virüslü dosya aktif olur ve sisteminize virüs bulaşır. tabi diskinizde antivirüs programı falan yoksa. o yüzden jpg imiş gibi gözüken dosyaları açarken çok dikkatli olmanızı öneririm. tanımadığıınız bir kişiden gelen email'deki attach'ler ise, gelen dosyanın yanında , txt mi, exe mi, ne olduğuna dair bir icon bulunur, buna karşın, yine de dikkatli olmak ve okumadan direkt silmekte fayda vardır.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Merhaba yeniceri,
Aynı iletiden bana da gelmişti. Hemen sildim, geçtim. Zaten bir radyo programında da bunun uyarısı yapılmıştı.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
benzer bir mesaj bana da geldi. Fatma xxx adında birisinden ingilizce olarak "CVm ekte bir göz atıp fikirlerini bildirirsen sevinirim" şeklinde bir mesajdı.
Türk kız niye ingilizce yazsin di mi? ![]() hiç işim olmaz ...
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
İngilizce CV, uluslararası şirketlerde kabul görüyor ve bazı şirketler, adayın İngilizce bilgisini test etmek açısından, özellikle İngilizce CV istiyor. Yani Türk bir kızın İngilizce CV yazması gayet doğal.
![]() ama sana niye mail olarak yollamış onu bilemem, bir yönetici falan değilsen tabi ki.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
CV ingilizce miydi bilmiyorum (dosyayı açmadım
).Email mesajı olarak, Hi, how are you? I have attached my CV. Can you please have a look at it? Thanks in advance" gibi bir şey yazılıydı. Bana garip gelen email mesajını ingilizce yazması olmuştu.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
sircam
arkadaşlar bu maillerle gelen aslında bir virüs değil bir worm yani solucan. ingilizce ve ispanyolcası var ve şöyle bir çalışma şekli var: sizin bilgisayarınıza maille geldi ve açtınız; registry'de değişiklik yapıyo, kendisini recycle bin'e kopyalıyo
, windows dizinindeki bazı dosyaları değiştiriyo, sonra sizin mail programınızdaki contactlara bilgisayarınızda yada o programda bulduğu rasgele kelimelerden isim ve konu uydurarak bir mail gönderiyo. sonra da yayılıyo. akıllı çocuk
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Norton!!!
Virüs ile ilgili konuşurken aklıma bir şey geldi Norton Anti Virüs ile ilgili. Birkaç ay önce winME'ye terfi etmiştim. Buna daha sonra Norton'u kurmak istedim. Win98'de çalıştığı için Me'de de rahatça çalışır diye düşündüm ama... Ama bir kurdum keşke kurmaz olaydım. Norton sorun çıkardı ve her açılışta mavi ekrana benzer bir ekran -kırmızı ekrandı ama- çıkıyordu. Daha sonra windows açılınca auto protect "disable" edilmişti ve bitaz bilgisayar zorlanınca ekran kararıp kalıyordu. Ne ctrl+alt+delete ne de başka birşey işe yarıyordu. İlla reset istiyordu. Bunu 3-4 kere kurup tekrar denesemde aynı sonuçla karşılaştım. Şimdi 98'e geri döndüm. NAV güzel çalışsada gözümden çok düştü. Eğer sizdede böyle bir sorun olursa NAV Live Update'i deneyin. Böylece düzelebilir belki... Sadece bildirmek istedim. Bu arada en kısa zamanda para bulursam Trend Pc-cillin alacağım...!!! Bence daha iyi....
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
kullanisli free anti virus programi ariyorum.
ben online tarama yapıyorum genellikle -> http://housecall.antivirus.com/
just read it! Mesaj maver tarafından 15.03.2004 (16:25) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Norton Anti Virus bilinenen en meşur ve en iyi anti virüs yazılımı. Virüsleri iyi tarıyor ve virüs eylemi gösteren şeyleride bulabiliyor. Bundan başka Trend Pc-cillin var. Eğer winMe kullanıyorsan Trend pc-cillin kullanman daha iyi çünkü Norton sorun çıkarıyor. Trend pc-cillin de norton ile aynı özelliklere sahip neredeyse...
Eğer trojanlar için birşey istersen www.moosoft.com dan The Cleaner'ı indir. Çok iyi bir trojan temizleme programı. Ama bilgisayarı yavaşlatabiliyor....
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!