|
|
#11 (permalink) |
|
Re: web sitesi yarışması açmak istiyorum
eger duyuru ingilizce yapılır ve yabancı sitelerin de katılması sağlanırsa talep sorunu yasanmaz bence. bir de madem yarısma web standartları üzerine kategoriler de buna göre olmalı diye düşünüyorum. 1- tasarım 2- erişilebilirlik 3- ulaşılabilirlik 4- en temiz CSS v.s
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
kategori= bir ögenin ait olabileceği bir grup
puanlamalar ise Lautreamont'un da dediği gibi 1- tasarım 2- erişilebilirlik 3- ulaşılabilirlik 4- en temiz CSS (hoş bu biraz zor; hele box-model hack'leri falan kullanılıyorsa) gibi farklı odaklara göre yapılmalı. hatta bu ufak listeye 2-3 sağlam "kurcalayıcı" varsa, web tabanlı temel güvenlik açıkları (SQL injection, unicode, directory permissions) da eklenmeli bence. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Çok güzel bir proje. Bende elimden geldiğince yardımcı olabilmek isterim. Ayrıca cgencer'in son mesajında belirttiği gibi web tabanlı temel güvenlik açıklarınıda eklemek bencede çok yararlı olur.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Fikirler harika.
ancak 1. Jüri üyesi olmak isteyen yok mu? 2. kategorileri az tutmkata yarar var ( bun da hem fikiriz ) 3. olmazsa olmaz tek kriter var : kodların geçerli olması. diğer özellikler jürinin birbiri ile kavga etmesi sırasında öne çıkacaktır, karar verme de 4. İçerik çok geniş bir konu olduğu için değerlendirmede etkisiz olmasına özen gösterilmeli ![]() 5. AMAÇ: sitelerin geçerli kodlarla , erişlilebilir ve güzel yapılabileceği , daha önemlisi haber, hastane, sağlık kurumları, resmi siteler başta olmak üzere konuya dikkat çekmek! |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: shrek'in ormanı
|
Çok güzel bir fikir. En azından hak eden kazanacak gibi görünüyor.
Geçerli kod derken, XHTML 'den ve yeni teknolojilerden mi bahsediliyor acaba?
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
diğer erişlebilirlik testleri 508, AAA , wcag priority 1, 2, 3 testleri de www.hisoftware.com/accmonitorsitetest ve www.cynthiasays.com/ gibi istelerden yaralanacağız. erişlebilirlik işin zor kısmı olacak, çünkü koca bir liste var konu üzerine ve çoğu otomatik test ile değil gözle , site kodları incelenerek yapılabilir. + jüri üyeleri olmaz ise bir tek benim seçmemle bunun adı yarışma olmaz. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
jüri üyeleri 2-3 temel, sabit kişi dışında değişen bir kadro olmalı derim; toplam 5-6 kişi.
ben jürie katılabilirim, ama bu yaptıklarımı katamayacağım anlamına gelecek sanırım. o zaman benimkisi değerlendirilirken jüride olmamayı isterim. aynısı sanırım herkes için de geçerli? )ayrıca işi yapan kişinin de kısa bir savunma metni güzel olabilir; tasarımda ön planda tuttukları, müşterinin beklentisi, alternatiflere göre duruşu vs. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yani bende aslında jüriye katılmak isterim bu tip bir organizasyonda fakat bende sitelerimi katmak istiyorum elbet. Eğer 4-5 kişilik bir jüri oluşturulursa bence de jüri üyelerininkiler değerlendirilirken o üyeler oy kullanmazsa olur. Ben hem kodları kontrol edebilir hem ie5-6-netscape7.1(macosx için yüklü gelen)-opera-mozilla Firefox'ta kontrol edebilirim.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!