Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » web sitesi yarışması açmak istiyorum

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.06.2005   #31 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24
Re: web sitesi yarışması açmak istiyorum

Mehmet abi, bilmiyorum yanlış bir yargı mı olur yoksa doğru mu ama Türkiye piyasasında çoğu müşterinin mentalitesi şudur: "göreyim yeter! başka bilgisayarlar umrumda değil, bende çalışsın yeter" ve tabi bu çoğu firmanın işine gelir. Çünkü ne kodda standarda uyarlar ne hızı düşünürler. Yavaş mı oldu? Türktelekom'un hatlarda sorun var de geç... ADSL'de sorun oluyor de sav üstünden sorunu.

Yani şu an Türkiye'de elektiriği kullanan az var. Biz elektiriğin yaygınlaşmasına çalışıyoruz. Kanada'da web Standartları diye bölüm varken, orta öğretim kurumlarında web tasarım dersi varken (tanıdığım arkadaşlarım var ve JavaScript öğrendiler hepsi) Türkiye'de böyle birşey yok! Türkiye'de "web tasarım" direk olarak meslek değil veya bir alt meslek olarakta tam tanımlanmış değil. Herkes yapabiliyor, herkes istediği gibi...

Yani şu an Türkiye'de en üstteki firmalar dahil standartlar önemsenmiyor pek. Haa ne oluyor, standart olursa güzel olur diyorlar işe girerken ama firmaların kesinlikle stratejileri arasında bulunmuyor.

Maalesef Türkiye'de iş aynen böyle Mehmet abi, bu durumda böyle bir yarışma en azından 5-6 sene piyasaya girecek kişileri bu işe yönlendirir. 5-6 sene sonra dönüp baktığımızda "hahaha web standartları diye yarışma açılır mı? zaten herkesin öyle!" diyebilecek konuma gelmemiz için işte bunları yapmamız gerekiyor.

Eğer bu cümleyi kanada'da sektördekiler kurabiliyorsa Türkiye'nin durumunu düşün.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 30.06.2005   #32 (permalink)

cemshid's Avatar

Yer: Istanbul,Turkiye

Alıntı:
mehmet tarafından gönderilen mesaj:
Konu disi ama Cemshid'in "web Makaleleri" linkine tiklamaktan gina geldi bana. Yaz artik be Cemshid yaz artik.

dipnot: Bu arada yanlizca sitelere degil, kisilerede odul vermek (ya da sirt sivazlamak) lazim. Ornegin Sunipek, erisebilirligin ve web standartlarinin onemini kavrayan bir kisi ve calismalari beni cok mutlu ediyor. Cemshid'de cok farkli degil. CSS konusunda bence Turkiye'de en iyi teknik bilgiye sahip tasarimcilardan biri.
çok teşekkürler,
tam birşey ekleyeceğim, bir süpriz yapıyorsun, içerik planlamamı yeniden yapmam gerekiyor
tamamen teknik yazacağım, Altı Üstü'yle kardeş kardeş geçiniriz gibi geliyor bu durumda,..
Uzun aradan sonra, iş hayatına dönünce, biraz balansım şaştı lakin çoğu yazı hazır, tek eksiğim yorum formunu düzenlemek (2 aydır düzenleyeceğim yalnız )

ps: henüz 1 aydır önde gelen bir web ajansında çalışıyorum, yakın zaman içerisinde, Türkiye'nin önde gelen firmalarının en azından(!) XHTML&CSS ve mümkün mertebe erişilebilir sitelerini duyurmaya başlarız, çalıştığım yer konuyla çok ilgili ve web standartlarının önemini kavrayan patronlarımız var.

ps2: körler-sağırlardan demek istediğim buydu benimde bu arada, 3 kişi-5 kişi 10 kişi olduğumuz sürece yarışmanın pek anlamı yok ki? onun yerine ilgi duyduğumuz konuları söylemekten bıkmamalı (bkz: sahip), konuyla ilgilenen kişi sayısının artmasını beklemeli/sağlamalıyız..
cemshid şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.06.2005   #33 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Görsel: 24

@sahip; Sunipeyk için PHP konusunda yardım edebilirim istersen...
Old 30.06.2005   #34 (permalink)

mehmet's Avatar

Yer: Kanada

Bundan 2-3 ay once birkac kisiyle bir yarisma konusunda sohbet etmistim. Eski emaillerime bakinca aklima geldi birden. Ferruh ve Fusun Nebil ile biraz konustuk bu konuda. Bu yarisma tamamen bloglar ile ilgili olacakti ve juri yanlizca iki kategoride karar verirken diger tum kategorilerde halk karar verecekti. Iste bu konusmalardan ortaya cikan birkac fikir (bu fikirlerin cogu http://2005.bloggies.com/ sitesinden geliyor):

Kurallar

• Yarismaya yanlizca “weblog” siteleri katilabilir. Weblog, bilgileri kronolojik bir sirada tutan bir websitesidir. Her girilen yeni bilgide tarih olmalidir.
• Bu yarisma en az 1 ay surekli guncellenmis tum “weblog” sitelerine aciktir.
• Bir kisi, yanlizca bir blog ile katilabilir. Grup bloglari icin, grup yazarlarindan birinin katilmasi yeterlidir.
• Bir blog, en fazla 3 kategoride yarismaya katilabilir. “En iyi tasarim” ve “En iyi blog” kategorileri icin ayrica bir giris yapmaya gerek yoktur. Yarismaya katilan tum bloglar bu kategorilerde degerlendirilecektir.
• Katilim ucretsizdir. Katilmak icin tek kosul, bu yarisma ile ilgili bir blog yazisi yazmaktir.

Kategoriler

En iyi blog makalesi
Herhangi bir konuda yazilmis bir makale ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi yemek/el isi blogu
Yemek tarifleri, el isi, beceri huner konularinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi teknik blog
web tasarim teknikleri, gelistirimi ve uygulamalari hakkinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi kisisel gunluk blogu
Bircok degisik konunun yer aldigi, gunluk tarzinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi bilgisayar ve teknoloji blogu
bilgisayar ve bilisim teknolojileri hakkinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi politik, tarih, sosyal konular blogu
Politika, tarih ve diger sosyal konular hakkinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi pazarlama ve halkla iliskiler blogu
Pazarlama, halkla iliskiler yontem ve taktikleri hakkinda yayinlanan bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi ticari sirket blogu
PTicari bir sirketin yayinladigi bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi topluluk blogu
Bircok kisinin katkida bulundugu cok yazarli bloglar ile bu kategoride yarismaya katilabilirsiniz.

En iyi tasarim
Yarismaya katilan tum bloglar icinde kod, tasarim, islev ve erisebilirlik konularinda en basarili blog. Juri karar verecek

En iyi blog
Tum kategorilerin birincileri arasindan secilecek, Turkiye’nin en iyi blogu. Juri karar verecek
Good design is problem solving.”
—Jeffery Veen
Old 30.06.2005   #35 (permalink)

Sercotec's Avatar

Yer: Istanbul

Uydu iyi bir fikir bulmuş bence, önemli olan kazanmak , jüride olmak falan değil, mümkün mertebe pek çok kişiyi standardlar doğrultusunda tasarım yapmaya yöneltmek. Yurt dışı siteleri de katmak tabii olayı renklendirir, ayrı bir kategoride değerlendirilmeleri şimdilik daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama Mehmetin AltıÜstüTasarım da bahsettiği kategorizasyon bence tüm web tasarım yarışmalarında kullanılabilecek türden. Ben de jüriye dahil olmak isterim.

Kolay gelsin...
Sercotec şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2005   #36 (permalink)

Kod konusundan pek anlamam ama tasarım ile ilgili değerlendirmelere yardımcı olmak isterim.
Bir de sanırım yarışmanın web sitesi yapılacaktır. Sitenin tasarımı aşamasında da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
premature şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2005   #37 (permalink)

Yer: istanbul

ben sevdim bu fikri, bence tartışmak yerine hemen uygulamaya konmalı, hem bize de biraz hareket getirir , türk internet camiasından web tasarım konusunda en etkin isimlerin üye olduğu bir forumda alınan kararla düzenlenen böyle bir yarışma ilgi görecektir, bence tüm site üyeleri ki pek çoğumuzun elinde günlük hiti 5 binlerin üzerinde olan siteler var, bu yarışmanın reklamını yaparsa, bir anlamda da altın örümcek gibi yarışmalara tepkimizi ortaya koymuş oluruz.

bence kendi domaini olmalı yarışma sitesinin,
yurtdışı siteler kesinlikle yarışmaya kabul edilmemeli
jüri üyesi 5/10 kişi değil de en azından 20 kişi falan olmalı böylece yarışma sonuçlarına verilebilecek kötü tepkilerin ve küfürlerin kişi başına düşen oranı azaltılmalı hem daha fazla kişinin fikri değerlendirilecek ve daha tutarlı sonuçlar ortaya çıkacaktır.

hatta oylama iki grup tarafından yapılmalı,
jüri üyeleri % 50 ve forum üyeleri de diğer %50 lik oy hakkına sahip olmalı
kesinlikle halk oylaması yapılmamalı, bilinçli tasarımcıların- programcıların arasında yapılacak bir yarışmanın sonucuna bilinçsiz kullanıcı etki etmemeli derim.

ben kişisel olarak kategori birincilerine, ödüllendirme için tanıdığım bir yayınevinden ödül olarak bir kitap seti hazırlatabilirim, standart olarak bu yarışmalarda verilen beleş host ödülünü de arkadaşlar adına söz vermiş olmamak kaydıyla yine tanıdık bir firma olan karegen le konuşup ayarlayabileceğimi sanıyorum.
hatta ben de bireysel olarak tüm kategori birincilerine kle kitap hediye edebilirim :P (satışlar kesat stokları eritmek lazım )

bu arada geçen hafta aldığım son domainim için düşündüğüm projeyi bir terslik olmasza, sıkılıp banane ya falan demezsem tüm standartlara uygun olarak hazırlayıp yarışmaya yetiştirmeye çalışıcam
hizir şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2005   #38 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

niye sadece blog? ben blog sitesi olmasını sağlıklı görmüyorum. tamam, moda olabilir blog siteleri; ama yarışmadaki amaç biraz da bilinçli web tasarımını, standartlara uyumluluğu test etmek değil miydi? karar vermek lazım blog sitesi yarışması mı yoksa standartlara uyumluluk mu? eğer ilkiyse eywallah, ama [B ilk konuşulan ve benim ilgimi çeken, standartlara uyumluluk yarışması[/b] idi, blog yarışması değil.
sonuçta blog, bir alt grup olabilir belki; ama burada da çoğu kişi zaten standart blogger tool'ları kullandığı için xhtml'e çaba göstermeden uyumlu olmuş oluyorlar kafadan. tüm blog programları xhtml+CSS uyumlu gözüküyor zaten. daha ne uyumluluk testi olacak ki bu durumda? en fazla, farklı nasıl bir CSS uygulamış olur ki bu da rahatlıkla ALA gibi siteleri biraz karıştırarak CSS uyumlu list-menüler entegre edebilmeyi (neyin niçin yapıldığını fazla önemsemeden bile) sağlayacaktır. blog sitelerinde tek fark içerik ve sunum olacaktır.
ben çeşitli kategorilerde web standartları yarışmasını tercih ediyorum. yapılabileceklerin sayısı çok daha fazla ve birtakım problemlere bulunan standartlar dahili çözümler daha ilgimi çekiyor.
Old 01.07.2005   #39 (permalink)

mehmet's Avatar

Yer: Kanada

Bende web standartlari yarismasina daha ilimli bakiyorum (ornek: http://www.webstandardsawards.com/). blog konusu, aklima gelen, birkac ay once birkac kisi ile sohbet ettigim bir konu idi. Aklima geldi o nedenle yazdim.
Good design is problem solving.”
—Jeffery Veen
Old 01.07.2005   #40 (permalink)

Berker's Avatar

Yer: Bursa

Oldukça güzel bir fikir. Ancak kişisel fikrim, blog tabanlı bir yarışmanın daha ilgi çekeceği yönünde(Tabii katılan blogların kaliteleri tartışılır o ayrı konu).

Mesaj Berker tarafından 01.07.2005 (08:27) yeniden düzenlendi.
Berker şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

istiyorum , acmak , yarismasi , sitesi , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk