|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
div sorunu
yeni bir projeme CSS ile bir site tasarlıyorum. soyle ki bir problemim var, CSS, body { padding:0; background: ffffff; } #lb { margin: 20px auto 0px auto; width: 690px; height:60px; } #menu { background-color:#999999; width:180px; margin: 0px auto 0px auto; } img{border:0px;} resimdeki gibi olmasini istiyor/ugrasıyorsam da bi turlu menu div'ini ustteki lb divi ile beraber baslamsını istiyorum.fakat yukadakı CSS kodlarini kullandigimda menu divi sayfayı ortalıyor yani lb divinin ortasina geliyor. bu sorunu nasıl cozebilirim? marginlerde cok degiştirip denedim, yapamadım.acıkcasi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
Re: div sorunu
sorunun şundan kaynaklanıyor, menu id'li div'in 180px genişliğinde, sağdan soldan margin'i auto yaparsan 180px'lik div'i ekranın ortasına koyar..
nasıl yapsak ne etsek peki? muhtemelen o menünün yanına içerik gelecek di mi? menü'yü başka bir div'in içine koysak, o div'i 690px yapsak logo gibi, margini ona versek nasıl olur? güzel olur
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
body {
padding:0; background: ffffff; } body { padding:10px 20px 30px 40px0; background: ffffff; } sırasıyla, px ler üst, sağ , alt ve sol değerleri gösteriyor, 40px sol2 u değiştiri, istediğin kadar boşluk için istediğin değeri gir, sanırım olur. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
evet cemshid menun yanına icerik/yazi gelecek, ben senin dedigini ve sahibi n dediklerini bi deneyeyim hemen.
tesekkurler, olmaz ise tekrar gorusuruz ![]() duzenleme, sorun halloldu icerik diye bir div tanımladım, menu div'ini su an icin kaldırdım, simdi icrik divi ile sorunsuz anlasacak bir div cizmek, tekrar tesekkurler cevaplarınız için.
Mesaj tukenik tarafından 30.06.2005 (13:27) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
şimdi söyle bir sorunla karsılastım, menu div'ini oluşturduktan sonra sıra yazıların yerleştirilecegi alan i hazırlamam gerekiyor.
üst alanda ki banner+log lb divi. lb'den sonra icerik divi aciliyor. icerik divinde once menu divi yeşil alan. sonra yazıların olacagi kırmızı.en son ise alt divi -footerbi nevdivi. özetle, margin ayarları oynasam ise de position'lari da denesem de -ekran ayarları degişince sitede anormal oluor. ilgili -yazi divi- menu divi ile bitişik nasıl yapabilirim yani acıktaki gri alana kırmızı ile belirttigim yazi divi gelmeli. CSS, body { padding:0; background: ffffff; } #lb { margin: 20px auto 0px auto; width: 670px; height:60px; } #icerik { width:670px; background-color:#999999; margin: 5px auto 0px auto; height:auto; } #menu { width:120px; height:500px; background-color:#00CC33; } #yazi { background-color:#FF0000; position:relative; } #alt {background-color:#FF00FF;} img{border:0px;} teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Kod:
body {
padding:0;
background: ffffff;
}
#lb {
margin: 20px auto 0px auto;
width: 670px;
height:60px;
}
#icerik {
width:670px;
background-color:#999999;
margin: 5px auto 0px auto;
height:auto;
}
#menu {
width:120px;
float:left;
background-color:#00CC33;
}
#yazi {
background-color:#FF0000;
float:right;
}
#alt {background-color:#FF00FF;clear:both;}
img{border:0px;}
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Kod:
body {
padding:0;
background: #fff;
}
#lb {
margin: 20px auto 0px auto;
width: 670px;
height:60px;
}
#icerik {
width:670px;
background-color:#999999;
margin: 5px auto 0px auto;
height:auto;
}
#menu {
width:120px;
float:left;
background-color:#00CC33;
}
#yazi {
background-color:#FF0000;
float:right;
width:550px;
}
#alt {background-color:#FF00FF;clear:both;}
img{border:0px;}
Kod:
<div id="lb">logo Alanı</div> <div id="icerik"> <div id="menu"><ul> <li>Seçenek 1</li> <li>Seçenek 2</li> <li>Seçenek 3</li> <li>Seçenek 4</li> <li>Seçenek 5</li> </ul></div> <div id="yazi">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus et tortor. Donec convallis quam quis sapien. Cras varius libero eget tortor. Sed condimentum metus. Nam sed lectus vitae nunc tristique tempus. Ut at massa at metus elementum aliquam. Nunc ullamcorper magna eu libero volutpat pellentesque. Nulla pretium orci id orci. Phasellus laoreet, erat eu placerat posuere, risus augue posuere lacus, et lobortis nunc turpis aliquam ipsum. Nunc vestibulum. Cras porta massa facilisis lectus. Integer eros lectus, rhoncus malesuada, faucibus sed, condimentum sit amet, erat. Nullam enim dui, ultrices vel, euismod id, euismod scelerisque, diam. Morbi fermentum leo id tellus. Ut augue turpis, adipiscing quis, fermentum eu, molestie nec, sapien. Aliquam nunc tortor, volutpat sed, tincidunt ut, tincidunt nec, arcu. Curabitur id lorem et arcu semper dignissim. Mauris nec velit. Fusce condimentum cursus turpis. Donec cursus egestas lacus. Donec feugiat neque at leo. In sagittis faucibus mauris. Aliquam tristique wisi nec mi. Maecenas varius gravida massa. Sed non nulla. Donec aliquet varius massa. Curabitur semper. Donec sapien orci, imperdiet egestas, volutpat a, varius sed, libero. Duis tempor. Suspendisse et enim. </div> <div id="alt">Footer Yazısı burada</div> </div> yazi alanına width verdik ya, sen margin yada padding verdiğin zaman sorun çıkacaktır ie'de, box model hack artık senin elinden öper
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çok alaksız olabilir ama yazdığım soruya cevap alamadığım için buraya da yazmak istedim;
HTML içine koyduğum iframe'de sadece yatay scroll çıkmasını istiyorum div kullanmak istemiyorum. Sadece yatay olarak gezilebilir olmasını istiyorum bu linkte sorunumu hallettim IE için, ama FF de maalesef dikey bar da çıkıyor. frame'i büyültme şansımı kolaya kaçma olarak gördüğüm için çözüm arayışındayım
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!