|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: on dakikada web sitesi
Hazır böyle bir konu varken yazmak istediğim,
5 ay önce kadar ASP ile bir kontrol paneli kodlamaya başladım zamanla projeyi büyütüp bir içerik yönetimine dönüştürdüm, şuan satış ve tanıtım için sitesinin eksikleri var fakat hazır gibi, ama çok kararsız kaldım böle bişeyi pazara sunmak konusunda, şuan ki işyerimde projeler için alınan bedeli ve çıkan işçiliği görünce projenin çalışmaları biraz hızlandırıdım tam olarak nezaman yayınlarım bilemiyorum. Asıl konumuza gelecek olursak bu tip web araçlarının ciddi bir ihtiyaç olduğunu düşünyorum ancak bir çok site fix bir tasarıma renk ve logo değiştirme işlemi ile yapıp uyarlamalar yapıyor. Hazır şablonlarının template dediğimiz türden. Yeni Ticaret kanununun getirisi olucak mantar gibi çoğalmaya başladı sitemler. Örneğin bildiğimiz sitebuldier tarzı programlarla hazırlanıyorlar. Kendi projemde fix bir mimari var arayüzdeki hertürlü metaryaleri ve renkleri, bazı bölümlerin konumlarını ve gösterim seçenkleri ile bambaşka bir site haline getirilebiliyor. Bu aşamada her alıcı için en iyi kurumsal kimliği ticari kaygı duymadan adapte etmek istediğimide belirtmek isterim. Projemde, kullanıcı için basitleştirilmiş İçerik yönetimi ( kurumsal bilgileri, kurumsal içerik, profil, misyon viz.. Hizmetler, Ürünler, Müşteriler, Haberler, İnsan Kaynakları, Dükümanlar ) Google sitemaps ve analytics, haberler ve ürün himet bilgileri için RSS, XML Resim galerisi gibi özelliklerde bulunuyor. Şuan dll dosyası ile lisanslama üzerinde çalışıyorum. Bu tip araçlar için sizin için olmazsa olmaz kriterleri fikir vermek açısından bilmek isterim. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Teklifini bile 1 haftada hazırladığımız projeyi "bu işi 50$'a yapanlar var" , "Benim bacanağın oğlu bu işi 3 günde bitiriyor...." gibi sözlerin muhattabı ucuz tipler olmasa gerçekten kaliteli hizmet veren ve yaptığı işi hakkıyla yapan adamların değeri hiç bilinmeyecek zaten. Dileğim şudur ki, bu web.tr gibi 100 tane site açılsın. Piyasadaki bütün firmalar da en az bir defa böyle bir hizmetten yararlanmış olsunlar. Ben onlarla görüşmeye gittiğimde en azından üzerinde durduğumj kavramlar hakkında bir fikir sahibi olmuş olurlar.... Amma da doluymuşum, ilk fırsatta döktüm içimi!
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Geçenlerde bir haritacı bayanla karşılaştım. kendisine bir web sayfası yaptırdığını ve 1000 ytl ödediğini söyledi. aman dedim şu sayfaya bir bakalım nasıl olmuş, 1000 liralık sayfa görelim.
Sayfayı bir açtım ki, tamamen HTML, bir kaç tane resim konulmuş, altına resim altı açıklaması yapılmış ve sitenin için bomboş. ne renk uyumu söz konusu ne stil. yanımdaki arkadaş bayana duyurmadan şöyle dedi, amma da kazıklamışlar. sayfanın ücretsiz bir yerde host edildiğinden de şüphelendik. belki hosta bile para veremişti site yapıcı. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Helal be! İşte budur... Bakma, aslında çok üretken, çok girişken ve çok atılgan bir milletiz biz. Düşünsene o adamın attığı taklaları, denediği ikna yollarını. "Ablacım Google halt etmiş, senin siteyi görünce kitlenip kalacak" şeklinde kimbilir kaç cümle sarfetti de 1000 YTL'ye anlaştı.
Adam belki harcadığı zamanı, emeği 1000 YTL olarak görüyor olabilir. Saygı duymak gerekiyor. Ya da kadının belki "ıkınarak ödeme tipini" seçtiğine şahittir. Biliyordur ki 1000 YTL'nin 950 YTL'si bir sene boyunca git-gelle geçecek. Vermiştir 1000 YTL teklifini, koymuştur iki resim olmuştur bitmiştir. Bu şekilde işi göze aldıysa yine helal olsun. Biz öyle adam olamadık. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!