»
Internetten odeme sistemleri ve vergilendirme.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Philadelphia
|
Internetten odeme sistemleri ve vergilendirme.
Arkadaslar merhaba, Forumu aradim ama tam olarak cevabini bulamadim. Benim sorum su sekilde. internet uzerinden odeme kabul edecegim. Bunu 2checkout ile yapmayi dusunuyorum. Esasinda 2CO veya buna benzer Turkiye'ye para yollayabilen bir sistem kullanacagim. Benim merak ettigim vergilendirme ve faturalandirma. Ornek vermek istiyorum. Mesela ben bir design servisi verdim ve bunun karsiligi $1000'lik bir odeme kabul ettim ve bunu 2CO uzerinden yaptim. 2CO'ada Turkiyede bulunan hesap numarami verdim yada cek yolladilar. Bu durumda benden hizmet alip $1000 odeyen Yurtdisinda bulunan mesela USA'da firma veya sahis bunu sirketine gider olarak gosterebilirmi? Eger gosterir ise benim bundan vergi odeme durumum oluyormu? Diyelimki Turkiye'de bir sirketim var ve bu sirket olarak ona fatura kestik. USA'daki sirkette bunu giderolarak gosterdi. Bu durum karsisinda nasil bir prosedur var? Birde Turkiye'de sirket olmak veya sahis olmak nasil bir farklilik gosterir? Ozet olarak: Yurtdisi ile calisan ve Turkiye'de bulunan birisi en optimum sekilde kredi karti ile odeme kabul etmek icin hangi yolu kullanmali? Tecrubesi olanlar cavaplarsa sevinirim. Simdiden tesekkur ediyorum... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Re: Internetten odeme sistemleri ve vergilendirme.
eğer yanlış bilmiyorsam zaten bu tarz sistemler üye olabilmek için bir kurumsal kimliğe ihtiyacın var, yani büyük bir şirket olmasan bile, esnaf vb. olarak bir ticari kaydın olması lazım (Türkiye 'deki bankalar sanal pos verirken buna dikkat ediyor). zaten ticari bir kimliğin olduğu için satışlarından fatura kesmelisin
Yurtdışı vergilendirme olayını bilmiyorum ama Türkiye 'de vergilendirme belirli gelir oranına göre katlanaak artıyor.karşı tarafın bunu vergiden düşmesi için ufak bi tahmin yürütürsem, sanırım senin ithalat - ihracat tarzında bi iş kurup, faturalandırma yapan gerekli. tabii burda okuduklarına pek güvenme
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Internetten odeme sistemleri ve vergilendirme.
Sahış firmalarının yurtdışına kestiği fatulardan hiç bir vergi ödemiyorsunuz.
%18 KDV oranı diye bir olay yok yani. Onlara faturayı gönder. Onlar gidermi gösterir başka bir şeymi yaparlar bilmiyorum. 2checkout para aktarma olayında herhangi bir vergi alındığını sanmıyorum. Zaten bir yığın kesinti yapıyor bu işlem sırasında 2checkout. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!