|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Zonguldak
|
Re: Telif sorunu olurmu?
ewet bencede oluruna bırakmamak lazım, ilerde çok pahalıya patlayabilir...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bu konuyu ben de biraz araştırdım ama maalesef konuya hakim birine rastlayamadım. ben de 30 değil 10 saniye olarak biliyorum... veya 8 ölçü (mezur). ama loop'a sokulduğunda durum değişiyormuş, yani o 10 veya 30 sn. (herneyse) geçerli olmuyormuş. mışlı muşlu konuşmaktan da sıkıldım açıkçası... sorduğum insanlar da sektörden üstüne üstlük. rastladığım insanlar detaylı bilgiye sahip değil.
ben de birbirine benzer parçaları birleştirmek gibi kafayı sıyırtıcı bir çözüme gidiyorum ihtiyacım olduğunda... problem olduğunda abuk paralar ödemek istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
hah tamam işte yaa mezur benim oediğim
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Telif hakları konusuna bu aralar biraz yakın sayılırım, şunu söyleyebilirim ki bir şarkının 30 saniye altını lisans almadan kullanabilme hakkı veya "24 saat içinde" siliniz uyarısı koyup web sitenizde mp3 yayınlayabilme vs. gibi haklar tamamen toplu bir şekilde illegal durumların yasalmış gibi yanlış anlaşılmasından oluşmakta.
Benim bildiğim kadarıyla ister sample, ister 30 saniye ne olursa olsun, bir eseri bir projenizde kullanmanız için kullandığınız ortama uygun lisansı almak durumundasınız. Bunun dışındaki yöntemler belki sorun çıkmadığı için yasal sanılıyor olabilir, ancak bu genelde takip edilememe sorunu yüzünden olmakta. Eğer çalıştığınız firma büyükse, mutlaka ücrete dahil ederek şarkı lisansını da alın. Lisans alma imkanı yoksa da, Fruity Loops vb. ile kişisel sample'lar kolayca kopyala-yapıştır şeklinde yapılabilir. Tabi projenin yasal kalması isteniyorsa. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!