|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: -
|
Re: Dreamweaver 8 Hk.
Alıntı:
evet ve kolay da düzelmiyor. bunun için site/advanced'dan remove connection scripts bölümünü kullanarak sayfadaki bağlantı kodlarını silmeniz gerekiyor, ardından sağdaki database bölümünde oluşturulmuş eski bağlantıyı silmeniz gerekiyor. sonra site dizininden connections klasörünüsiliyorsunuz. ardından aynı bağlantıyı aynı adla tekrar oluşturunca eski recordsetleriniz de çalışıyor. PHP/MySQL ile çalışanlar için not: bu çözmezse yine site dizininde dw'in oluşturduğu _mmServerScripts dizininde program tarafından oluşturulmuş MySQL.PHP dosyasındaki require("MySQL.PHP"); satırını require("./MySQL.PHP") olarak değiştirmenizi öneriyor macromedia. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Hazır ilgili bir konu başlığı varken, yeni bir konu açmak istemedim.
Ancak Dreamweaver8 hakkında bilgi edinmekten ziyade, karşılaştığım bir sorunu dile getireceğim. Nihayet MX'den 8 versiyonuna geçmek üzere, Dreamweaver8'in trial versiyonunu denemeye başladım. Ancak ciddi ve çok can sıkıcı bir problemle karşılaştım. "Code" bölümünde bazı karakterler işlemiyor. Örneğin CSS dosyası yazarken } gibi hayati olan karakteri copy-paste ile koduma iliştiriyorum. Yahut da HTML dosyası içine PHP kodu yazarken, yine çok hayati olan bir karakter, $ 'i giremiyorum. Bu tür bazı karakterleri koduma eklemek için ya copy-paste yapıyorum, yada "Insert/HTML/Speacial Charachters" penceresinden giriyorum. Kısacası klavyemden kaynaklanan bir sorun olmadığını, problemin Dreamweaver'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Acaba trial versiyonu olduğu için mi diyeceğim ama pek mantıklı da gelmiyor. Bu tür bir sorun ile karşılaşan yada bir çözüm teklifi olan herkese açığım, ilginiz için teşekkür ederim.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
bagsur, trial sürümde de, full sürümde de bahsettiğin gibi bir sorunla karşılaşmadığımı, macromedia veya dreamweaverdan kaynaklanabilmesinin imkansız olduğunu söylemek istiyorum. zira kendileri bu işin editörü. o karakterleri kullanamamak pek bi saçma olurdu değil mi?
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
www.dw.gen.tr adresi var ancak şu an kapalı
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ne varki sorun nedir, hiçbir mantık yürütemiyorum. Klavye her ortamda bu karakterleri girmesine rahmen, Dreamweaver 'da etkisiz kalıyor. En hayati karakterler olmasa, çok da sallamayacağım... Ek soru... PHP ile inlcude ettigim sayfaların karakter kodu (UTF-8) girmediğim taktirde, türkçe karakterler bozuluyor. Çağırdığım sayfanın meta etiketlerine bakmıyor sanırım. Evvelden bu problemi yaşamazdım. Bu da mı ben de oluyor sadece? Yoksa her iç sayfaya ait meta etiketlerini de belirtiyor musunuz?
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Olay, sayfayı kodlamadan önce Preferences/font ve New Document ayarlarını yapmak da gizliymiş. Yazılmış bir sayfanın bu özelliği sanırım daha sonradan değiştirilemiyor. Neyse çözüm sağlandı bu konuda.
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Dreamweaver'in CSS'den anladigi sey, bir yaziyi mavi yapinca style11, buyuk yapinca style99 yaratip yaziyi da span class=style11 style99 olmus. isini bilmeyen birinin elinde felaketler yaratiyor, WYSIWYG tasarim yapayim derken yuzlerce gereksiz stille doluyor.
oturup stil dosyasini olusturan biri icin guzel tabi ona hic sozum yok, ama isten anlamayan biri icin Dreamweaver'in bu yaptigi, bu zamanda font tag'i kullanmak gibi olmus bence.. 1998'de frontpage boyle yapiyordu, span lerle kapliyordu siteyi onun gibi olmus
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!