|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Dreamweaver 8 Hk.
M erhabalar, Dreamweaver 8 hakkında bilgi alabileceğim türkçe bir kaynak site varmı acaba ? yenilikleri merakediyorum, veya buradan kullanan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlermi birde Dreamweaver mx den sonra çıkan son versiyon öyle değilmi ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Dreamweaver 8 Hk.
Dreamweaver mx'den sonra çıkan mx 2004 sürümünden sonra çıkan son versiyon dw 8
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
zaten Dreamweaver'ın sayfasında yeni gelen özellikler gösteriliyor. animasyonu izlemeniz bile yeterli.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
şu anda trial versiyonunu deniyorum. üç yeniliği benim özellikle beğendilklerim.
birincisi; CSS'yi çok daha iyi renderlıyor, çok fazla browser'a dönmenize gerek kalmıyor. ikincisi; kodları gizleyebilmeniz. satırlardaki numaraları seçerek kodları saklayabiliyorsunuz; bunun biraz daha geliştirilebilir olmasını isterdim. örneğin PHP kodlarını sakla gibi seçenek harika olurdu. son olarak da tagları kapatma özelliği benim tam istediğim biçimde değiştirilmiş. bir tag açtıktan hemen sonra tagın kapanma kodu da çıkıyordu; bu pratik olmayan özellik değiştirilmiş. artık kodu bitirmek istediğiniz yerde </ yapmanız yeterli. sadece CSS renderlama özelliği için bile alınabilir.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Benim en çok dikkatimi çeken ve beni sevindiren de zoom olayı oldu. %6400'e kadar zoom yapabiliyoruz ve "hand tool" ile dökümanı oraya buraya çekiştirebiliyoruz.Çok kullanışlı olmuş.Bir de ruler eklenmiş.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
DW 8'de bir site oluşturduğunuzda, site için yerel adres ve root dizin belirleyebiliyorsunuz malumunuz. Ancak sitenizde bağlantılar "../images/bip.gif" olarak değil de "/images/bip.gif" olarak verildiyse DW görselleri gösteremiyor. Root dizinden öte, harddiskin temellerine gidiyor =)
Var mıdır bir çözüm önerisi? Eski sürümde lay lay lom geçiniyorduk, hiç sorun yaratmıyordu kendisi. Gerçekten çok sinir edici birşey zira çoklu klasör yapılarında kolaylık sağlaması için böyle çalışılmış bir sürü site var ve şuan hepsi dw de feci haldeler. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
Görseli seçerken açılan pencerenin en altında "Relative to" değerini "site root" ve "Document" olarak değiştirebiliyoruz. Dw8 has bir özellikde değil ama bu. Yanlış anlamışım ama bilgi dursun belki bilmeyen vardır. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!